Kulturka - [f] Max Payne
qbus - Śro 03 Gru, 2008 Temat postu: [f] Max Payne
Kinowa wersja kultowej gry komputerowej. Nominowany do Oscara Mark Wahlberg ("Infiltracja") w roli zdeterminowanego w walce z przestępczością policjanta z Nowego Jorku, który wpada na trop wielkiej afery.
Hmm... zasadniczo film słaby, nie trzyma w napieciu, nie oczekujemy co sie stanie za chwile, niczym nie zaskakuje... ale!! dla fanów gierki (moze fanem nie jestem ale obie czesci przeszedlem pare razy) pozycja obowiazkowa, jest klimat tytułu, jest troche jazd w psychice bohaterów, nie pamietam juz dobrze fabuły z gry ale z tego co mi sie wydaje nie jest to wszystko bezposrednio powiazane, niby jest podobnie ale nie jest to samo. Do dostania w dobrej kopi w wypozyczalnach divx i w takiej formie jak najbardziej zachecam do ogladniecia. Mi sie podobało... komus kto nie mial nigdy do czynienia z tytulem pewnie do gustu nie przypadnie. A i nie ma wampirów... to sa tylko wymysły zaćpanych umysłów.
p.s. Olga Kurylenko poraz kolejny w roli dzifki
pP - Śro 03 Gru, 2008
oglądałem film juz dawno temu w kinie; pomimo grania w 1 i 2 część gry odniesień zbyt budżo nie znalazłem klimat filmu specyficzny i jak nikt nie grał w grę raczej nie załapie; fajnie odwzorowana kreacja Maxa - nawet krok identyczny; poza tym tak jak pisał wyżej qbus film nie wciąga; czekasz aż się skończy; jednym z niewielu plusów jest Olga ale gra tylko kikla minut
ogólnie film można obejrzeć ale tylko jak już nic innego nie mamy pod ręką
Michał - Śro 03 Gru, 2008
no kuuuu.rrrwwww.aaaaa
BYŁOOOOOOOOOOO
qbus - Śro 03 Gru, 2008
kuuurwa szukałem i nie znalazlem... to zamknac i skasowac w pizdu
eee slepy jestem chyba... gdzie?
Bart - Śro 03 Gru, 2008
zaraz pewnie anjas zamknie
anjas - Śro 03 Gru, 2008
no to zamykam!
pP - Śro 03 Gru, 2008
szczerze ja też nie znalazłem
anjas - Śro 03 Gru, 2008
dlatego znów otworzyłem. Mea culpa.
Michał - Śro 03 Gru, 2008
fak
nie było
sory
ja zaraz włączam swoją kule ( tv na kineskopie ) i napinam maxa
Anonymous - Czw 11 Gru, 2008
mizerny jak cholera ..... wlasnie się ocknąłem i ten śmiesznie padjacy snieg ale zakonczenie zaskakujace ... nie spodziewalem sie po nim i nawet dobre ... jak w grze przez chwile mozna sie poczuc
Jakarti - Pon 15 Gru, 2008
CHRZANEK - Pon 15 Gru, 2008
anjas - Pon 15 Gru, 2008
to może i ja coś napiszę (może też się załapię...)
Bart - Pon 15 Gru, 2008
Maciek - Pon 15 Gru, 2008
to ja też poprosze
|
|
|