Techniczne - saxo vtr 1.6 8v szarpanie i falowanie obrotów!!!
Anonymous - Nie 01 Lut, 2009 Temat postu: saxo vtr 1.6 8v szarpanie i falowanie obrotów!!! Witam kolega ma problem ma saxo z 97r vtr 1.6 8v samochód ma takie objawy jak chodzi na saniu to obroty są okej ale szarpie do 2.5 tyś i po tem jedzie okej a jak się na grzeje to falują obroty na 500 do 1 tyś i szarpie przy ruszaniu i znowu do 2.5 tyś i potem jedzie potrafi nawet z gasnać i może wiecie co to może być ?
OSKAR - Nie 01 Lut, 2009
Sprawdź silniczek krokowy i może warto wyrzucić gaz
No i moze jeszcze masz zapchany filtr dolotu??
Ogolnie najpierw krokowy sprawdz i potem jeszcze czy sąda dziala,bo moze ci go zalewac lub po prostu za malo beny dostaje.
To moja sugestia.
Ja mialem taki problem po zmianie kolektora ssacego na 1.3 z rallye,ale tu chodzilo o czujnik polozenia przepustnicy.Bo inny kolektor.
Wiec najpierw podstawy ogarnij i najlepiej podpiac pod kąpa to moze wyskocza jakies bledy.
Anonymous - Nie 01 Lut, 2009
wiem że tam jest stożek
CHRZANEK - Nie 01 Lut, 2009
koma600 napisał/a: | samochód ma takie objawy jak chodzi na saniu to obroty są okej ale szarpie do 2.5 tyś i po tem jedzie okej a jak się na grzeje to falują obroty na 500 do 1 tyś i szarpie przy ruszaniu i znowu do 2.5 tyś i potem jedzie potrafi nawet z gasnać i może wiecie co to może być ? |
No to jest na pewno jakaś nieuleczalna choroba...
Proponuję 3 miesiące kwarantanny a jeżeli nie pomoże to zastrzyk...
106 - Nie 01 Lut, 2009
Niech na włączonym silniku kolega porusza wszystkimi przewodami pod maską pewnie dojdzie do tego który jest nieszczelny.
Druga opcja to map sensor - miałem ostatnio identyczne objawy powodem był brak styku we wtyczce przy map sensorze.
Michał - Nie 01 Lut, 2009
o kurwa, ała boli
OSRAK OGARNIJ SIĘ !!
OSKAR - Nie 01 Lut, 2009
Michał napisał/a: |
o kurcze, ała boli
OSRAK OGARNIJ SIĘ !! |
Sssiiiijjj Majk ;d ;d ;d
Dysgrafia mówi Ci to coś?? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gaydek - Nie 01 Lut, 2009
Firefox, mówi Ci to coś?
OSKAR - Nie 01 Lut, 2009
Gaydek napisał/a: | Firefox, mówi Ci to coś? :D |
A ty co??
Adwokat :devil:
Michał - Nie 01 Lut, 2009
czerwone podświetlenie mówi ci coś ?
OSKAR - Nie 01 Lut, 2009
Grozisz mi
CHRZANEK - Nie 01 Lut, 2009
Michał napisał/a: | czerwone podświetlenie mówi ci coś ? |
Hahahahahaha no i masz pozamiatane Osrak
Młody Papież - Pon 02 Lut, 2009
ja bym oczywiście stawial na sąde
nie ma opcji sprawdzenia samemu jaki błąd wyświetla?
Vlodarsky - Pon 02 Lut, 2009
a nie sonde ?
ale najpierw zobacz czy napewno powietrza jakieś z.boku nie wchodzi bokiem obok tego bocznego bo może sam zawór bocznikowy działa dobrze tylko miesza mu w głowie jakiś przelot w postaci dziurwy albo coś.
Anonymous - Pon 02 Lut, 2009
Hm... świece, kable, filtr i czystość dolotu, przepustnicy. Inna sprawa to sprawdzenie stanu złączy...
|
|
|