Peter - Pią 17 Mar, 2006 Temat postu: dzis robie wydechwitam Panow
mam do Was takie pytanie.dzis bede zakladal tlumik koncowy supersprint.przy okazji myslalem o usunieciu tlumika srodkowego.czy nie bedzie to mialo negatywnego wplywu na prace silnika?zostawilbym katalizator bo mam wersje z 2 lambdami, poza tym nie chce miec problemow na przegladach itp.ale co z tym tlumikiem srodkowym...?dzik - Pią 17 Mar, 2006 A po co go chcesz usuwac?Peter - Pią 17 Mar, 2006 sam wlasnie nie wiem czy go usuwac czy nie.gdzies wyczytalem ze im mniej przeszkod dla spalin tym lepiej.nawet skladajac kompletny wydech (np supersprinta) pozbywa sie katalizatora i srodkowegoMichał - Pią 17 Mar, 2006 Piotrek
Na twoim miejscu bym nie usuwał . Załóż supersprinta, pojedziemy na hamownie, pozniej wywalisz środkowy i znowu pojedziemy . Zobaczysz jaka jest różnica w mocy i tyle.
Ogolnie bym wyjebał środkowy.Anonymous - Pią 17 Mar, 2006 Zgadzam się z Michałem :one:
Zmień końcowy - zobacz co dało i na ile głośniej się zrobiło, potem ewentualnie kombinuj ze środkowym. Ja mam u siebie w golfie pousuwane tłumiki, a na ich miejsce założone 2 przelotowe - z doświadczenia ci powiem, że ledwo już wytrzymuję w tym aucie :562:Peter - Pią 17 Mar, 2006 dzieki Panowie za opinie.pojade tam i jeszcze zobacze co powiedza kolesi.ok wyruszam na misje...dzik - Pią 17 Mar, 2006 Sprawdz na hamowni, jesli nie zmieniasz srednicy wydechu a srodkowy jest przelotowy to duzo nie zmieni.Michał - Pią 17 Mar, 2006 AMENGrzesiek VTS - Pią 17 Mar, 2006 niech moce bedzie z toba nox - Pią 17 Mar, 2006 ja bym pojechał z tym supersprintem do MG motorsport tam by ci dorobili reszte od kolektora tak jak trzeba i było by cacy Peter - Pią 17 Mar, 2006 zrobione.tlumik srodkowy poki co zostal.wyglada zajebiscie a brzmi praktycznie tak samo jak fabryczny.Michał - Pią 17 Mar, 2006 no to chyba nie jestes zadowolony ? Mówiłeś ze chcesz aby buczało ?ps - Pią 17 Mar, 2006 jak chcesz, żeby buczało, to chętnie wymienię się na swojego Remusa Michał - Pią 17 Mar, 2006 ziom a co robisz ze swoim remkiem ?? moze od ciebie porzycze ??
co ty na to ??
ile kosztuje przyspawanie go ??Peter - Pią 17 Mar, 2006 jasne ze jestem zadowolony!jakbym chcial zeby buczalo to bym wywalil ten srodkowy tlumik cholera juz mi sie troche pobrudzil..:P