anjas - Nie 01 Lut, 2009 Temat postu: Clio III Sport vs Yaris T-SportCiąłem się dziś z YTS'em. Używanym - sprzed liftingu. W budzie i kolorze takim jak był mój.
Wypatrzyłem go przede mną w Alejach Jerozolimskich. Jak tylko zrobiło się trochę luźniej przemknąłem obok niego redukując i figlarnie burcząc wydechem.
Kierownik podjął wyzwanie i ruszył za mną w pogoń. Trzymał się dzielnie, ale było ciasno i nie można było rozwinąć skrzydeł.
Przebijaliśmy się przez korek obok siebie, w pewnym momencie otworzyliśmy szybki i pogadaliśmy o samochodach. YTS uturbiony, 1,3 bara. Kierownik zeznał, że ok. 160 koni.
Wreszcie złożyło się tak, że na światłach przy Łopuszańskiej YTS stanął na Pole Position a ja zaraz za nim. Na zielonym ruszył z dobrym butem, ja podobnie. Zanim dojechaliśmy do maruderów siedziałem mu na dupie, musiałem trochę odpuszczać, żeby mu nie wjechać w bagażnik, ale generalnie różnica była w takich warunkach była niewielka.
Aha, gość w Yarisie jechał z sympatyczną Lady, ja jechałem sam.
Naprawdę fajnie to jeździ.pP - Nie 01 Lut, 2009 jednaka używany YTS to jest to !!!!!!!Gaydek - Nie 01 Lut, 2009 Czy używany YTS jest lepszy niż używane S3? Michał - Nie 01 Lut, 2009 andrzej, zaprosiłes goscia na forum ?
yts z turbo , bardzo fajny projektmichool_vt - Nie 01 Lut, 2009
Michał napisał/a:
yts z turbo , bardzo fajny projekt
takie występowały w naturze, seria chyba 150koniow,M - Nie 01 Lut, 2009 1.3 bara powinien mieć 260koni, to mógłbyć 0,3 bara k-mart - Nie 01 Lut, 2009 Uzywany yts, tego chce!
Ale do tego trzeba dorosnac, a u mnie z tym ciezko Bart - Pon 02 Lut, 2009 mikson triumfuje Anonymous - Pon 02 Lut, 2009 gratki kila!anjas - Pon 02 Lut, 2009
Michał napisał/a:
andrzej, zaprosiłes goscia na forum ?
a myslisz, ze poczulby sie tu dobrze?
michool_vt napisał/a:
takie występowały w naturze, seria chyba 150koniow,
to byl zwykly yts, uturbiony
eM napisał/a:
1.3 bara powinien mieć 260koni, to mógłbyć 0,3 bara
ja tam nie wiem, tak powiedzial... albo ja tak zrozumialem...
JIMEK napisał/a:
gratki kila!
a dziękuje
Słaby był to kill bo nie było okazji stanąć obok siebie na światłach, ale spotkanie ciekawe.kubas - Pon 02 Lut, 2009 ladnie ! lejesz uzywanego ytsa !! pcs - Pon 02 Lut, 2009
eM napisał/a:
1.3 bara powinien mieć 260koni, to mógłbyć 0,3 bara
nie no z 1.3 bara to 260 km bedzie z 2 litrow, albo wysoko krecocej sie 1.6. Yarek przeca ma 1.5, nie kreci sie wysoko.
Aha, moje najstarsze 240, dmuchalo chyba ponad 1.2 bara, a mialo 150km. Tylko primo sprezanie bylo 7:1, secundo nie mialo IC.
Bardziej mnie zastanawia jak jest odprezony ze nie wybuchl.Stf - Pon 02 Lut, 2009 ej no ludziska nie ma co się poruszać ciśnieniem doładowania bo wszystko zależy od tego jaką turbinę się wsadzi. na małym wypizdku 1,3 bara będzie dawało 150km a na drugiej 350km nawet z 1,5.GOKART - Pon 02 Lut, 2009
pcs napisał/a:
nie no z 1.3 bara to 260 km bedzie z 2 litrow, albo wysoko krecocej sie 1.6. Yarek przeca ma 1.5, nie kreci sie wysoko.
Aha, moje najstarsze 240, dmuchalo chyba ponad 1.2 bara, a mialo 150km. Tylko primo sprezanie bylo 7:1, secundo nie mialo IC..
Bez przesady, w miniaku kompresor dmucha 0,8 - 0,9 bara dając 230 KM. Jeżeli YTS to silnik 1.5 o mocy 260 KM więc te 1.3 bara jest możliweMoRToN - Pon 02 Lut, 2009 i tak nie ma choya na clio sporta !