To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [F] Uprowadzona

Bad-i - Pią 22 Sie, 2008
Temat postu: [F] Uprowadzona
Uprowadzona (Taken)

Bryan jest byłym szpiegiem, który ma 17-letnią córkę. Dziewczyna bardzo chce pojechać do Paryża i ojciec przyzwala jej na to pod pewnymi warunkami. Pewnego dnia córka Bryana dzwoni do niego i płaczliwym głosem mówi, że została porwana przez handlarzy żywym towarem. Były szpieg będzie musiał wykorzystać wszystkie swoje umiejętności, aby odnaleźć i uratować dziewczynę, zanim będzie za późno. Więcej >>

reżyseria: Pierre Morel
scenariusz: Luc Besson, Robert Mark Kamen
obsada: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace Więcej >>
szczegóły: akcja, Francja, 2008, 93 min
strona oficjalna: www.europacorp.com/dossiers/taken
premiera, dystrybutor: kino (Polska): 15.08.2008, Monolith, kopii: 50

Bylem wczoraj, moim zdaniem film bardzo dobry. Chyba najlepsza sensacja jaką widzialem w tym roku. Caly czas trzyma w napieciu a dodatkowo pokazuje niesamowite umiejetnosci glownego bohatera. Dodatkowo wlasnie rola gl. bohatera jest zagrana fenomenalnie.

Polecam

Vlodarsky - Pią 22 Sie, 2008

Luc Besson - ciężko się na nim zawieźć... zobaczę napewno :)

A jakie umiejętności ma główny bogater ? puszcza płonące bąki ? gra na zębach ? czy co ? :)

rasta - Pią 22 Sie, 2008

Chyba już było :lol2:

Sorka pojebalo mi się, hehe

Film świetny :)

Bad-i - Pią 22 Sie, 2008

Vlodarsky napisał/a:
Luc Besson - ciężko się na nim zawieźć... zobaczę napewno :)

A jakie umiejętności ma główny bogater ? puszcza płonące bąki ? gra na zębach ? czy co ? :)

niczym profesor szkoły skręcania wyjątkowo ogarnia Audi A8, rzekł bym nawet ze driftuje na wstecznym :]

Pozniej natomiast załącza Haldex i z prędkością 150 km/h goni przez 5 minut statek (własciwie to barke) który dopiero co odpłynął ;D

PiTT - Pon 25 Sie, 2008

właśnie wróciłem z kina
bardzo mi się podobał
cały czas akcja, nie ma przynudzania, fajne ujęcia, Liam masakruje z karata Albanów
jest gitara, polecam