HydePark - wzrośnie OC
Anonymous - Sob 15 Mar, 2008 Temat postu: wzrośnie OC już w tym roku w związku z podatkiem religii mogą wzrosnąć OC 0 10% qqrrwa
niby to 200pln ale wkurza to
jednym słowem zajebiście dlaczego jeżeli ja nie powoduje wypadku mam też płacić za debili którzy wypadki robią i są ranni wymagający leczenia?
moim zdaniem powinno być tak że jeżeli jest wypadek to koleś ze swojej polisy to pokrywa i przez kilka lat płaci więcej to go nauczyło by szacunku na drodze a tak dalej bezie jeździł jak pacan bo wszyscy płacą
Vlodarsky - Pon 17 Mar, 2008
mikson napisał/a: | wzrosnąć OC 0 10% |
chyba Tobie ja im więcej nie dam !! muszą mi siłą zabrać.
Jakarti - Czw 20 Mar, 2008
2007-05-24 11:48:01
Sejm klepnął podatek Religi
1 lipca ma wejść w życie ustawa o finansowaniu leczenia ofiar wypadków drogowych ze składek OC kierowców.
Pomysł resortu zdrowia polega na tym, aby firmy ubezpieczeniowe oddawały część pieniędzy z polis OC do Narodowego Funduszu Zdrowia z przeznaczeniem na leczenie ofiar wypadków drogowych.
Oczywiście ciężar tego obowiązku odczują kierowcy, bo ubezpieczyciele już teraz zapowiedzieli, że związane z tym koszty przerzucą na swoich klientów. Firmy straszą, że polisy mogą z tego powodu zdrożeć nawet o 20 procent!
Za przyjęciem ustawy głosowało 202 posłów koalicji, przeciw było 190 poslow opozycji..
zrodlo - money.pl
ok.. tylko, ze to bylo w maju zeszlego roku.. to dlaczego teraz Ci sie o tym przypomnialo??
Vlodarsky - Czw 20 Mar, 2008
Jakarti napisał/a: | ok.. tylko, ze to bylo w maju zeszlego roku.. to dlaczego teraz Ci sie o tym przypomnialo?? |
bo żaden mądry Jakarti o tym nie wspomniał ?
coś czuje, że masz okres Kuba...
nie.. to nie mialo miec wydzwieku negatywnego.. jesli tak wyszlo to sorry
po prostu skoro od tamtej pory nic sie nie zmienilo to czemu o tym mowa? to takie "straszenie" .. jesli pojawily sie jakies nowe okoliczosci to wlasnie o nie pytam.. bo tak samo mnie to dotyczy jak Ciebie.. a mowienie o czyms bez pokrycia mija sie z celem.. krotko mowiac po prostu pytam - czy tak faktycznie bedzie czy to kolejna plotka..
nie mam okresu )
mi - Czw 20 Mar, 2008
Jakarti napisał/a: | nie mam okresu |
no tak - menopauza, to wiele tłumaczy
To może temat do zamknięcia, bo faktycznie nic nowego się nie zdarzyło (prawda?)
nie trzeba nic zamykac.. po prostu pytam dlaczego zamiescil taka informacje..
jesli to ma byc prawda to chce wiedziec dlaczego. poczekamy na miksona - zobaczymy.
Vlodarsky - Czw 20 Mar, 2008
tu bardziej Kuba chodziło na dyskusje kto co myśli o takiej ustawie itd... no ale nie ważne - dla mnie to można zamknąć temat. Pozdrawiam Czesław z Poczty.
Vlodarsky napisał/a: | tu bardziej Kuba chodziło na dyskusje kto co myśli o takiej ustawie |
no to przepraszam. co Ty taki wujek cieta riposta?
pierwsze zdanie mowi o podwyzce.. chyba kazdy z nas ma podobne zdanie - jak sie ktos zwypadkuje to niech sam za to placi.. nie wspominajac juz o podwyzce, ktorej nikt napewno nie chce.. czyz nie?
Anonymous - Czw 20 Mar, 2008
w mediach już podawali że od połowy roku jeden z większych ubezpieczycieli ma już podnieść OC ,, dlatego o tym tylko ciekawe który, a pewnie od następnego roku pozostali
Vlodarsky - Pią 21 Mar, 2008
Jakarti napisał/a: | co Ty taki wujek cieta riposta? |
każdy zły dzień robi ze mnie potwora
|
|
|