Techniczne - Bilstein B6 tył do obniżonego zawiasu
Vlodarsky - Wto 06 Sty, 2009 Temat postu: Bilstein B6 tył do obniżonego zawiasu Chodzi o moją 306 cabrio.
Pytanie : czy Bilstein B6 ogarnie mi zawias z tyłu na belce opuszczonej o jeden ząb ?
Odpowiedzi typu : "Zerkopol Ci skróci" mnie nie interesują
Chcę wiedzieć czy seryjny B6 mi to ogarnie
michool_vt - Wto 06 Sty, 2009
według katalogu bilsteina, b6 i b8 do twojego cabrio maja takie samo oznaczenie, wiec zapewne jest podobna sytuacja jak w saxo
w sensie ze da rade
w sumie to wyglada jakby nie wystepowało b8 na tyl do 306tki
fydi - Wto 06 Sty, 2009
Cytat: | Chcę wiedzieć czy seryjny B6 mi to ogarnie? |
Możesz wytłumaczyć co znaczy dokładnie to pytanie?
Vlodarsky - Wto 06 Sty, 2009
michool_vt napisał/a: | w sumie to wyglada jakby nie wystepowało b8 na tyl do 306tki |
właśnie
fydi, b8 jest do obniżonego zawieszenia a b6 teoretycznie nie więc nie wiem czy zakres pracy amorka b6 będzie odpowiedni jeśli belka będzie opuszczona o ząb.
michool_vt, dziękuje za konkretną odpowiedź. Czyli skracać nic nie trzeba w zerkopolu ?
fydi - Wto 06 Sty, 2009
aha oki to ja mogę napisać tylko tyle, że swoje b6 jak wysyłałem do zerkopolu to napisałem im, żeby skrócili skok(bo jednak słyszałem, że b6 jest pod seryjną wysokość). A co oni zrobili tak naprawdę to nie mam pojęcia
P.S chodzi oczywiście o tył
nox - Wto 06 Sty, 2009
a ja słyszałem ze b6 do 30mm ogarniają temat dopiero powyżej b8 przychodzi z pomocą.
Tomcat - Śro 07 Sty, 2009
Czyli teoretycznie B6 przy obniżonej o ząbek belce i sprężynach pokroju eibacha pro kit powinny wydolić... Tyle że sam mam dylemat co założyć do takiego właśnie obniżenia
|
|
|