To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Życie w Holandii

Maciusiowy - Czw 19 Cze, 2008
Temat postu: Życie w Holandii
Cześć, mam pytanie a propos życia w Holandii, jak co, gdzie, kiedy, warto, nie warto, jakie koszty, jakie zyski itd. Moż ktoś z Was był...wszelkie info mile widziane :]
kubas - Czw 19 Cze, 2008

:ganja: 8~t 8-L chyba wszystko w temacie.

Można zamknac :rotfl:

k-mart - Czw 19 Cze, 2008

duzo geji i dziwek - czyli ogolnie syf i brod.
szymlorek - Czw 19 Cze, 2008

Maciusiowy jak chcesz coś konkretnie się dowiedzieć to pisz tu bądź PW, mam dobrą koleżanke która od roku mieszka w Holandii więc o ogólniki podpytam ją na gg jak będzie, a jak chcesz coś konkretnego wiedzieć to sprecyzuj :)
r26rulez - Czw 19 Cze, 2008

a wiec :)

to zalezy co chcesz widziec :)

wynajem mieszkania od ok 600 do 1200 Euro, pokoj od ok 200 do 250 euro
zarcie taniej niz w polsce, bro prawie za darmo :) mozna nawet krate za 5 euro w aldim kupic :) ale lekki kacy jest
ziolo super, bo masz menu i wiesz co palisz
castka hashowe hmmm sproboj ale... ostrzegam, kopia po 2 h i trzymaja 24 h
laski tragedia gorasze niz w raichu (nisko zawieszone)
aaaaa w pubie piwo drogie

ogolnie jak bedziesz mial jakies konkretne pytania to pisz.... mieszkalem tam trzy lata

PS> hehe to nie michal pisal
pzdr

anjas - Czw 19 Cze, 2008

w Holandii jest super,

Rano seksik, potem sniadanie. Po śniadaniu seksik. Relax, potem seksik i obiad. Po obiedzie seksik, zioło, potem znów seksik. Kolacja, seksik i spać.

rasta - Czw 19 Cze, 2008

anjas, za mało zioła w twoim opisie :faja:
anjas - Czw 19 Cze, 2008

rasta napisał/a:
anjas, za mało zioła w twoim opisie

bo to nie ja byłem tylko siostra

;) :D

pcs - Czw 19 Cze, 2008

ja bylem tylko 4 razy w kerkrade obok maastricht, wszystkie ulice wygladaja tak samo, ale nawet babcie mowia po angielsku jak sie zgubisz. Stali tez z radarem na osiedlowej uliczce na max 30kmh. Baby brzydkie, zarcie paskudne. To tyle z negatywow.

Kluczowa sprawa to znalezienie najblizszej kawiarni i potem juz wszystko jedno. Browar w kebaba barze kosztuje 5 euro a 7 euro gram najlepszego skuna, ktorego nie idzie spalic w jeden wieczor. Spalem w hotelu przerobionym z 19tnastowiecznej farmy, gdzie ciagle znajdowal sie zywy inwentarz i po wypaleniu polowy poznalem po imieniu wszytkie kaczki, kury, barany i osly!

Z ciekawostek jezdzilem rowniez w garniaku na nartach w najwiekszej w europie narciarskiej trasie indoor (Marek pewnie zna).

Ogolnie bez kawiarni nie do przezycia.

Bart - Czw 19 Cze, 2008

przyjemny kraj, drogi równe, autostrady za darmo, porządek na ulicach. Ceny w sklepach wyższe niż u nas, ale nei powalające. Największą zaletą holandii są jej mieszkańcy - naprawdę mili ludzie, w 99% mówiący po angielsku, przyjaźnie nastawieni do świata. Lubię tam bywać.
Marek23 - Pią 20 Cze, 2008

pcs napisał/a:
gdzie ciagle znajdowal sie zywy inwentarz i po wypaleniu polowy poznalem po imieniu wszytkie kaczki, kury, barany i osly!

Hasło roku, spadłem z krzesła :jupi: :jupi: :jupi:
pcs napisał/a:
Z ciekawostek jezdzilem rowniez w garniaku na nartach w najwiekszej w europie narciarskiej trasie indoor (Marek pewnie zna).

Teraz chyba ta w Niemczech między Hamburgiem i Berlinem jest większa.

Ogólnie chłopaki wszystko napisali. Czasem sie da niezła dupę znaleźć tylko trzeba poszukać.

CHRZANEK - Pią 20 Cze, 2008

Marek23 napisał/a:
pcs napisał/a:
gdzie ciagle znajdowal sie zywy inwentarz i po wypaleniu polowy poznalem po imieniu wszytkie kaczki, kury, barany i osly!

Hasło roku, spadłem z krzesła :jupi: :jupi: :jupi:

Nooooo grubo ;)

Poza tym dużo rowerzystów...

Stacho - Pią 20 Cze, 2008

W holandii nie byłem, ale mam dużo znajomych co pracowali tam, i non stop jest podobno tak :ganja:
Bart - Pią 20 Cze, 2008

panowie, holandia to nie tylko ćpanie :ble: :ble:
Stacho - Pią 20 Cze, 2008

bart napisał/a:
panowie, holandia to nie tylko ćpanie :ble: :ble:

Wiadomo :) mój sąsiad jeździ cały czas w wakacje tam na truskawki i nie narzeka na zarobki :)