Techniczne - Clio Sport - filtr weglowy ekologia
wasq - Sob 04 Paź, 2008 Temat postu: Clio Sport - filtr weglowy ekologia Witam mam pytanko czy cwiczyl ktos z was temat pozbucia sie tego pudelka rozmaitosci zwanego filtrem weglowym ??
Anonymous - Nie 05 Paź, 2008
To ja sie dolacze do pytania Sposoby obejscia filtru weglowego i EGR ? I jakie moga byc konsekwencje ?
wasq - Nie 05 Paź, 2008
ja wiem ze w wersjach 6 ale 1,4 1,6 brak tego filtra powoduje blad kompa i tryb awaryjny
PieQt - Nie 05 Paź, 2008
po podpięciu kompa wyskakuje błąd, poza tym samochód radzi sobie bez tego pudełka- przynajmniej tak w clio miałem
sposobu na obejście nie znam, po prostu usunąłem
dzik - Nie 05 Paź, 2008
Moze sie myle, ale tam jest chyba solenoid sterowany przez ECU, jego brak moze wywalic blad. Jesli to solenoid, to niech sobie wisi sam zawor i po problemie.
Vlodarsky - Nie 05 Paź, 2008
A EGR jak jest zamknięty na stałe albo otwarty to ja znam przypadki (awarie zaworu) że defektu nie wywalał - to w HDi było. Nie wiem jak będzie w clio.
wasq - Nie 05 Paź, 2008
dzik napisał/a: | Moze sie myle, ale tam jest chyba solenoid sterowany przez ECU, jego brak moze wywalic blad. Jesli to solenoid, to niech sobie wisi sam zawor i po problemie. |
hmm to powiem tak sam solenoid jest ale puszki brak bo sie oberwala
czyli zrobic testa czy bedzie poprawnie pracowac jak tak to olac jak nie to szukac puszki tak ??
dzik - Nie 05 Paź, 2008
Sprawdzic czy wplywa mozna, chociaz tak naprawde z tymi ECU nic nie jest pewne.
PieQt - Nie 05 Paź, 2008
no ja miałem sam solenoid pozostawiony i tak błąd był po wpięciu kompa - zapomniałem napisać
wasq - Pon 06 Paź, 2008
ale samochod prawidlowo pomimo tego bledu smiga ?? w jaki sposob usnunales ten filtr ??
PieQt - Pon 06 Paź, 2008
tak prawidłowo, bez żadnych problemów - mała stłuczka pomogła mi w usunięciu go - sam się unicestwił. zabezpieczyłem izolacją solenoid i było git
wasq - Pon 06 Paź, 2008
dzieki za info
|
|
|