To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wakacje nad morzem

strick - Sob 05 Lip, 2008
Temat postu: Wakacje nad morzem
Przydało by sie wybrac na jakies wakacje :) Macie jakies sprawdzone miejscowki? Mozecie cos polecic? Sam nie wiem gdzie, ale w gre wchodzi jedynie polska ;) Bede dzwieczny za wszelkie propozycje :)
szymlorek - Nie 06 Lip, 2008

Wakacje nad Polskim morzem wcale nie są dużo tańsze od ofert Last minute więc na Twoim miejscu zakręciłbym się wokół biór podróży bo w tym roku tunezja czy egipt mogą Cie kosztować tyle samo co np. Mielno.

Co do naszego wybrzeża jak dla mnie całkiem ok było w Łebie gdzie nawet wieczorem na deptaczku jest gwarno i szwęda się cała masa ludzi :)

strick - Nie 06 Lip, 2008

Wiem o tym, ze wcale nie taniej... Ale jakos mam ochote sie przejechac nad bałtyk :)
Jakos za tunezja nie przepadam, a do egiptu ponizej 4,5 gwiazdki tez nie spieszy mi sie jechac ;)

Greg - Nie 06 Lip, 2008

Ja co jakiś czas wracam do Ustki i Krynicy Morskiej bardzo miło wspominam te miejscówki. Fajne jest jeszcze Świnoujście i Sopot. Nie ma to jak świeża, wędzona rybka... Mmm... :faja:
CHRZANEK - Nie 06 Lip, 2008

Greg napisał/a:
Nie ma to jak świeża, wędzona rybka... Mmm...

Jak bałtyk to tylko flądra :)

Mnie polskie morze wkur**a.
Woda zimna i brudna, syf na plaży.
Wogóle szkoda gadać...

Owszem jest wiele miejscowości w których na brak rozrywek nie można narzekać (jak chociażby w/w Łeba, Władek itp), ale to akurat jest też w innych częściach naszego pięknego kraju...

Dariano - Nie 06 Lip, 2008

Ja do Mielna zawsze jeździłem ,
miło wspominam wyjazdy tam , bo oruchać się można na potege
ale nie bylem tam juz z 7 lat

Niemy - Nie 06 Lip, 2008

no!! i Dareczek przedstawil caly sens wyjazdu nad Polskie morze :rotfl:
anjas - Nie 06 Lip, 2008

Dariano napisał/a:
miło wspominam wyjazdy tam , bo oruchać się można na potege

:D :D :D :D

"oruchać się"... mitrzowski tekst... :D

przypomniało mi się, jak mój kolega kiedyś chwalił pracę swojego kumpla - przedstawiciela handlowego słowami: "komórkę służbową ma, furę służbową ma, naruchany jest..."

PiTT - Nie 06 Lip, 2008

z PL wybrzeża najmilej wspominam Jatrzębią Górę
może dlatego, że od dziecka w tamte rejony jeździłem i doskonale pamiętam jak to wszystko się rozbudowywało
teraz to już jest zupełnie inna Jastrzębia, ale nadal ma coś w sobie
a na plaże to obowiązkowo za Karwię -> Kawieńskie Błota, mega klimat, wali krowim plackiem i po drodze widać pełno obgilonych dzieciaków na za dużych rowerach typu ukraina, dziadka Staszka
ale za to plaża jest konkretna, bardzo szeroka i zdecydowanie mniej zaludniona

KonradMK - Nie 06 Lip, 2008

Ja polecam Juratę, miejsce na poziomie, można odpocząć, nie ma chamstwa jak w Mielnie czy Łebie ale jest też trochę wapniacko no i trzeba mieć sporo dzięgów
Anonymous - Nie 06 Lip, 2008

bylem w kwietniu w Tunezji, w Sousse i przyznam ze juz sie tam dlugo ( do calej Tunezji ) nie wybiore. Jesli sie tam jedzie do hotelu, pierdziec tydzien na plazy to sto razy bardziej polecam nasze Dębki. Jezdze tam od 3 lat i jest po prostu malina - czysciutka plaza, nieduza miejscowosc, sporo atrakcji i bardzo piekny lasy dzielacy plaze od miasta. )

Tunezje mozna odwiedzic w celu wycieczki samochodowej - wtedy to ma sens - masa ruin rzymskich, sahara, oazy itp.

PiTT - Nie 06 Lip, 2008

i jeszcze jedno
oczywiście Polskie morze to raczej jako wypad ze znajomymi na kilka dni a nie docelowe wakacje
niestety nasze morze jest zimne jak cholera i do tego może się okazać, że przez połowę wyjazdu będzie lało i trzeba będzie chodzić w sztormiaku
szczerze polecam wybrzerze Chorwackie, można spokojnie autem się wybrać a na miejscu mamy zapewnioną piekną pogodę, rewelacyjną wodę i boskie widoki (np. Murter)
jedynie trzeba liczyć się z kosztem podróży bo na miejscu to ceny podobne do naszych

GOKART - Nie 06 Lip, 2008

Jeżeli ktoś chce sie pochlapać w Bałtyku to chyba najlepiej w Świnoujściu - najcieplejsza woda - czasem nawet do 24 st. A jak nie pasuje to przejść na niemiecką stronę - plaża pusta i czyściutka , zero syfu.Międzyzdroje też fajne - dużo sie dzieje, moża sobie cas zorganizować w niepogodę tyle że specyficzny klimat - dużo lanserstwa niekoniecznie wysokich lotów, zwykłe chamki itp
KonradMK - Nie 06 Lip, 2008

Świnoujście jest niezłe choć nie ma tam specjalnie co robić wieczorami, kluby takie sobie
Greg - Nie 06 Lip, 2008

CHRZANEK napisał/a:

Mnie polskie morze wkur**a.
Woda zimna i brudna, syf na plaży.
Wogóle szkoda gadać...

To prawda... Aleu nas tak ze wszystkim... W górach zimą to samo - kolejki do wyciągów jak ja p...ole, drogo, ciasno, trzeba czekać godzine na miejsce w knajpie, zlewają Cię jak mogą *(nie wiedzą skąd biorą się pieniążki, bo przecież nie od turystów), infrastruktury zero... Istna masakra, a wystarczy przekroczyć granicę i mieć super wywczas :D np. na Słowacji. Ale to taki OT. :]