Anonymous - Pią 14 Kwi, 2006 Temat postu: lapacz powietrzaczy zamontowanie tego cuda tak na wysokosci maski aby ped powietrza wchodzil bezposrednio do wejscia obudowy filtra, czy to ma sens? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=98348833
jak jest z brudem, pewnie bedzie tego wiecej ale nie chce montowac tego przy ziemi,
jak z woda, np jadac podczas deszczu?dzik - Pią 14 Kwi, 2006 Mysle ze troche mala powierzchnia.
Zmierz temperature jaka masz teraz.PiTT - Pią 14 Kwi, 2006 rura to zwykła alu rura do okapu, kupisz taką za kilka-kilkanaście zł.
ten łapacz wygląda jak końcówka do odkurzacza
to chyba powinno być w dziale humor Anonymous - Pią 14 Kwi, 2006 to fakt koncowka jak od odkurzacza
a wy jak macie zmodyfikowany dolot?
ten to chyba pobiera do kompresora cieple, a kompresor nie ma interkuleranox - Pią 14 Kwi, 2006 lapacz ogolnie czemu nie , jak są pełne doloty takie zabudowane to też często średnica końcówki łapiącej powietrze jest nie wiele większa od średnicy reszty dolotu , ale fakt faktem to wygląda jak odkurzacz Anonymous - Pią 14 Kwi, 2006 a jak z woda i brudem jak bym zainstalowal to na wysokosci maski obok chlodnicy?
woda moze sie dostac do filtra?saxorulez - Sob 15 Kwi, 2006 nasze doloty w Saxo sa czymś pośrednim.. stozki obudowane - ja łapie tuz znad chłodnicy i w środku jak filtr czyszcze czasami to w sezonie pózno zimowym/wiosennym zbyt czysto nie było.. ale u nas wlot jest wprost na filtr..
ja na Twoim miejscu kupiłbym (moge Ci dać nawet bo mam w domu) taki BASS REFLEX do głośnika.. wmontowujesz to w zderzak (trzeba naciąć) i prowadzisz z dołu rurkę alu do dolotu... zakładając że rurka alu będzie skierowana do góry nie powinno duzo wody sie dostawać.. najwyżej w zimę będizesz sobie jakąś gąbęczke albo pumeks wkładał Dariano - Sob 15 Kwi, 2006
saxorulez napisał/a:
nasze doloty w Saxo sa czymś pośrednim.. stozki obudowane - ja łapie tuz znad chłodnicy i w środku jak filtr czyszcze czasami to w sezonie pózno zimowym/wiosennym zbyt czysto nie było.. ale u nas wlot jest wprost na filtr..
Ok ta ja mam pytanie jako ze ze stozkami nie mialem nigdy nic doczynienia zzapytam. Łukasz ja swojego stozka jeczsze nie czyscilem odkad mam zamontowany czyli napewno z 7-8 miesiecy i teraz pytanie. Jak?? czym?? Poprosze jakies wskazowki i wytyczne.saxorulez - Sob 15 Kwi, 2006 wyciągasz... czyścisz najpier pędzelkiem delikatnym z syfu, następnie (najlepiej specjalnym środkiem do czyszczenia może być firmy K&N) namaczasz filterek aby go odmulić.. po 20 minutach przepłukujesz wodą od wewnątrz (w przeciwnym kierunku niż zasysa ) aby wyczyścić go dokładnie. Suszysz i nasączasz oliwką (która jest w tym zestawie K&N)
UWAGA! Jelsi niemasz zestawu K&N - czyścisz filtr pędzelkiem, potem wodą z ludwikiem namaczasz, płuczesz, suszysz... zakładasz filtr suchy ipodjeżdzasz do Adamanta - tam jest moj zestaw do czyszczenia i smarujesz oliwką - nie tak żeby ociekałNiemy - Sob 15 Kwi, 2006
saxorulez napisał/a:
UWAGA! Jelsi niemasz zestawu K&N - czyścisz filtr pędzelkiem, potem wodą z ludwikiem namaczasz, płuczesz, suszysz... zakładasz filtr suchy ipodjeżdzasz do Adamanta - tam jest moj zestaw do czyszczenia i smarujesz oliwką - nie tak żeby ociekał
no to panowie od dzisiaj jezdzimy do Adamanta czyscic swoje stozki i wkladki
tylko UWAGA! nie tak zeby ociekayl-bo sie za szybko oliwka skonczy!
:564:Michał - Sob 15 Kwi, 2006 Dlaczego na koniec stożki sie nasącza oliwą ??Niemy - Sob 15 Kwi, 2006
Michał napisał/a:
Dlaczego na koniec stożki sie nasącza oliwą ??
po to aby wilgotna gabka wylapywala drobinki kurzu z zasysanego powietrza
[ Dodano: Nie 16 Kwi, 2006 ]
PiTT napisał/a:
rura to zwykła alu rura do okapu, kupisz taką za kilka-kilkanaście zł.
ten łapacz wygląda jak końcówka do odkurzacza
to chyba powinno być w dziale humor
to jest zestaw "made in Praktiker" Anonymous - Nie 16 Kwi, 2006 wlasnei koledzy z vtsow:) pokazcie jak macie zrobione dolociki.oze jakies fotki by sie przydaly.bo mi sie wydaje ze mam zle zrobiony troche dolot.tzn w zlym miejscu filterek mam :558:Michał - Pon 17 Kwi, 2006
wszyscy tutaj mają takie.
Łukasz ( saxorulez ) je sprzedaje.Anonymous - Pon 17 Kwi, 2006 oooo ale fajnie zrobione:D ile sobie ceni za taki doloik?? tam jest seryjna wkladka wlozona filtra czy stozek??