lukp - Nie 01 Cze, 2008 Temat postu: Wielka ściemaHejka właśnie jestem na etapie szukania auta dla mojej drugiej połówki i oglądając różne ogłoszenia spotkałem się z czymś takim:
przebieg nagle sie zmniejszył i czyżby od prywatnej osoby??Anonymous - Nie 01 Cze, 2008 ale to standard jest .... nie ty pierwszy sie z tym spotykasz, nie ty pierwszy tego doswiadczasz fydi - Nie 01 Cze, 2008 Tylko nie mów, że decyzja już zapadła i musi być Kaczka. Moja matka kupiła nowego z salonu w 96 roku. Jeden z pierwszych w Krk. Auto się psuło na potęgę. Tutaj możesz przeczytać sobie o naszym egzemplarzu.
Starsze roczniki rdzewieją przynajmniej te z polski. Naprawdę radzę się zastanowić lukp - Nie 01 Cze, 2008 nie jeszcze decyzja nie zapadłaKonradMK - Pon 02 Cze, 2008 pytałeś typa, co się stało ze 100 000 km? może wyparowały na Polskich dziurach?
PS koleś ma niezłe negatywy
PS piszę do allegro, bo wkurwiają mnie tacy debileAnonymous - Pon 02 Cze, 2008
KonradMK napisał/a:
piszę do allegro, bo motyla noga mnie tacy debile
Brawa dla tego pana
Serio, bo nie należy przechodzić do porządku dziennego nad takimi oczywistymi oszustwami.KonradMK - Pon 02 Cze, 2008 wysłałem wiadomość za pośrednictwem formularza Allegro, zobaczymy czy to zdejmąAnonymous - Pon 02 Cze, 2008 ale starsze fordy mają licznik do 99.999 wiec gostek napisał co jest na liczniku
,a czy to 50tys czy 150 czy 250 , ja tam niewidze zadnej wyjątkowej wielkiej ściemy
, a fordów sie nie kupuje Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 Żarty żartami, ale to przez takie luzackie podejście w PL jest więcej przekrętów niż gdzie indziej.
Są lekceważone, w jakiś sposób akceptowane. "Byle by to nie mnie oszukali".KonradMK - Pon 02 Cze, 2008 dokładnie. do dziś pamiętam przypadek C5 po masakrycznym wypadku. Właściciel sprzedał rozbitka w cenie złomu, a ktoś "naprawił" i wystawił na allegro jako bezwypadkowe.anjas - Pon 02 Cze, 2008 ja właśnie takie "bezwypadkowe" oglądałem w zeszłym tygodniu... W niektórych miejscach czujnik lakieru nie wyczuwał wogóle blachy tylko szpachlę.strick - Pon 02 Cze, 2008
KonradMK napisał/a:
wysłałem wiadomość za pośrednictwem formularza Allegro, zobaczymy czy to zdejmą
JA tez to wczoraj zrobiłem!Anonymous - Pon 02 Cze, 2008
mAbZ napisał/a:
Żarty żartami, ale to przez takie luzackie podejście w PL jest więcej przekrętów niż gdzie indziej.
no to fakt , ale z drugiej strony jest statystyczny polski Kowalski a on chce zawsze okazje , ma być tanio conajmniej 2x taniej niż srednio chodzi dany model , przebieg ?
15latek i 300tyś nie nie to zadużo lepiej wybrac model co ma 70tyskm wtedy wychodzi ładny sredni roczny przebieg ok. 4000km . No i poprzedni właściciel musi mieć ukończone 85lat i najlepiej jak jest byłym generałem wermachtu
Taki Kowalski przed zakupem auta myśli sobie że on to sobie wyszuka okazje
a nie to co sąsiad i jego astra przeplacona z troche wyblaklym lakierem i dużym przebiegiem , nie on niebędzie takim frajerem jak wszyscy wyszuka sobie
taki skarb jakiego by Indiana Jones nie znalazł
No oczywiście taka mentalność kupujących nieuprawnia sprzedających do robienia wałów ,ale jest inaczej a handalrz chce zaspokoić potrzeby klienta i robi co
moze niestety Anonymous - Pon 02 Cze, 2008 ja znam taki przypadek , ze uszkodone auto zostało sprowadone do salonu jednej
japońskiej marki tam wyklepane i sprzedane jako fabrycznie nowe KonradMK - Pon 02 Cze, 2008 to fakt, ja bym pewnie nigdy nie sprzedał mojej astry bo ma 310 000 przebiegu i 10 lat. I nie ma znaczenia że była serwisowana w ASO i ma wymienione wszystko co się da odkręcić i gruntowny remont silnika z wymianą większości elementów ruchomych