Techniczne - Czym odtluscic szybe ?
Kamilbike - Śro 17 Gru, 2008 Temat postu: Czym odtluscic szybe ? Po wymianie nagrzewnicy, przednia szyba wyglada jak tablica do mazania palcem, Przetarlem ja benzyna ekstrakcyjna, ale niestety nie dalo rady. Czym mozna ja dobrze odtluscic?
nox - Śro 17 Gru, 2008
Nitro jest ok ale zasłoń deskę i uważaj żeby nie pochlapać czego kolwiek innego niż szyby .
GeKo - Śro 17 Gru, 2008
Izopropanol - (jeśli mnie pamięć nie myli to tak się to nazywa) Bardzo szybko odparowuje, używa się tego do czyszczenia matryc LCD obudów komputerów itp. Mój znajomy używa tego do naklejania folii na pda. Dla pewności zajrzyj do Wiki
Michał - Śro 17 Gru, 2008
wiem wiem wiem, będziesz się smiać ale ja zawsze odtłuszczam szybe ( mówie od zewnątrz )
- kup paczke sportów, bądź wiarusów , bądź innych szlugów. 5 sztukw w łape i czyscisz jak szmatką. I tak do wyczerpania paczki
- jabUbłko na pół i wenwętrzną strona nacierasz szybe. Pozniej spłókać, a pestki zjeść.
wiem że to dziwne ale tłuszcz schodzi
do dzieła kamil-rower
Anonymous - Śro 17 Gru, 2008 Temat postu: Re: Czym odtluscic szybe ?
Kamilbike napisał/a: | Po wymianie nagrzewnicy, przednia szyba wyglada jak tablica do mazania palcem, Przetarlem ja benzyna ekstrakcyjna, ale niestety nie dalo rady. Czym mozna ja dobrze odtluscic? |
Ale problem masz...
Przecież dobry płyn do szyb i ręczniki papierowe załatwią sprawę.
Kamilbike - Śro 17 Gru, 2008
zisico, uwierz mi ze tego tez probowalem. Chyba ze to nie byly dobre plyny Podobno spirytus medyczny jest bardzo dobry do odtluszczania, wiec jutro bedzie trzeba odwiedzic apteke, o ile taki tam dostane.
CHRZANEK - Czw 18 Gru, 2008
Jak to czym ??
Smalcem !!
Młody Papież - Czw 18 Gru, 2008
koniecznie ze skwarkami!
Niemy - Czw 18 Gru, 2008
Kamilbike napisał/a: | Podobno spirytus medyczny jest bardzo dobry do odtluszczania, wiec jutro bedzie trzeba odwiedzic apteke |
i wylejesz go na szybę? marnotrawstwo!
denaturatu będzie trochę mniej szkoda, tylko ten zapach...
amoniak rozcieńczony tez da rade
Anonymous - Pią 19 Gru, 2008
GeKo napisał/a: | Izopropanol - (jeśli mnie pamięć nie myli to tak się to nazywa) Bardzo szybko odparowuje, używa się tego do czyszczenia matryc LCD obudów komputerów itp. Mój znajomy używa tego do naklejania folii na pda. Dla pewności zajrzyj do Wiki |
Geko ma rację - pracuje w fabryce Sharpa i nawet zamiawam Izopropanol (inaczej alkohol izopropylowy). Świetnie nadaje się do odtłuszczania, rozcieńczony może być wykorzystywany jako sprwyskiwacz
Bart - Sob 20 Gru, 2008
ja bym jeszzce (z domowych metod) spróbował użyć dużej ilości płynu do mycia naczyń z ciepłą wodą. Kiedyś tak czyścilem nawoskowane szyby
|
|
|