To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Renault Clio 1.8 16v 145KM ; 160Nm

Misiek_lbn - Czw 08 Maj, 2008
Temat postu: [s] Renault Clio 1.8 16v 145KM ; 160Nm
Z okazji że wszelkie planowane prace nad doprowadzaniem samochodu do stanu bdb może nawet z małym plusem dobiegły końca, uznałem że już mnie "nie pociąga" dalsze jego posiadanie...

Ale żeby było wiadomo o co chodzi, to kilka słów w temacie.
Samochód to Renault Clio 91 rok, 1.8 16v, czyli "prawie" Williams. Kupione przeze mnie 16 listopada 2007 roku, jako tzw batmobil, co tłumaczy foto poniżej

teraz wyglądające tak

jako że okazało się nie do końca w takim stanie jak opowiadał sprzedający, trafiło na długi czas do serwisu Renault
tam zostały zrobione takie sprawy jak wymiana uszczelki pod głowicą, wymiana rozrządu, oleju w silniku oraz skrzyni biegów, nowe filtry, nowa chłodnica, nowe tarcze oraz klocki na tył i na przód(Brembo, Ate, Valeo), nowe łożyska w kołach, nowe amortyzatory przednie Sachs. Wszelkie dokładne informacje mogę przesłać w pliku excel gdzie wszystko jest dokładnie zapisane. Za remont silnika wyszło prawie 1500zł, za reszte dodatkowa okrągła suma. Oczywiście na wszystkie usługi oraz na części mam rachunki, faktury itp. Można by powiedzieć, że samochód jest w większości złożony na nowych częściach ;)
Dodatkowo w przypływie emocji kupiłem dedykowany układ cat-back Angielskiej firmy MAGNEX o wartości 1500zł, a także dedykowany do tego modelu filtr stożkowy K&N.

Wykres w stanie w jakim kupiłem

a tu wykres po modyfikacjach, mierzone u Maćka Grabowskiego podczas wizyty w wawie

Samochód był sprowadzony ok półtora roku temu ze Szwajcarii z przebiegiem 160 tyś km(książka serwisowa prowadzona do 131 tyś km), kupiony autentycznie od kobieta ~40 lat. Po polskich drogach zrobiło ok 15 tyś, co jest sporą zaletą, bo nie jest wytłuczone jak sporo innych samochodów w tym wieku. Właścicielem w Polsce był lakiernik z jednego z lepszych zakładów lakierniczych w województwie lubelskim(do pracy miał +- 5 km w jedną stronę), i przemalował samochód z koloru czarnego, na obecny. Samochód jest BEZWYPADKOWY, co jest ewenementem w tym wypadku, i co można bezproblemowo potwierdzić.
Na chwilę obecną przebieg wynosi 182000 kilometrów.
W seryjnym wyposażeniu znajduje się wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby z przodu oraz uchylne ręcznie z tyłu, elektrycznie sterowane oraz podgrzewane lusterka, oraz dołożony jeszcze w Szwajcarii szyberdach.
Samochód sprzedaję z dwoma kompletami felg, jedne są to oryginalne felgi z clio Williams bardzo rzadkie i poszukiwane przez właścicieli clio, na których są opony letnie wystarczające jeszcze na ten sezon. Drugi komplet jest to oryginalny z clio 16v, który jest z nowymi oponami zimowymi.

Samochód kupiłem za cenę 6000zł, dołożyłem już ponad drugie tyle co w ogólnym rozliczeniu daję sumę graniczącą z 13 000 zł.
Clio wygląda jak powinno, oraz jeździ jak powinno, i to było priorytetem. Jednak jak się okazało, sama jazda bez robienie przy nim czegoś nie daje takiej frajdy, jak to było w trakcie pracy przy nim. Jest to jedyny powód dla którego myślę nad sprzedażą. Kolejny samochód będzie również w 90% starym francuzem, w który będę starał się też tchnąć nowe życie.

cena jaka mnie interesuje to 12 500zł do negocjacji.
nie oddam również samochodu w ręce napaleńca, gdyż nie po to tyle czasu robiłem ten samochód, żebym oglądał go później na drzewie albo na tirze...
najchętniej oddałbym go komuś z pasją i będącym w temacie tych aut
dla poważnie zainteresowanych jest posiadam ok 200 zdjęć z prac

jeśli ktoś uważa ze cena jest wzięta z kosmosu, to niech kupi takie clio za 7-8 tysięcy, i po 2 miesiącach niech podliczy czy o dużo przekroczył granicę 10 tysięcy :)
w każdym sprowadzonym należało by wymienić płyny, filtry, rozrządu itp,a tutaj to wszystko jest porobione :)

możliwość sprzedaży na komplecie zimowym, wtedy cena odpowiednio niższa :)

temat w którym można sporo przeczytać o samochodzie:
http://lkt.pl/viewtopic.php?t=5829&start=0

kontakt na priv bądź sharxhunter@interia.pl
jeśli jesteś zainteresowany, daj znać, może dojdziemy do porozumienia :)

Misiek_lbn - Pią 25 Lip, 2008

http://otomoto.pl/index.p...how&id=C5896291
:)