HydePark - mandat z fotoradaru wystawiony przez straż gminn±
Anonymous - Nie 01 Cze, 2008 Temat postu: mandat z fotoradaru wystawiony przez straż gminn± i mam pytanie do wiedz±cych wszystko
czy obecnie straż gminna może prawnie posługiwać się i wystawiać mandaty z fotoradarów ??
bo było jaki¶ czas temu gło¶no że straży miejskiej zabrano takowe uprawnienia i nawet jak przychodziły do można było wyrzucić je do kosza,
jak obecnie jest ?? bo mi przyszło wezwanie do wypełnienia z fotk± wystawion± przez straż gminna w Kęsowie, jak wracałem z nad morza
pozdr
anjas - Nie 01 Cze, 2008
moim zdaniem mog± wystawiać mandaty na podstawie fotoradarów.
Nie mog± zatrzymywać samochodów.
strick - Nie 01 Cze, 2008
Juz moga wystawiac mandaty z fotoradarów, było głosno bo nie mieli takich uprawnien; ale enistety juz je maja
BaRtO_206GT - Nie 01 Cze, 2008
jakies 2 miesiace temu dostalem zdjecie zrobione przez straz miejska, doszlo do mnie ponad miesiac po tym jak zostalo wykonane. Najpierw to olalem a po kolejnym zgloszeniu w ktorym bylo napisane ze jesli sie nie stawie to sprawa zostanie skierowana do sadu grodzkiego.. Wiec pojechalem, bardzo mila pani zaprosila mnie do swojego biurka i mowi do mnie tak:
pani: " wie pan z tymi naszymi zdjeciami to jest tak ze punkty kasuja sie po miesiacu od zrobienia zdjecia, no czasami troche pozniej wiec jesli powie pan ze nie rozpoznaje osoby na zdjeciu (a bylo idealnie widac ze to ja) to na bank sie skasuja. No wiec jak?"
ja: "nie rozpoznaje tej osoby"
pani: "ok w takim razie wypisze panu mandat na kwote 300zl ale bez punktow. I teraz tak.. z tymi mandatami to jest tak ze jesli pan chce moze pan zaplacic, ale jesli pan nie zaplaci to tez sie nic nie stanie.. zazwyczaj sciagamy to z podatku ale tylko niektorym.."
hehehehehehehe
|
|
|