HydePark - Mercedes Benz E220CDI AUT. Kombi
GeKo - Wto 16 Gru, 2008 Temat postu: Mercedes Benz E220CDI AUT. Kombi Ktoś zna ten model. E220 CDI AUT. rok prod. 2004
- Jakie są typowe usterki
- koszty eksploatacji
- na co zwrócić uwagę.
Mój ojciec ma opcję takiego przyjąć w bardzo korzystnej cenie, ale oboje nie mamy pojęcia o autach spod znaku celownika.
P.S Auto ma 170tys przebiegu
Wszelkie uwagi mile widziane
Janusz - Wto 16 Gru, 2008
te nowe merce juz eni sa takie jak te stare..:) psuja sie jak kazde inne samochody
lenny - Wto 16 Gru, 2008
GeKo napisał/a: | 170tys przebiegu |
170 tyś w takim aucie to pewnie zbliża się termin pierwszej wymiany oleju... to silniki tzw. taksówkowe, wiec przypuszczam, że nie do zdarcia...
strick - Wto 16 Gru, 2008
Nie koniecznie nie do zdarcia... Były w nich problemy z wtryskiwaczami, ale juz sa fachowcy co regeneruja, wiec luzz.
Sprawdzcie dokładnie blache i ile jest gwarancji, bo czasami ruda sie pojawaiała.
Ale ogolnie niezłe auto, jezeli takiego chce, to bym brał, sasiada wujek ma ten silnik i podobno srednio pali mu niecałe 7l, wiec niezle
M - Wto 16 Gru, 2008
Strick, widziałeś może ten egzemplarz?
strick - Wto 16 Gru, 2008
eMo jaki dowciapny sie zrobił
GeKo jak by co, to na kamionce mam swojego mechanika od Merca i mozemy sie jakos z nim ustawic na sprawdzenie.
GeKo - Wto 16 Gru, 2008
A jak z rozrządem pompą wodyitp, jakieś koła dwumasowe...? Ja się w ogóle nie znam na dieslach a juz tym bardziej na takiej półce aut.
Tatko miał plana na przyszły rok na nowego Type-r, ale jednak czasami potrzebujemy kombi, cena jest przyzwoita i zaczyna się wahać. Z drugiej strony nie chce kupować czego, na co nie będzie go stać żeby utrzymać to na przyzwoitym poziomie.
Niemy - Wto 16 Gru, 2008
lenny napisał/a: | 170 tyś w takim aucie to pewnie zbliża się termin pierwszej wymiany oleju... to silniki tzw. taksówkowe, wiec przypuszczam, że nie do zdarcia... |
tak było ze starymi dyszlami z merca, ale NIE Z CDI
taki przebieg w cdi to nieraz zbliża się termin pierwszej kapy silnika
tak jak napisał Strick poszczały wtryski, które nieraz były tak zapieczone, ze ciężko je było w ogóle zdemontować, mam zioma mechanika, to mówi, ze merc ze starym dieslem jak najbardziej, z cdi, a szczególnie z 220 to nigdy
Bart - Wto 16 Gru, 2008
eM napisał/a: | Strick, widziałeś może ten egzemplarz? |
ja niczego mądrego nie dodam ponadto co już napisano, o cdi słyszałem różne (czasem mocno nieciekawe) historie, warto wspomnieć, że ten sam silnik (o ile się nei mylę 2148ccm) jest montowany także w sprinterach, gdzie odpowiednio traktowany dożywa długich przebiegów.
GeKo - Wto 16 Gru, 2008
Hmmm, ja sobie z ciekawości przejrzałem mobile.de i tam sporo takich co mają grubo ponad 250tys.
Bo w PL to każdy sprowadzony bezwypadkowy od 1 właściciela i z pełną książką serwisową.
Jutro sie pomyśli jeśli to był sprowadzony egzemplarz to tematu nie było jeśli z PL i nie był walony to będziemy myśleć.
Nadal jestem ciekaw uwag.
|
|
|