Techniczne - głowica 2,0 clio sport czy dlubana ??
wasq - Wto 09 Gru, 2008 Temat postu: głowica 2,0 clio sport czy dlubana ?? witam prosze o pomoc
czy ja dobrze widze czy glowica jest lekko obrabiana chodzi mi o kanaly ssace (nie stety nie goladalem tych kanalow w silniku ktory jest w r5 wiec nie wiem )
ale raczej fabryka tak ciosanych kanalow nie puscila
co wy na ta glowice
nox - Śro 10 Gru, 2008
na trylion bilionów procent ktoś tak jakimś dremelkiem walczył i to nieco nie udolnie , przynajmniej nie słyszałem o obróbce kanałów na "krzywo"
CHRZANEK - Śro 10 Gru, 2008
Co nie oznacza że nie da się tego doprowadzić do stanu bardzo dobrego
FreeMan - Śro 10 Gru, 2008
o rany, chyba dłutem ktos to robil... szok...
M - Śro 10 Gru, 2008
Dobra robota
wasq - Śro 10 Gru, 2008
heheh czyli dobrze podejrzewalem to teraz mnie jeszcze czeka doprowadzenie tej glowicy do "normalnosci"
a jak jestestmy przy tej glowicy PROSZE WAS O POMOC
na 10 srub 7 poszlo na luziku a w 1 obrobil sie leb a w 2 urwala sie koncowka sruby ale tak ze sruba i tak trzyma glowice
co z tym zrobic zeby je wykrecic ??? czy jest to latwe do wykrecenia jak dam do fachowca od glowic ??
DZIEKI ZA INFO !!
GeKo - Czw 11 Gru, 2008
wasq napisał/a: | heheh czyli dobrze podejrzewalem to teraz mnie jeszcze czeka doprowadzenie tej glowicy do "normalnosci"
a jak jestestmy przy tej glowicy PROSZE WAS O POMOC
na 10 srub 7 poszlo na luziku a w 1 obrobil sie leb a w 2 urwala sie koncowka sruby ale tak ze sruba i tak trzyma glowice
co z tym zrobic zeby je wykrecic ???
DZIEKI ZA INFO !! |
Powiem sczerze nie wiem, jak grube są śruby w głowicy, mnie kiedyś sie urwała szpilka od kolektora w poprzednim clio. Najpierw ją rozwierciliśmy, potem nagwintowaliśmy wewnątrz i wykręciliśmy inną śrubą. Musiałbym spytać ojca, jak to było dokładnie robione, bo już trochę zapomniłem. IMHO fachowiec od głowic powinien ogarnąć temat, dla nich to chyba chleb powszedni.
Niemy - Czw 11 Gru, 2008
wasq napisał/a: | co z tym zrobic zeby je wykrecic ??? czy jest to latwe do wykrecenia jak dam do fachowca od glowic ?? |
nawiercić śrubę w środku i wykręcić tzw wykretakiem z lewym gwintem, a fachowiec ogarnia to w kilkanaście minut
wasq - Pią 12 Gru, 2008
to jestem spokojny bo juz sie balem ze moga mi altwo spiepszyc glowice
dziek iza pomoc
|
|
|