Kulturka - [F] W SIECI KŁAMSTWA
saxorulez - Pon 24 Lis, 2008 Temat postu: [F] W SIECI KŁAMSTWA Przeklejka z filmweb.pl:
*
Crowe wciela się w postać Eda Hoffmana, skłonnego do intryg szefa CIA, który wraz z agentem Rogerem Ferrisem (DiCaprio) zastawia pułapkę na jednego z najniebezpieczniejszych liderów Al-Kaidy, rozpuszczając fałszywą plotkę, że zamachowiec współpracuje z Amerykanami.
[opis dystrybutora kino]
*
Były dziennikarz zostaje zwerbowany przez CIA. Agencja wywiadowcza wysyła go do Jordanii w celu wyśledzenia jednego z przywódców Al Kaidy planującego atak terrorystyczny na USA. Dziennikarz posuwa się dużo dalej niż pozwalają na to protokoły.
Darken
*
Gdy CIA dowiaduje się, że wysoki rangą członek organizacji terrorystycznej Al-Kaida planuje zamachy przeciwko USA, werbuje byłego, rannego kiedyś w Iraku dziennikarza (Leonardo DiCaprio) i wysyła go na Bliski Wschód w celu namierzenia podejrzanego. Agent wyrusza do Jordanii, gdzie wraz z szefem tamtejszego wywiadu próbują ująć terrorystę. Jednak z powodu konfliktów natury moralnej i kulturowej ich współpraca nie układa się tak, jakby sobie tego życzyli.
Widziałem dzisiaj wieczorem, rzecz którą zapamiętasz po tym filmie - jest mega brutalny. Sceny wybuchów, zastrzyków, wyciągania odłamków cudzych kości z własnego ciała czy też łamanie palców młotkiem pokazane jak na dłoni. Co do scenariusza uważam ze jest bardzo ciekawy. Poruszono w tym filmie temat "terroryzmu" i nie jestem przekonany że wszystko było obiektywne.
Vlodarsky - Wto 25 Lis, 2008
najlepszy film jaki widziałem w tym roku !! Leo się spisał, Russel Krowa też !!
Naprawdę mi się podobało - nawet chwile się nie nudziłem. Z kina wyszedłem pod wrażeniem.
Anonymous - Nie 30 Lis, 2008
Vlodarsky napisał/a: | najlepszy film jaki widziałem w tym roku !! Leo się spisał, Russel Krowa też !!
Naprawdę mi się podobało - nawet chwile się nie nudziłem. Z kina wyszedłem pod wrażeniem. |
Mam dokladnie takie samo odczucie, dawno nie widzialem w kinie tak dobrego filmu
no to juz wiem co bede robił dzis wieczorem
wiec jak ktos ma ochote to 19 15 w GM graja
Dobry ale nie jest to film roku chyba .... kilka świetnych ujęć - np jak nadlatuja helikoptery czy jak leca 600tkami po pustyni ....
jakoś ten koniec tak szybko ucieli ...
warto do kina
Vlodarsky - Pon 01 Gru, 2008
hehe a co jest filmem roku ? wogóle to jest daleki w mojej stawce ale w tym roku to chyba jeden z lepszych no bo fakt może najlepszy to nie.
|
|
|