To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - saxo vtr 1.6 8v szarpanie i falowanie obrotów!!!

Anonymous - Nie 01 Lut, 2009
Temat postu: saxo vtr 1.6 8v szarpanie i falowanie obrotów!!!
Witam kolega ma problem ma saxo z 97r vtr 1.6 8v samochód ma takie objawy jak chodzi na saniu to obroty są okej ale szarpie do 2.5 tyś i po tem jedzie okej a jak się na grzeje to falują obroty na 500 do 1 tyś i szarpie przy ruszaniu i znowu do 2.5 tyś i potem jedzie potrafi nawet z gasnać i może wiecie co to może być ?
OSKAR - Nie 01 Lut, 2009

Sprawdź silniczek krokowy i może warto wyrzucić gaz :devil: :devil: :devil: :devil:

No i moze jeszcze masz zapchany filtr dolotu??

Ogolnie najpierw krokowy sprawdz i potem jeszcze czy sąda dziala,bo moze ci go zalewac lub po prostu za malo beny dostaje.

To moja sugestia.
Ja mialem taki problem po zmianie kolektora ssacego na 1.3 z rallye,ale tu chodzilo o czujnik polozenia przepustnicy.Bo inny kolektor.

Wiec najpierw podstawy ogarnij i najlepiej podpiac pod kąpa to moze wyskocza jakies bledy.

Anonymous - Nie 01 Lut, 2009

wiem że tam jest stożek
CHRZANEK - Nie 01 Lut, 2009

koma600 napisał/a:
samochód ma takie objawy jak chodzi na saniu to obroty są okej ale szarpie do 2.5 tyś i po tem jedzie okej a jak się na grzeje to falują obroty na 500 do 1 tyś i szarpie przy ruszaniu i znowu do 2.5 tyś i potem jedzie potrafi nawet z gasnać i może wiecie co to może być ?

No to jest na pewno jakaś nieuleczalna choroba...
Proponuję 3 miesiące kwarantanny a jeżeli nie pomoże to zastrzyk...

106 - Nie 01 Lut, 2009

Niech na włączonym silniku kolega porusza wszystkimi przewodami pod maską pewnie dojdzie do tego który jest nieszczelny.

Druga opcja to map sensor - miałem ostatnio identyczne objawy powodem był brak styku we wtyczce przy map sensorze.

Michał - Nie 01 Lut, 2009

Cytat:
sąda

o kurwa, ała boli
OSRAK OGARNIJ SIĘ !!

OSKAR - Nie 01 Lut, 2009

Michał napisał/a:
Cytat:
sąda

o kurcze, ała boli
OSRAK OGARNIJ SIĘ !!

Sssiiiijjj Majk ;d ;d ;d

Dysgrafia mówi Ci to coś?? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Gaydek - Nie 01 Lut, 2009

Firefox, mówi Ci to coś? :D
OSKAR - Nie 01 Lut, 2009

Gaydek napisał/a:
Firefox, mówi Ci to coś? :D

A ty co??
Adwokat :devil:

Michał - Nie 01 Lut, 2009

czerwone podświetlenie mówi ci coś ?
OSKAR - Nie 01 Lut, 2009

Grozisz mi :/
CHRZANEK - Nie 01 Lut, 2009

Michał napisał/a:
czerwone podświetlenie mówi ci coś ?

Hahahahahaha no i masz pozamiatane Osrak :D :D :D

Młody Papież - Pon 02 Lut, 2009

ja bym oczywiście stawial na sąde

nie ma opcji sprawdzenia samemu jaki błąd wyświetla?

Vlodarsky - Pon 02 Lut, 2009

a nie sonde ?

ale najpierw zobacz czy napewno powietrza jakieś z.boku nie wchodzi bokiem obok tego bocznego :) bo może sam zawór bocznikowy działa dobrze tylko miesza mu w głowie jakiś przelot w postaci dziurwy albo coś.

Anonymous - Pon 02 Lut, 2009

Hm... świece, kable, filtr i czystość dolotu, przepustnicy. Inna sprawa to sprawdzenie stanu złączy...