Kulturka - [R] Dziki Ryż
Bad-i - Pią 01 Sie, 2008 Temat postu: [R] Dziki Ryż W pierwszym zdaniu musze napisać że HKH ma konkurencje.
Dzisiaj sobie pomyslalem ze wspolnie z Aga odwiedze HKH przed jutrzejszymi gulaszami i innymi badziewiami rodem z Budapesztu. No ale gdzies cos czytalem ze Dziki Ryz to fenomenalna restauracja prowadzona przez corke zalozyciela slynnej restauracji Shanghai.
No to do informacji, numer telefonu i jedziemy. Lokal przy samej Pulawskiej dosc ladnie i nowoczesnie urzadzony. Obsluga poprostu przemila, serwis natychmiastowy.
Ok dostajemy menu i szok pały; kuchnia tajska, japonska, chinska, koreanska i indyjska. Wzielismy jakas wolowine z koreanskiej i wolowine z grzybami mun z chinskiej - poprosilismy o ostre. Do tego jakies tam kielki, salatki itd.......
Jedzenie wrecz pyszne, dobrze wysmazona wolowina, chrupiace warzywa - normalnie drugi szok.
Jedyna rzecz, nie mozna zamawiac na ostro bo poprostu wypala przelyk.
Na koniec rachunek - 140 z napiwkiem
http://www.dzikiryz.pl/
Polecam - ogolnie restauracja i jedzenie na 6
nox - Pią 01 Sie, 2008
Byłem , miła knajpka choć jedna sprawa mnie zdenerwowała . Zamawiając Zupkę tajska z krewetkami Black Tiger wszystko było by ok gdyby nie to że zamiast black tiger otrzymałem jakieś pokurcze . Kelner początkowo probował wkręcić że to są tygrysie koniec w końcu przyznał nam racje i dodał że dostaliśmy równowartość tygrysich wagowo , z innej strony mogło być gorzej mógł probować wcisnąć grenlandzkie zamiast tygrysich
Po za tym "incydentem" bardzo przyjemnie i smacznie
k-mart - Sob 02 Sie, 2008
Streszcze sie:
sama nazwa nie budzi we mnie zaufania, to nie jest sprawdzone HKH...
0 punktow jak dla mnie, HKH rulez
Bad-i - Śro 13 Sie, 2008
byłem wczoraj, ponownie surówka szafranowa ale do tego warzywa z woka, wolowina na sezamie oraz kurczak z nerkowcami. Nadal nic sie nie zmienilo, serwis i jedzenie bardzo dobre.
Polecam
Bad-i - Czw 21 Sie, 2008
powiedzialem sobie ze zjem cos jeszcze z ich karty, i tak wczoraj zaliczylem:
yaKi ChiCKen
japoński makaron pszenny, kurczak, krewetki black tiger, papryka, marchewka,
grzyby shitake, por, jajko
(japanese wheat noodles, chicken, black tiger prawns, pepper, carrot, shitake mushrooms, leek, egg)
kiMChi udon 36
Polecam
Ocena: 4+
Michał - Czw 21 Sie, 2008
badi , zauważyłem ze częst wcinasz krewetki Black Tiger ( po pol. Molibdenowy Janusz ) Rozumiem ze ci poporstu smakują . W czym są takie ciekawe ? Chodzi o przyprawienie krewety czy moze rodzaj ?
Bad-i - Czw 21 Sie, 2008
tylko i wyłącznie rodzaj - przyprawic możesz na rozne sposoby. W przypadku wczorajszego japonskiego noodla byly w sosie wlasnym
|
|
|