Chwile mnie tu nie było bo miałem focha za to, że automat skasował moje konto... No cóż, z niebieskiego stałem się nijaki ale to bynajmniej nie temat na tego posta.
Do rzeczy - dorastam do zabrania się w końcu do zupgradeowania mojej Hondziny "prawie-hothatch" Concerto d16z2. Decyzja tak naprawdę jest podjęta. Chcę na wstępie uciąć wszelkie dyskusje co do typu silnika, który chcę tam ewentualnie zamontować - będzie to B16B. Inna rozważana opcja to kompressssor do d16z2.
Zaczynam od szukania za wielką wodą nowego serducha i tu chciałbym poprosić o wsparcie naszych Hondziarzy:
- o namiary na rozsądne źródła,
- o info, co powinno znaleźć się w kupowanym zestawie, żeby później sie nie pociąć szukając brakujących części.
- Motor
- LSD Hydraulic Tranny (S4C)
- ECU (PCT)
- Axles with Half Shaft
- Shift Linkage
- Stock Motor Mounts
- Alternator
- Starter
- Clutch
- Flywheel
- Intake Manifold
- Exhaust Manifold
- Fuel Rail
- Injectors
- Distributor
- Engine Harness
- Comes With All Sensors Needed
Concerto to jest ramą bardziej IVgen czy Vgen?TomsoN - Wto 19 Sie, 2008 wydaje mi się, że 4g bo korzysta z ich silników, no i concerto to lata 4gKaraś - Wto 19 Sie, 2008
Zdecydowanie 4g - mój silnik też występował w tych civach.Karaś - Wto 19 Sie, 2008
TMs napisał/a:
wydaje mi się, że 4g bo korzysta z ich silników, no i concerto to lata 4g
ehh kurcze, wyprzedziłeś mnie The Mc - Wto 19 Sie, 2008 Gooooooo Karas!
eM dobrego dal linka tylko serwer cos chyba padl. Ale to sprawdzona firma a to bardzo wazne aby brac od sprawdzonych..M - Wto 19 Sie, 2008 Cos ich strona kuleje... wczesniej dzialalo.
Prosze o cierpliwosc.
W takim razie jeszcze trzeba ogarnac sprawe hydraulicznego sterowania sprzeglem poniewaz
zapewne masz linkowe.
No i jak 4g to kwestia czy pasuje jak ulał czy bedą kombinacje z łapami.
Jesli chcesz to zamowie Ci od razu zestaw do konwersji do obd1 i bedziemy mogli od razu to cudo wystroić zeby na dziendobry smigało jak złe.TomsoN - Wto 19 Sie, 2008 tak btw gdzie parkujesz?
Może gdzieś przy Odyńca bo tam takie 1.6 fajne stoi
eM wszystko zjebał, nici ze swapa
Jedyne co mogę powiedzieć to, że będzie troche rzeźby, maska się nie bedzie domykać M - Wto 19 Sie, 2008
The Mc napisał/a:
Gooooooo Karas!
eM dobrego dal linka tylko serwer cos chyba padl. Ale to sprawdzona firma a to bardzo wazne aby brac od sprawdzonych..
Widze Adaś ze pamietasz mi te osakę jeszcze
Karaś ożywiłeś hondową część hothatch.org - dziekujemy Michał - Wto 19 Sie, 2008 mam pytanie karaś.
czemu b16b ?
tak z ciekawosci. a nie b18c6, k20 , albo b16a2 ... poporstu czysta ciekawość. Moze ten silnik ma jakieś mega zalety ?M - Wto 19 Sie, 2008 to jest 1.6 185koni z typera drogi Majkelu qbus - Wto 19 Sie, 2008 o kurde... b16b... ile jest takich w pl silniczkow? Kijas ma napewno jajko z takim.k-mart - Wto 19 Sie, 2008 Czy mam pozwolenie by udzielic pare wartosciowych rad w tym temacie? ps - Wto 19 Sie, 2008
k-mart napisał/a:
Czy mam pozwolenie by udzielic pare wartosciowych rad w tym temacie?