Kulturka - [F] Before the Devil knows you're dead
k-mart - Sob 16 Sie, 2008 Temat postu: [F] Before the Devil knows you're dead Rez. Sydney Lumet
(To juz wiele mowi)
Goraco polecam!
Anonymous - Sob 16 Sie, 2008
niezly przypadek. ogladalismy ten film wczoraj wieczorem - czyli jakos wtedy jak to napisales.
dla tych ktorym nazwisko Lumet nic nie mowi http://forum.hothatch.org...highlight=lumet no i zachecam do wszystkich filmow bo to mistrzostwo swiata.
BtDKYD to samo, Sidney ostatnio rzadziej robil filmy, tymbardziej chetnie go zobaczylem. Chcialem Kmartowi wlepic mandat za to ze malo o nim napisal ale sam mam teraz problem bo ta jedna z tych rzeczy ktore poprostu sie samo oglada, zawsze klimat, super scenariusz, operatorka. Muzyka jedynie mnie nie przekonala choc zdziwil mnie fakt ze w ogole byla. W starych filmach lumeta NIE BYLO muzyki bo nie byla potrzebna.
Ode mnie *************
POLECAM ROWNIEZZZZZ!
k-mart - Nie 17 Sie, 2008
Jak dla mnie miesci sie w top 3 filmow Lumet'a.
Taka ciekawostka:
Lumet wszystkie filmy kreci w N.Y., nawet jesli scena oddaje n.p. Key West, krecona jest w N.Y.
Anonymous - Sob 06 Gru, 2008
fajnie ze jest taki temat, film wszedl do naszych kin. Jesli ktos dodatkowo jest zmeczony mainstreamowa papka to korzystajac z okazji rzuce tytulami ktore mogly by nie pasc - polecam 'happy-go-lucky' i zdecydowanie 'przyjezdza orkiestra'.
k-mart - Sob 06 Gru, 2008
JIMEK napisał/a: | 'przyjezdza orkiestra' |
widzialem!
Potwierdzam!
Wyborny!
|
|
|