Kulturka - [R] Deco Kredens
Bad-i - Pią 25 Lip, 2008 Temat postu: [R] Deco Kredens miałem nic nie pisać ale ponieważ wyszedłem z tej restauracji rozczarowany to opisze co i jak.
Chodzi oczywiście o Deco na Ordynackiej, ostatni raz byłem tam dość dawno temu. Niestety wczoraj postanowiłem podjechac tam zamiast do Boat Housu i teraz zaluje.
Zaczynamy:
- mam zrobiona rezerwacje, po wejsciu do lokalu kelnerki patrza na mnie i na Age a my stoimy i czekamy. Po doslownie 5 minutach podchodze do baru i mowie, przepraszam mam rezerwacje a Pani chyba nie przyjmuje gosci. No dobra stolik dostalem
- przychodzi kelnerka i podaje menu, zanim podeszla 3 stoliki obok burza sie ze nie przyniosla deseru, karty, rachunku itdd.....
- karta menu (wykonanie nie zawartosc) jak na taki lokal straszna
- no dobra zamawiamy: Aga carpacio z kaczki ja krewetki na masle i cos do picia
- kaczka chyba z zamrazalki bo po 3 minutach talerz caly w wodzie, krewetki ogolnie moga byc (szkoda ze kosztuja wiecej niz dania glowne )
- danie glowne to stek z poledwicy, mieso moze byc ale salatka i ziemniaczki to jakas tragedia.
- w momencie kiedy Pani przyniosla steki poprosilem o kolejna wode, otrzymalem ja razem z deserem
- krem "bulle" takze z lodowki - kolejna tragedia
podsumowujac, typowy lokal nastawiony na turystow. Nie sadze zebym jeszcze raz tam poszedl. Ceny z nieba, za dwie osoby zaplacilem prawie 400 pln.
Obsluga do dupy, kobity kompletnie nie ogarniaja o co chodzi w restauracji
Aha bo zapomnialem dodac, po buleczkach z maslem i oliwkami jak podali przystawki to Pani nawet nie zmienila zastawy, chyba liczyla ze bede jadl krewetki nozem do maselka
http://www.kredens.com.pl/deco/index.html
Jakarti - Czw 07 Sie, 2008
pisz wiecej o swoich wizytach, tzn o innych miejscach..
dla mnie!
lubie to czytac, a w wierze w Twoj smak i gust wiec jestem stalym czytelnikiem..
fajnie ze lubisz brulee, pyszna sprawa jesli dobrze zrobiona..
Anonymous - Czw 07 Sie, 2008
creme brulee fak of!!!!
crema catalana wtf!!!1!!
ps. to to samo ale internet zobowiazuje
Bad-i - Czw 07 Sie, 2008
Jakarti napisał/a: |
fajnie ze lubisz brulee, pyszna sprawa jesli dobrze zrobiona.. |
Kuba jezeli lubisz ten deserek to z pełną odpowiedzialnością polecam Ci:
Michel Moran
http://www.restaurantbistrodeparis.com/
ale zanim zjesz deser to weź sobie Pange (tylko robioną przez niego) oraz deskę serów i zdaj się na jego wybór
Ta restauracja też wymiata
|
|
|