M - Czw 13 Kwi, 2006 Temat postu: Na czym jezdzicie?Czy zwracacie uwage gdzie tankujecie?
Jakie paliwo zalewacie do swoich hothatchów?
Czy tankujecie zwykle paliwo czy wzbogacane...
Co sadzicie na temat jakosci paliwa w naszych stacjach?
Osobiście uważam że paliwo u nas jest bardzo słabej jakości.nox - Czw 13 Kwi, 2006 Fiesta coprawda stoi ale wcześniej to laliśy do niej przewaznie v-powera a czasami racinga pomijając czy on coś tam faktycznie daje czy nie to jakoś byłem bardziej przekonany do jego jakościM - Czw 13 Kwi, 2006 Z tego co sie dowiedziałem dobrze jest wyjezdzic pareset kilometrów na racingu - bardzo ladnie oczyszcza silnik z syfu z rodzimych rafinerii. W sumie to samo mozna uzyskac na etanolu Michał - Czw 13 Kwi, 2006 v-power'a nie leje bo drogi strasznie, ale zawsze pb98 na shellu lub BP.
pozdrosaxorulez - Czw 13 Kwi, 2006 Z wzbogacanych paliw to:
BP Ultimate - praktycznie po przejechaniku kilkudziesięciu kilosów i wypaleni resztek słabego paliwa z układu odczuwam lepszą reakcję na gaz i cichszą prace
V-power 95 - nie widze róznicy
V-power 99 - także żadnej róznicy nie ma
Na codzień 95 na Shellu106 - Czw 13 Kwi, 2006 ja tylko na V Power 99+ ... nawet jak nie ma wiekszej roznicy
to lepsze samopoczucie mam : D a poza tym jest szansa, ze
paliwo czystsze
kiedys jeszcze na statoil byla fajna 95 -- > lalem ja do puga 1.4
jezdzil na niej odczuwalnie lepiej niz na 98
na BP nie tankuje --- > auto toczy sie po paliwie z BP.... a nie
jezdzi....Peter - Czw 13 Kwi, 2006 a ja nalewam pod Auchanem dziewieć piątke k-mart - Czw 13 Kwi, 2006 ja zawsze leje jakies 95 w CH, w sumie nie zwracam uwagi na stacje. Wydaje mi sie ze moj stary silinik ktory jeszcze jest na serii nie odczul by nic lejac n.p. 98.Anonymous - Czw 13 Kwi, 2006 ja leje najzwyklejszą na świecie 95. Unikam tylko syfnych stacji. Więc zwykle shell, albo statoil, ewentualnie JET.
Mam już trochę kilometrów zrobionych i jakoś samochód żyje. A w bajki o lepszych osiągach nie wierzę. Przepraszam...Niemy - Czw 13 Kwi, 2006
k-mart napisał/a:
ja zawsze leje jakies 95 w CH, w sumie nie zwracam uwagi na stacje. Wydaje mi sie ze moj stary silinik ktory jeszcze jest na serii nie odczul by nic lejac n.p. 98.
chocby nawet to tam u Was zwykla 95 to jak u nas V-power racing
ja na codzien tankuje zawsze na BP lub Shel
od czasu do czasu V-power- czuje lekka roznice w kulturze pracy silnika i reakcji na dodanie gazu
lDariano - Czw 13 Kwi, 2006 Ja tankuje tylko BP ultimate 98 najlepsze paliwa u mnie w okolicy
Mamy jeszcze orlen ale mam wrazenie ze nie bardzo z jakoscia u nich :570:Vlodarsky - Czw 13 Kwi, 2006 98 ultimate - mój silnik ciszej pracuje i wydaje mi się, że chętniej się zbiera ze światełAnonymous - Czw 13 Kwi, 2006 ultimate98
mimo ze bp urywa spojlery Loko - Czw 13 Kwi, 2006 A ja jak już tankuje, co niestety żadko mi się zdaża to robie to na neste bo najtaniej anjas - Czw 13 Kwi, 2006 Ja też lubie BP Ultimate 98, ale często tankuję na Neste, ze względu na ceny