grzech - Nie 11 Maj, 2008 Temat postu: klatka / obspawanie budypo ostatnich przygodach w Tomaszowie zapadla decyzja o wsadzeniu klatki do saxo. Nie chce tego robic u treli bo mam kumaty warsztat ktory cos takiego ogarnie, ale przydalyby sie jakies plany/wskazowki. Mam na razie zalacznik J, ale przyda sie wszystko - jakies zdjecia, plany, opisy.
Szukam tez info na temat obspawania budy, gdzie jak, czym.
ajudo !!!Bad-i - Nie 11 Maj, 2008 Grzechu jak juz chcesz robic to rob to profi. Ja mam dwie ksiazki homologacyjne do N i A grupy. Mysle ze co jak co ale klatka w moim pugu moze ci posluzyc jako przyklad. Mam dodatkowo do tego rysunek techniczny wykonany przez Ireco.Anonymous - Pon 12 Maj, 2008 a) obspawanie budy to chyba oczywista sprawa - "kładziesz" spawy na łaczeniach elementów wew auta jak i pod spodem mniej wiecej co jakies 2-3 cm
a) obspawanie budy to chyba oczywista sprawa - "kładziesz" spawy na łaczeniach elementów wew auta jak i pod spodem mniej wiecej co jakies 2-3 cm
ziom obspawanie wlasnie nie jest takie banalne, spaw na okraglo to fakt ale jest jeszcze duzo miejsc ktore warto wzmocnic i obspawacAnonymous - Pon 12 Maj, 2008 Bad-i jest banalne jest tylko trzeba to zrobic z głowa - prawda Vłodziu CHRZANEK - Pon 12 Maj, 2008 Grzech: CO do klatki to:
Jeżeli auto służy do KJS to klatka nie musi być typu "bunkier" bo to ani nie te prędkości ani nie ma potrzeby wkładania tylu Kg w auto.
Ważne rzeczy w klatce to:
1) Przebicia do kolumn Mc Person (to co ma Badi, a nie ma Marcel)
2) Tylne podpory klatki oparte o mocowanie tylnej belki (Ładnie to jest zrobione u Marcela)
Reszta to już tylko wybór wariantu z załącznika J.
Aha i bardzo ważne jest to żeby pałaki klatki były możliwie jak najlepiej spasowane ze słupkami przednimi i środkowymi !! !! !!
Często widuję klatki które przebiegają w odległości 10 albo więcej cm od słupków.
Jest to błąd w sztuce, i jak już chcesz klatkę to sugeruję żeby była:
"Biedniejsza" ale starannie i precyzyjnie spasowana.michool_vt - Pon 12 Maj, 2008
grzech napisał/a:
Szukam tez info ... jak
nie spawa sie w dół Bad-i - Pon 12 Maj, 2008
Marcel 08 napisał/a:
Bad-i jest banalne jest tylko trzeba to zrobic z głowa - prawda Vłodziu
chcesz zobaczyc homologacje od Maxi - ja nawet nie wiedzialem ze takie rzeczy w samochodzie istnieja a oni je dodatkowo usztywniaja i obwspawywuja 106 - Pon 12 Maj, 2008 kmart na forum kiedys wklejal instrukcje budowy Agr clio. bardzo fajnie bylo
tam opisane obspawanie nadwozia, gdzie jakie i jak powycinane elementy
blachy trzeba dodac. warto poszukac.Mick - Pon 12 Maj, 2008
kmart na forum kiedys wklejal instrukcje budowy Agr clio. bardzo fajnie bylo
tam opisane obspawanie nadwozia, gdzie jakie i jak powycinane elementy
blachy trzeba dodac. warto poszukac.
mam tą knigę w domu Vlodarsky - Pon 12 Maj, 2008 wszystko fajnie ale co to jest klataka ? strick - Pon 12 Maj, 2008
Vlodarsky napisał/a:
klataka ?
lol
Dobre pytanie, wy tu ciagle o klatce, a moze nie o to chodzi fydi - Pon 12 Maj, 2008 może chodzi o kloake?MoRToN - Pon 12 Maj, 2008 karaoke