Techniczne - Poliuretany gdzie stosować a gdzie sobie darować ?
nox - Śro 12 Lis, 2008 Temat postu: Poliuretany gdzie stosować a gdzie sobie darować ? Dochodząc do tego na czym mam luz w układzie kierownicy znalazłem punkt zapalny jeszcze przed przekładnią kierowniczą , mianowicie na drążku łączącym kierownice z przekładnią jest element mniej więcej wyglądający tak
----< ]------
Na łączeniu są tulejki w gumkami które hm właśnie po co one tam są mają amortyzować drgania ?
Chcąc je kupić dowiedziałem się że są już nie produkowane w związku z tym wpadł mi pomysł na dorobienie gumek z poliuretanu lub teflonu tylko pytanie czy zmiana twardości gumek spowoduje jakieś niekorzystne zmiany w 'czuciu' kierownicy ??
Przy okazji zadam fundamentalne pytanie czy są gdzieś aby miejsca w których nie powinniśmy stosować gum poliuretanowych tudzież teflonowych ?
NA tak postawioną Hipotezę proszę popuścić wodze ścisłych umysłów i wytłumaczyć to
kubas - Śro 12 Lis, 2008
eee a nie da sie calego tego elementu kupic ?
nox - Śro 12 Lis, 2008
no niestety
Anonymous - Czw 27 Lis, 2008
Podepne sie pod temat
Miał ktoś styczność z takimi tylnymi mocowaniami wahaczy w 106/saxo? gdzie to dostać?
Moje się wysypały, i chciałbym coś mocniejszego tym razem...
106 - Czw 27 Lis, 2008
AndreXSi napisał/a: | Miał ktoś styczność z takimi tylnymi mocowaniami wahaczy w 106/saxo? gdzie to dostać? |
jesli nie kosztowne oryginaly to byle dobry tokarz zrobi ci to za nie duze pieniadze.
Anonymous - Czw 27 Lis, 2008
i wtedy na zasadzie uniballa? metal w metal?
106 - Czw 27 Lis, 2008
AndreXSi napisał/a: | i wtedy na zasadzie uniballa? metal w metal? |
mozna rozne stopy laczyc, np zelazo z brazem, ale tam na moje oko nie ma
elementow ciernych wiec tylko w calosci.
CHRZANEK - Czw 27 Lis, 2008
nox napisał/a: | wpadł mi pomysł na dorobienie gumek z poliuretanu lub teflonu tylko pytanie czy zmiana twardości gumek spowoduje jakieś niekorzystne zmiany w 'czuciu' kierownicy ?? |
Jimku: Wg mnie zastosowanie sztywniejszej gumy lub zastapienie jej czymś mniej sprężystym spowoduje:
1) Lepsze czucie szczególnie na gładkim torze
2) Wzmożone drgania na kierownicy szczególnie na dziurawej ulicy
Ponieważ i tak już masz ekstremalnie niski profil opon, niski i twardy zawias oraz zajedwabiste heble więc uważam Cię za osobę bezkompromisową.
Jak jest możliwość zastąp gumę poliuretanem.
kubas - Pią 28 Lis, 2008
chrzaniu co piles ?
CHRZANEK - Pią 28 Lis, 2008
kubas napisał/a: | chrzaniu co piles ? |
Herbate z cytryną...
kubas - Pią 28 Lis, 2008
nox pisal a ty tu o jimkku i dlatego nie czaje
CHRZANEK - Pią 28 Lis, 2008
Heee no fakt...
Kurde coś sie ze mną dzieje...
|
|