To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wielka ściema

lukp - Nie 01 Cze, 2008
Temat postu: Wielka ściema
Hejka właśnie jestem na etapie szukania auta dla mojej drugiej połówki i oglądając różne ogłoszenia spotkałem się z czymś takim:

http://allegro.pl/item375...yka_okazja.html

a teraz zobaczcie sami:

http://suchen.mobile.de/f...de&pageNumber=1

przebieg nagle sie zmniejszył i czyżby od prywatnej osoby??

Anonymous - Nie 01 Cze, 2008

ale to standard jest .... nie ty pierwszy sie z tym spotykasz, nie ty pierwszy tego doswiadczasz ;)
fydi - Nie 01 Cze, 2008

Tylko nie mów, że decyzja już zapadła i musi być Kaczka. Moja matka kupiła nowego z salonu w 96 roku. Jeden z pierwszych w Krk. Auto się psuło na potęgę. Tutaj możesz przeczytać sobie o naszym egzemplarzu.

Starsze roczniki rdzewieją przynajmniej te z polski. Naprawdę radzę się zastanowić ;)

lukp - Nie 01 Cze, 2008

nie jeszcze decyzja nie zapadła
KonradMK - Pon 02 Cze, 2008

pytałeś typa, co się stało ze 100 000 km? może wyparowały na Polskich dziurach? :D

PS koleś ma niezłe negatywy

PS piszę do allegro, bo wkurwiają mnie tacy debile

Anonymous - Pon 02 Cze, 2008

KonradMK napisał/a:
piszę do allegro, bo motyla noga mnie tacy debile

Brawa dla tego pana :ok:
Serio, bo nie należy przechodzić do porządku dziennego nad takimi oczywistymi oszustwami.

wysłałem wiadomość za pośrednictwem formularza Allegro, zobaczymy czy to zdejmą

ale starsze fordy mają licznik do 99.999 wiec gostek napisał co jest na liczniku
,a czy to 50tys czy 150 czy 250 , ja tam niewidze zadnej wyjątkowej wielkiej ściemy
, a fordów sie nie kupuje :D

Żarty żartami, ale to przez takie luzackie podejście w PL jest więcej przekrętów niż gdzie indziej.
Są lekceważone, w jakiś sposób akceptowane. "Byle by to nie mnie oszukali".

dokładnie. do dziś pamiętam przypadek C5 po masakrycznym wypadku. Właściciel sprzedał rozbitka w cenie złomu, a ktoś "naprawił" i wystawił na allegro jako bezwypadkowe.
anjas - Pon 02 Cze, 2008

ja właśnie takie "bezwypadkowe" oglądałem w zeszłym tygodniu... W niektórych miejscach czujnik lakieru nie wyczuwał wogóle blachy tylko szpachlę.
strick - Pon 02 Cze, 2008

KonradMK napisał/a:
wysłałem wiadomość za pośrednictwem formularza Allegro, zobaczymy czy to zdejmą

JA tez to wczoraj zrobiłem!

mAbZ napisał/a:
Żarty żartami, ale to przez takie luzackie podejście w PL jest więcej przekrętów niż gdzie indziej.

no to fakt , ale z drugiej strony jest statystyczny polski Kowalski a on chce zawsze okazje , ma być tanio conajmniej 2x taniej niż srednio chodzi dany model , przebieg ?
15latek i 300tyś nie nie to zadużo lepiej wybrac model co ma 70tyskm wtedy wychodzi ładny sredni roczny przebieg ok. 4000km . No i poprzedni właściciel musi mieć ukończone 85lat i najlepiej jak jest byłym generałem wermachtu ;)
Taki Kowalski przed zakupem auta myśli sobie że on to sobie wyszuka okazje
a nie to co sąsiad i jego astra przeplacona z troche wyblaklym lakierem i dużym przebiegiem , nie on niebędzie takim frajerem jak wszyscy wyszuka sobie
taki skarb jakiego by Indiana Jones nie znalazł ;)

No oczywiście taka mentalność kupujących nieuprawnia sprzedających do robienia wałów ,ale jest inaczej a handalrz chce zaspokoić potrzeby klienta i robi co
moze niestety :/

ja znam taki przypadek , ze uszkodone auto zostało sprowadone do salonu jednej
japońskiej marki tam wyklepane i sprzedane jako fabrycznie nowe o_O

to fakt, ja bym pewnie nigdy nie sprzedał mojej astry bo ma 310 000 przebiegu i 10 lat. I nie ma znaczenia że była serwisowana w ASO i ma wymienione wszystko co się da odkręcić i gruntowny remont silnika z wymianą większości elementów ruchomych