To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Supersprint czy Peugeot Sport?

martin.h - Śro 12 Lis, 2008
Temat postu: Supersprint czy Peugeot Sport?
A więc czekam na opinie, co lepsze, dlaczego, jaki przyrost mocy itp.
Zastanawiam się nad wymianą wydechu w swoim aucie. Co prawda mam głośny wydech ale to nie to samo. Cały czas byłem za eNkowym Peugeot Sport (bez kata), ale jako że mam okazję zakupic tanio Supersprinta ( <1000 PLN) powstał dylemat - co wybrac?

Panowie, POMOŻECIE ?

EDIT:

Postanowiłem zrobić ankietę. Co Wy byście wybrali, wiem że już pytałem, ale teraz podepszę się dżwiękami, a więc tak:

Supersprint Racing Exhaust:

Peugeot Sport (Scorpion) Exhaust:

CHRZANEK - Śro 12 Lis, 2008

Powiem tak:

Mocowo: wydaje mi się że jest remis
Cenowo: punkt dla sprinta bo masz w dobrej cenie
Wizualnie: TYLKO pug sport czyli skorpion :)

Greg - Śro 12 Lis, 2008

Podaj mi numerki referencyjne tego Supersprinta. Zobaczę ceny.
GeKo - Czw 13 Lis, 2008

Greg, masz dostęp do supersprinta? Jeśli tak to móbłbyś mi sprawdzic kpl. wydech do sporta 182
Anonymous - Czw 13 Lis, 2008

u mnie Peugeot Sport vel Skorpion dał 6HP i lekko wygładził wykrec (jechał wiekszym Polem ;D )

zdecydiowanie polecam - ewentualnie odezwij sie do saxorulez on mi tak fajnie załatwił :)

martin.h - Pią 14 Lis, 2008

Mam jeszcze jedno pytanko. Tylny tłumik byłby taki: 801924 MAGNUM O 100 Natomiast środek myślałem by zrobić bez tłumika: 233002. I teraz pytanie, czy będzie bardzo głośno?

Tutaj katalog: http://www.supersprint.com/homeuk.htm

pit - Pią 14 Lis, 2008

Wymieniłem kolektor, wyciołem kata, środkowy wydech został seryjny (chwilowo) i mam właśnie tego magnuma na końcu. Fajno buczy ale żeby cicho było to nie powiem :) pytanie co kto ma na mysli mówiąc głosno. Do 3000 jest spoko póżniej ludzie na przystankach obracają głowy ;D
Faktem jest że dolot też swoje buczy.

martin.h - Pią 14 Lis, 2008

pit napisał/a:
(...)pytanie co kto ma na mysli mówiąc głosno(...)

U mnie maksimum co mógłbym znieść to pucharowy wydech w 206'tce. Swoją drogą chciałbym osiągnąć taki dzwięk u siebie.

A co sądzicie o wydechach custom'owych?

Loko - Pią 14 Lis, 2008

To w takim razie żaden wydech dla Ciebie nie jest głośnym :rotfl:
CHRZANEK - Pią 14 Lis, 2008

martin.h napisał/a:
maksimum co mógłbym znieść to pucharowy wydech w 206'tce

Powiedz królu złoty co zrobić żeby mieć TAKI SAM dzwięk w 106 to tak zrobie :)
Dla mnie to jest idealny dzwięk... taki chce mieć.

Przem_106 - Pią 14 Lis, 2008

CHRZANEK napisał/a:
martin.h napisał/a:
maksimum co mógłbym znieść to pucharowy wydech w 206'tce

Powiedz królu złoty co zrobić żeby mieć TAKI SAM dzwięk w 106 to tak zrobie :)
Dla mnie to jest idealny dzwięk... taki chce mieć.

No macie racje z tym dźwiękiem z pucharowego 206
Ja w 106 rallye zblizyłem się do takiego dźwięku stosując w miejscu seryjnego kata pustu przelotowy tłumik, dalej supersprint krótki, a na końcu sportowy katalizator
Od 3500obr auto zaczyna pierdzieć podobnie do 206, choć to nie to samo jestem bardzo zadowolony z efektów dźwiękowych

Loko - Pią 14 Lis, 2008

Hmm ja to w sumie jestem słaby jeśli chodzi o porównywanie czegoś co nie jest mi podane na tacy, bezporednio obok siebie, w tym samym czasie i miejscu, ale wydaje mi się ze w ostatnim stadium saxo zowy miało podobny dżwięk, może inni którzy słyszeli potwierdzą, albo powiedza ze powinienem lepiej myć uszy, a tam był przelot bez kata i środkowego i na końcu tłumik przelotowy taki coś a la duży fiat :D
Maciek - Pią 14 Lis, 2008

Radziu a jakby zrobić coś takiego jak w miejscu srodkowego jakiś nieduży przelotowy tłumiczek a potem prosta rura do końca? o ile mnie pamieć nie myli to w pucharowych 206'kach własnie to tak wygladalo.
CHRZANEK - Pią 14 Lis, 2008

Maciek napisał/a:
jak w miejscu srodkowego jakiś nieduży przelotowy tłumiczek a potem prosta rura do końca?

Wg mnie oryginalny środkowy sam w sobie jest nieduży i nie bardzo wiem co mogłoby być mniejszego :)

Może strumienica ?? :D

(No właśnie ciekawe jak by to gadało na samej strumienicy ?? )

Maciek - Pią 14 Lis, 2008

Nie pamietam srodkowego... a taki końcowy z fiata 125p nie bedzie mniejszy?
Mam taki w robocie i jest tylko troche wiekrzy od strumienicy i na przelocie. W niedziele tyram wiec porównam to sobie jak wygląda dokladnie.