To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wskaznik 4w1 z shift light

Anonymous - Nie 13 Lip, 2008
Temat postu: Wskaznik 4w1 z shift light
Po ostatniej małej przygodzie z cisnieniem oleju postanowilem zaopatrzyc sie w dodatkowy wskaznik. No i kupiłem cuś takiego :)

Paczka jeszcze nie dotarła i nie miałem wgladu w instrukcje, ale tak sie zastanawiam nad stopniem skomplikowania instalacji tego ustrojstwa. O ile podłączyć zasilanie to nie bedzie problem o tyle sygnal do obrotomierza, czy sposob umiejscowienia pozostałych czujnikow w silniku F4R to jeden wielki znak zapytania :)

O ile dobrze pamietam to temperature i cisnienie oleju mozna by zapiąć pomiedzy filtrem oleju a blokiem silnika. Czy to bedzie pasowało czy potrzebne inne ?
http://www.tomson.com.pl/x_C_I__P_20233075.html

a co z czujnikiem temperatury płynu chlodzącego ?
Moze ktoś ma jakies doswiadczenia ?:)

dzik - Nie 13 Lip, 2008

O fuck, ale festyn :rotfl:

Co do podstawki to jest do dobry pomysl.

Nie lepiej bylo kupic wskazniki pojedyncze? Dwa bardzo ladnie sie montuje pod panelem klimy. Sygnal do obrotomierza mozna brac z cewki.

:rotfl: No wiem ze festyn :D zobacz to.. :D

jak to ma tak swiecic to trzeba bedzie sie pobawic z lutownicą ;)

ale takie zawsze mi sie podobały + no i mam wszystkie wskazania na raz :)

Martwi mnie tylko ten czujnik cisnienia oleju (to ten najwiekszy na focie) hehe widzialem podobne do Uaza :D nie wiem czy da sie go nakrecic na taka podstawke czy nie jest za duzy :/

CHRZANEK - Nie 13 Lip, 2008

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Ziom...

Zatkało kakało...

Ty to naprawdę założysz ?
Czy to jakieś niespełnione marzenie o mini cooperze sie w tobie odezwało ??

Wskażniki od łady 2106 kosztują 35pln za sztukę :D :D :D

CHRZANEK napisał/a:

Wskażniki od łady 2106 kosztują 35pln za sztukę :D :D :D

:D no to są drozsze od tego festynu :D Oczywiscie ze założe, podswietlenie trzeba bedzie zmienic, ale sama konstrukcja mnie sie podoba :) I nie tylko Mini bo w Twingo Sport tez zaszaleli z takim obrotomierzem :D

Maciusiowy - Nie 13 Lip, 2008

hehehehe ;D
rasta - Nie 13 Lip, 2008

Dramat, w dodatku wskazania pokazywane przez to coś mają niewiele wspólnego z rzeczywistością....

Mam kumpla co handluje wytworami AutoGauge i przez jakieś 3 lata sprzdał ze 2 sztuki tego i sam się zastanawiał kto to bierze hehe

Vlodarsky - Nie 13 Lip, 2008

:wall:
saxorulez - Nie 13 Lip, 2008

TOXIC to jest jakaś makabra.. sorry ale stylem to nie pasuje do Clio.. co najwyżej do 1.2 RN
Co do wskazań to tak jak napisał rasta..

błagam nie zakładaj tego.. i jeszcze ta skala do 11 tyś.. żadna fur się tak nie kręci

Vlodarsky - Nie 13 Lip, 2008

kręci się kręci :) a jak nagle przy 200km/h zachce mu się wrzucić 2gi bieg ?? to skąd ma wiedzieć ile jest obrotów ??
fydi - Nie 13 Lip, 2008

yeah! ja bym zamontował od razu dwa :D

a tak na serio, to clio chyba ma przecież obrotomierz, wskaźnik temp. oleju i wody, to po co Ci takie cuś?

dzik - Nie 13 Lip, 2008

Wywal to na smietnik. Nie robmy jaj, kup normalne dwa wskazniki jak temp i cisnienie oleju i tyle.
dzik - Nie 13 Lip, 2008

fydi napisał/a:
wskaźnik temp. oleju i wody, to po co Ci takie cuś?

W clio II nie ma temp oleju.

fydi - Nie 13 Lip, 2008

ale bieda :D to zmienia postać rzeczy montuj szybko to coś :D

Podoba mi sie wasza konstruktywna krytyka :D
Zobaczymy jak przyjdzie :) zrobie pare fotek i bedziecie oceniac, jak cos to pojdzie na allegro :) zreszta nie tylko ta jedna bo kilka szt kupilem ;) A pozniej sie zrobi jakis pozadny slupek na 3 wskazniki.

Tylko teraz wlasnie, skoro AutoGauge tez sa niedokladne a na Greddy troche za drogie to co niby kupic ??