Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [P] Dojazdówka Citroen/Peugeot - pozyczę na 20min :)
Greg - Czw 19 Cze, 2008 Temat postu: [P] Dojazdówka Citroen/Peugeot - pozyczę na 20min :)Potrzebuję przymierzyć dojazdówkę (cienką) do kosza na zapas do mojego C2, żeby sprawdzić, czy będzie sie tam trzymać a nie latac na boki. Chcę zejść z masy, bo pełnowymiarowy zapas waży 15kg. strick - Czw 19 Cze, 2008 To kup zestaw naprawczy zamiast koła Greg - Czw 19 Cze, 2008
strick napisał/a:
To kup zestaw naprawczy zamiast koła
To swoją drogą. O zapasie myślę w razie zaistnienia sytuacji beznadziejnej typu jakieś większe rozcięcie itd., bo chyba spray nie działa jak mamy wielgachna lochę. A może się mylę. Bart - Czw 19 Cze, 2008 na polskich drogach bezpieczniejszym wyjściem jest klasyczny zapas zamiast zestawu naprawczego, który łata tylko nieduże dziury. Czasem niestety można felgę skrzywić, rozciąć konkretniej oponę, a wtedy taki zestaw nie pomoże.Greg - Czw 19 Cze, 2008
bart napisał/a:
na polskich drogach bezpieczniejszym wyjściem jest klasyczny zapas zamiast zestawu naprawczego, który łata tylko nieduże dziury. Czasem niestety można felgę skrzywić, rozciąć konkretniej oponę, a wtedy taki zestaw nie pomoże.
Otóż to. U nas można sobie pozwolić na zdecydowanie mniejszą swobodę. Gdybyśmy mieli drogi, to z przyjemnością pozbyłbym się 15kg balastu A tak próbuję sie pozbyć chociaż kilku. Kilogram do kilograma... 206 Gti - Czw 19 Cze, 2008 mam takie koło.Greg - Czw 19 Cze, 2008
206 Gti napisał/a:
mam takie koło.
Cieniutką i leciutką dojazdówkę? Dałoby się ogarnąć szybki swap tego do mnie i test, czy nie lata po koszu? CHRZANEK - Pią 20 Cze, 2008 Hmmmm ja w rejlaku miałem takie to zamieniłem na zwykłe...
A teraz to w ogóle zlikwidowałem ten koszyk (waży jakieś 0,5kg) i woże koło w bagażniku...Rudello - Pią 20 Cze, 2008 ja mam dojazdowke po 206fydi - Pią 20 Cze, 2008 CHRZANEK a masz je jakoś przymocowane, czy tak sobie lata po całym bagażniku?CHRZANEK - Pią 20 Cze, 2008
fydi napisał/a:
CHRZANEK a masz je jakoś przymocowane
Oczywiście (inaczej sobie tego nie wyobrażam) takimi pasami do mocowania bagażu z "terkotką" - tak po rajdowemu fydi - Pią 20 Cze, 2008 tak właśnie myślałem. będę kombinował, ale jak kupię sobie dopiero zapas kubas - Pią 20 Cze, 2008 tejj ale to jest nie rozsadne kosz wazy malo a przez wlozenie kola do bagaznika zamiast do kosza podwyzszyles srodek ciezkosci.... oj doktorku doktorku Greg - Pią 20 Cze, 2008 Do bagaznika w C2 to się nic oprócz płynu do spryskiwaczy nie zmieści. Rudello - Pią 20 Cze, 2008 to chcesz moja dojazdowke? została mi jeszcze po 206tce