To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - polerowanie felg

Vlodarsky - Pon 16 Cze, 2008
Temat postu: polerowanie felg
czy myślicie, że moje felgi da radę tak wypolerować żeby wyglądały jak te ?

Młody Papież - Pon 16 Cze, 2008

nie wiem jak wyglądają Towje felgi,a le jak ejst dostęp to pewnie że sie da!
Niemy - Pon 16 Cze, 2008

no pewnie ze sie da!
i w Twoim modelu nawet tez tak jest, ze ramiona siegaja do krawedzi obreczy z tego co pamietam
tylko jest problem z lakierowaniem wypolerowanego alu-prawda?

Greg - Pon 16 Cze, 2008

Niemy napisał/a:
no pewnie ze sie da!
i w Twoim modelu nawet tez tak jest, ze ramiona siegaja do krawedzi obreczy z tego co pamietam

Z pewnościa da się tak wypolerować. Tak jak napisał Niemy, są problemy z polakierowaniem tego. Tzn nie żeby się nie dało, ale wtedy lakier baaardzo psuje efekt polerki, robi się mdła i nie błyszczy. Ja nie wiem jak oni lakierują (albo i nie) nowe polerowane felgi.

Z kolei jak nie polakierujesz, to będą czernieć i się niszczyć (porobia się takie wżerki) - przerabiałem to w dwóch kółkach kiedyś. :ble:

MoRToN - Pon 16 Cze, 2008

Greg napisał/a:
Niemy napisał/a:
no pewnie ze sie da!

Z pewnościa da się tak wypolerować. Tak jak napisał Niemy, są problemy z polakierowaniem tego. Tzn nie żeby się nie dało, ale wtedy lakier baaardzo psuje efekt polerki, robi się mdła i nie błyszczy. Ja nie wiem jak oni lakierują (albo i nie) nowe polerowane felgi.

Z kolei jak nie polakierujesz, to będą czernieć i się niszczyć (porobia się takie wżerki) - przerabiałem to w dwóch kółkach kiedyś. :ble:

Jak sie dba to nic sie nie weżre.

Loko - Pon 16 Cze, 2008
Temat postu: Re: polerowanie felg
Vlodarsky napisał/a:
czy myślicie, że moje felgi da radę tak wypolerować żeby wyglądały jak te ?

Obrazek

O właśniemniej wiecej coś takiego chciałem Ci zaproponować a propo malowania felg. W twojej feldze ramiona fajnie dochodzą do samego końca i bezie to łądnie wyglądało, w mojej wizji te brzegi na czarno, a ramiona na antracyt i będzie miodzio.

Greg - Pon 16 Cze, 2008

MoRToN napisał/a:

Oczywiście ze tak, ale trzeba to piescic nawet jak nie jeździ. Stojąc w garazu niszczy sie tak, jak na ulicy. :)

chyba jednak pozostanę przy czarnym macie bo nawet jak bym wypolerował to nie dam rady zadbać o to, żeby nie utleniały mi się te felgi...

kontynuując temat zadam kolejne pytania :

1. czym się poleruje felgi ?
2. jak nie wiecie czym to może wiecie kto wie ?

anjas - Pon 16 Cze, 2008

Vlodarsky napisał/a:

normalnie, rękami... co za pytanie... ;)

Greg napisał/a:
MoRToN napisał/a:

Oczywiście ze tak, ale trzeba to piescic nawet jak nie jeździ. Stojąc w garazu niszczy sie tak, jak na ulicy. :)

Nie przesadzaj :) Największą szkodę zrobi woda. Po deszczy trzeba odrazu umyc auto a nie wstawic na tydzień do garazu bo wedy faktycznie się powżera... A jak juz się powżera to ściereczka + pasta polerska i ogień :) i wsyzstko wraca do normy.

anjas napisał/a:
normalnie, rękami... co za pytanie... ;)

uduszę Cię na spocie !! :lol2:

Vlodarsky napisał/a:
kontynuując temat zadam kolejne pytania :

2. jak nie wiecie czym to może wiecie kto wie ?

Tzn zalezy o co pytasz, jakimi materiałami ? Jakimi maszynami ? Czy po prostu wszystko krok po kroku ?

krok po kroku czym...
Greg - Pon 16 Cze, 2008

MoRToN napisał/a:
Nie przesadzaj :) Największą szkodę zrobi woda. Po deszczy trzeba odrazu umyc auto a nie wstawic na tydzień do garazu bo wedy faktycznie się powżera... A jak juz się powżera to ściereczka + pasta polerska i ogień :) i wsyzstko wraca do normy.

No właśnie ja miałem wypolerowane jakieś detale w skuterze który dawno temu miałem i stał dośc długo w garazu i na polerce były wżerki. Mój kumpel miał wypolerowane felgi i przez ok. rok sprzęt tylko stał w jakimś garażu/piwnicy i felgi nadawały się do ponownego, kompleksowego polerowania. :) Autentyk.

Moge polecic fajny warsztat, który mi kiedyś polerował graty. Robią to nieźle, ale to kosztuje sporo. :/ Nie wiem, czy gra jest warta świeczki. Nie pamiętam jakie były ceny, ale podejrzewam że za dobrze przygotowana starą felgę (piasek/śrut, lakierowanie i później polerowanie) zapłacisz prawie tyle, co za nową. :)

ul.Ryżowa 71A
05-816 Opacz

http://koyotgarage.waw.pl/