martin.h - Śro 12 Lis, 2008 Temat postu: Supersprint czy Peugeot Sport?A więc czekam na opinie, co lepsze, dlaczego, jaki przyrost mocy itp.
Zastanawiam się nad wymianą wydechu w swoim aucie. Co prawda mam głośny wydech ale to nie to samo. Cały czas byłem za eNkowym Peugeot Sport (bez kata), ale jako że mam okazję zakupic tanio Supersprinta ( <1000 PLN) powstał dylemat - co wybrac?
Panowie, POMOŻECIE ?
EDIT:
Postanowiłem zrobić ankietę. Co Wy byście wybrali, wiem że już pytałem, ale teraz podepszę się dżwiękami, a więc tak:
Supersprint Racing Exhaust:
Peugeot Sport (Scorpion) Exhaust:
CHRZANEK - Śro 12 Lis, 2008 Powiem tak:
Mocowo: wydaje mi się że jest remis
Cenowo: punkt dla sprinta bo masz w dobrej cenie
Wizualnie: TYLKO pug sport czyli skorpion Greg - Śro 12 Lis, 2008 Podaj mi numerki referencyjne tego Supersprinta. Zobaczę ceny.GeKo - Czw 13 Lis, 2008 Greg, masz dostęp do supersprinta? Jeśli tak to móbłbyś mi sprawdzic kpl. wydech do sporta 182Anonymous - Czw 13 Lis, 2008 u mnie Peugeot Sport vel Skorpion dał 6HP i lekko wygładził wykrec (jechał wiekszym Polem )
zdecydiowanie polecam - ewentualnie odezwij sie do saxorulez on mi tak fajnie załatwił martin.h - Pią 14 Lis, 2008 Mam jeszcze jedno pytanko. Tylny tłumik byłby taki: 801924 MAGNUM O 100 Natomiast środek myślałem by zrobić bez tłumika: 233002. I teraz pytanie, czy będzie bardzo głośno?
Tutaj katalog: http://www.supersprint.com/homeuk.htmpit - Pią 14 Lis, 2008 Wymieniłem kolektor, wyciołem kata, środkowy wydech został seryjny (chwilowo) i mam właśnie tego magnuma na końcu. Fajno buczy ale żeby cicho było to nie powiem pytanie co kto ma na mysli mówiąc głosno. Do 3000 jest spoko póżniej ludzie na przystankach obracają głowy
Faktem jest że dolot też swoje buczy.martin.h - Pią 14 Lis, 2008
pit napisał/a:
(...)pytanie co kto ma na mysli mówiąc głosno(...)
U mnie maksimum co mógłbym znieść to pucharowy wydech w 206'tce. Swoją drogą chciałbym osiągnąć taki dzwięk u siebie.
A co sądzicie o wydechach custom'owych?Loko - Pią 14 Lis, 2008 To w takim razie żaden wydech dla Ciebie nie jest głośnym CHRZANEK - Pią 14 Lis, 2008
martin.h napisał/a:
maksimum co mógłbym znieść to pucharowy wydech w 206'tce
Powiedz królu złoty co zrobić żeby mieć TAKI SAM dzwięk w 106 to tak zrobie
Dla mnie to jest idealny dzwięk... taki chce mieć.Przem_106 - Pią 14 Lis, 2008
CHRZANEK napisał/a:
martin.h napisał/a:
maksimum co mógłbym znieść to pucharowy wydech w 206'tce
Powiedz królu złoty co zrobić żeby mieć TAKI SAM dzwięk w 106 to tak zrobie
Dla mnie to jest idealny dzwięk... taki chce mieć.
No macie racje z tym dźwiękiem z pucharowego 206
Ja w 106 rallye zblizyłem się do takiego dźwięku stosując w miejscu seryjnego kata pustu przelotowy tłumik, dalej supersprint krótki, a na końcu sportowy katalizator
Od 3500obr auto zaczyna pierdzieć podobnie do 206, choć to nie to samo jestem bardzo zadowolony z efektów dźwiękowychLoko - Pią 14 Lis, 2008 Hmm ja to w sumie jestem słaby jeśli chodzi o porównywanie czegoś co nie jest mi podane na tacy, bezporednio obok siebie, w tym samym czasie i miejscu, ale wydaje mi się ze w ostatnim stadium saxo zowy miało podobny dżwięk, może inni którzy słyszeli potwierdzą, albo powiedza ze powinienem lepiej myć uszy, a tam był przelot bez kata i środkowego i na końcu tłumik przelotowy taki coś a la duży fiat Maciek - Pią 14 Lis, 2008 Radziu a jakby zrobić coś takiego jak w miejscu srodkowego jakiś nieduży przelotowy tłumiczek a potem prosta rura do końca? o ile mnie pamieć nie myli to w pucharowych 206'kach własnie to tak wygladalo.CHRZANEK - Pią 14 Lis, 2008
Maciek napisał/a:
jak w miejscu srodkowego jakiś nieduży przelotowy tłumiczek a potem prosta rura do końca?
Wg mnie oryginalny środkowy sam w sobie jest nieduży i nie bardzo wiem co mogłoby być mniejszego
Może strumienica ??
(No właśnie ciekawe jak by to gadało na samej strumienicy ?? )Maciek - Pią 14 Lis, 2008 Nie pamietam srodkowego... a taki końcowy z fiata 125p nie bedzie mniejszy?
Mam taki w robocie i jest tylko troche wiekrzy od strumienicy i na przelocie. W niedziele tyram wiec porównam to sobie jak wygląda dokladnie.