pit - Nie 14 Wrz, 2008 Temat postu: Lekkie felgiSzukałem cosik na ten temat ale nie znalazłem.
Tak sobie myśle co by felgi wymienić na coś lekkiego, ale słyszę głosy że jest problem z ruszaniem przy zbyt lekkich .
Nie mam dośiwadczenia więc pytanie jak to naprawdę jest?
Polecacie może jakiś wzór do mego Misiek_lbn - Nie 14 Wrz, 2008 załóż takie jak ma chrzanek !!saxorulez - Nie 14 Wrz, 2008 Misiek_lbn,
no a jaki one maja zwiazek z lekkimi?
sa cięższe od seryjnej 14"saxorulez - Nie 14 Wrz, 2008 pit,
dopóki nie masz jakichś 180KM nie martwił bym się o trakcję przy lekkiej feldze.
Ze stosunkowo tanich polecam Team Dynamics pro racerMisiek_lbn - Nie 14 Wrz, 2008 myślałem że ogólnie o radę odnośnie jakichkolwiek do puga chodzi, a nie o konkretnie te lekkie pit - Nie 14 Wrz, 2008 ok, to chciałem wiedzieć Rudello - Nie 14 Wrz, 2008 Moge powiedziec z wlasnego odczucia bo
Mialem 15` oz f1
A teraz 16` oz ultraleggera (6.6 kg)
i w odniesieniu do starć z tymi samymi autami przed i po zmianie na 16` wyniki są o wiele lepsze.
kłopotow z ruszaniem nie mam, ale jesli nawet zdarzylo by sie to bez zastanowienia kombinował bym lepsza gume albo cos z zawiasem...Greg - Nie 14 Wrz, 2008 A ile waży ultraleggera 16" z oponą? Rudello, jaki masz rozmiar gum?M - Nie 14 Wrz, 2008 kolo dociska cala masa a nie sama waga felgiRudello - Nie 14 Wrz, 2008
Greg napisał/a:
A ile waży ultraleggera 16" z oponą? Rudello, jaki masz rozmiar gum?
195/45 ile wazy... hmmm a ile wazy razem z opona to ci powiem jak bede pewnie zmienial na zimowe anjas - Nie 14 Wrz, 2008
Greg napisał/a:
Rudello, jaki masz rozmiar gum?
podobno azjatycki... bo europejski jest za luźny i się zsuwa pit - Nie 14 Wrz, 2008 michool_vt - Nie 14 Wrz, 2008 jak chcesz tanie i lekkie to 15calowa stalowka z citroena c5 jest ponoc dobrym wyjsciem
->link do tematu na tamtym forum<- w temacie z linka sa wagi felg podchodzacych do saxo/106tkiAnonymous - Nie 14 Wrz, 2008 To nie jest stalówka,tylko aluma o kształcie stalówki.Szukałem takich,ale sobie je cenia,jest mega lekka.michool_vt - Nie 14 Wrz, 2008
p106rallye napisał/a:
To nie jest stalówka,tylko aluma o kształcie stalówki.Szukałem takich,ale sobie je cenia,jest mega lekka.
ziom skad ty to wszystko wiesz
to tłumaczy czemu jest napisane 'alloy "steelie" '