k-mart - Wto 17 Cze, 2008 Temat postu: CTR vs. ITRPowoli trzeba sie zastanawiac - renaury mi sie znudzily, subaru nie jara mnie wcale....
Interesuje mnie, na co zwracac uwage przy ogledzinach obu modeli.
Slabe punkty (jesli takie sa)?
Ile to jest warte?
Jazda -> jak powinno jezdzic, jesli jest dobre?
+/- ktory lepszy?MoRToN - Wto 17 Cze, 2008 B18C4 raczej mało rozwojowe za małe pieniądze.
A powinno jeździć jak każda honda - nic, nic, nic i vrrrrrr..... M - Wto 17 Cze, 2008
MoRToN napisał/a:
B18C4 raczej mało rozwojowe za małe pieniądze.
A powinno jeździć jak każda honda - nic, nic, nic i vrrrrrr.....
Ten silnik nie jest w itr, do tego jest bardzo rozwojowy
Whatever.
Jak dla mnie pudzianie to sa wazne dwie rzeczy w hondach:
1.Stan karoserii
2.Stan silnika - czy nie kopci.
Generalnie powinienes obejrzec czy auto nie jest jakims totalnym szrotem,
jesli jest wszystko ok to masz bezawaryjne auto.k-mart - Wto 17 Cze, 2008 Czaje, czyli generalnie jak w kazdym samochodzie. Myslalem ze moze w Hondach sa jakies szczegoly na ktore warto zwrocic uwage.
Z tego co zauwazylem, itr'y mozna wyrwac taniej niz ctr'y. A do konca nie wiem co mi sie bardziej podoba - ctr jest bardziej cywilizowany, gdy itr to juz taka zimna suka.
Kurde musze sie przejechac i podjac decyzje.k-mart - Wto 17 Cze, 2008 ITR'y:
http://www.autoscout24.ch...ce&carsperpage=Bad-i - Wto 17 Cze, 2008 k-mart jak ty kupisz japonca to zglosze oficjalny wniosek zeby zrobic cie szarakiem Stf - Wto 17 Cze, 2008 http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5505802
dobre w opisie: "Wersja bez klimy jest szybsza o 4% od wersji z klimatyzacją!!! "k-mart - Wto 17 Cze, 2008 moze....
Ogolnie mam dosyc szukania gratow do francuzow, zastanawiac sie jak to bedzie jezdzilo albo po zalozeniu byc rozczarowanym.
Doszedlem do wniosku:
jesli francuza, to tylko gotowa zabawke, jak n.p. clio cup lub clio N3. Bawienie sie typu raz tu cos dolozyc raz tam to strata czasu i pieniedzy.
Chce miec w koncu samochod w ktorym jesli bede chcial uzyskac jakis efekt, wiadomo co wlozyc.M - Wto 17 Cze, 2008 Ja bym wzial itra, bardziej jdmowy, kultowe auto, tańsze w utrzymaniu.
Do tego jak ty to powiedziales kiedys "świnia z osłem"M - Wto 17 Cze, 2008 Do tego do itra wujek eM zrobi Ci fajny program, w ctrze bedzie troche drozej k-mart - Wto 17 Cze, 2008 Ostatnio widzialem zoltego itr'a na bialym ozecie, jesli jeszcze raz spotkam zrobie fotke.
Masakra.CHRZANEK - Wto 17 Cze, 2008 K-mart + ITR = Koniec świata
(Ja też jestem za ITR'em bo CTR jest oklepany)kubas - Wto 17 Cze, 2008 itr podobno lepiej skreca rasta - Wto 17 Cze, 2008 Też jestem za ITR - Tylko weź znajdź dobrą sztukę
k-mart napisał/a:
Ostatnio widzialem zoltego itr'a na bialym ozecie, jesli jeszcze raz spotkam zrobie fotke.
Masakra.
Żółty na czarnej feldze też wymiata albo czarny na białej CHRZANEK - Wto 17 Cze, 2008
rasta napisał/a:
Też jestem za ITR - Tylko weź znajdź dobrą sztukę
W szwajcarii łatwiej niz w japoni ziom
A kolor nieważne jaki bo i tak wszystkie były piekne... Biały, żółty, czerwony czy czarny...
Ja bym w tym samochodzie kompletnie nic nie zmieniał...