To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - honda nie skreca?

michool_vt - Pią 06 Lut, 2009
Temat postu: honda nie skreca?
własciwie czemu piszemy, ze honda nie skreca?

w sumie nie napadalem nigdy w zadnym vti na jakies proby, ale wydaje mi sie ze vti z krotsza skrzynia klepie pojego parcha w kazdej konkurencji!
prosta, tor , oes, bezawaryjnosc, spalanie...
to ta sama klasa.. do 1600cmm

to wszystko zart jest z tym "honda nie skreca"? hę?

Misiek_lbn - Pią 06 Lut, 2009

z tego co wiem, np taki ITR jest najlepiej handlingowym FWD wg wielu źródeł, więc myślę że to poprostu zawiść gen. k-marta, który miał również mocno skręcające FWD, ale nie tak bezawaryjne jak honda :P

poza tym widziałem też chociażby na torze w lbn civica 5g 1.6 sohc, który mocno mieszał :)

Michał - Pią 06 Lut, 2009

honda nie ma takiej historii w motorsporcie jak frencz
ok, miała od dawien dawna mocne hatche, ale nie przekładało sie to na motorsport. A chyba motorsport jest wykładnikiem
michool - generalnie z tobą sie zgadzam.

szymlorek - Pią 06 Lut, 2009

Naturliś że Honda skręca.
Z tego co mi wiadomo to na forum mówiło się że honda nie skręca żeby w wkurwić eMa i tyle :rotfl:

Młody Papież - Pią 06 Lut, 2009

m.in. dlatego, że większość hondziarzy nie ogarnia... czarna maska, błyszczące felgi itp i jess git...
Młody Papież - Pią 06 Lut, 2009

taka ciekawostka (kiedyś było, ale dawno ;) )
http://video.google.com/v...328027664524544

Greg - Pią 06 Lut, 2009

Jaka Honda by nie była, jakie francuzy by nie były, kim by nie byli Hondziarze to i tak jest kilka modeli H, które chciałbym mieć. :-)

Oczywiście obok mojej francy :)

k-mart - Pią 06 Lut, 2009

Co mnie meczy:
nie lubie gdy ktos sie unosi. Honda najlepsza, nigdy sie nie psuje i jest najszybsza.
Takie kiedys bylo haslo. Niestety przyzwyczailismy sie do jechania po hondzie, czego nie popieram. Dlatego jade po Ctr'ze na kompresorze i biturbo, bo nikt takiej tu nie ma.

Szkoda, ale tak bylo. Zawsze ktos sie unosil ze jego marka jest najlepsza.
Bylem zmuszony jechac po Waszych ulubionych wtracajac nonsense o S3.
Zabawne, ze paru w to uwierzylo.

Podobnie jak i najlepszy focus na duzym turbo + IC ktory niszczy wszystko i wszystkich.
Oraz golf ktory zamknal generalke na Lublinie.

Ciesze sie Waszym szczesciem.
Ale zapraszam na oes.
Oraz na tory z zapieciem wiecej niz 3.

Michał - Pią 06 Lut, 2009

Cytat:
Ale zapraszam na oes.
Oraz na tory z zapieciem wiecej niz 3.

true true

M - Pią 06 Lut, 2009

Opinia krążąca wśród osób które najczęściej nawet nie stały obok hondy.
Tak samo jak z psuciem sie francuzów, ja prowadzilem francuza 3 razy w zyciu z czego zepsuł się tylko jeden.
Kazdy wie ze jak zartujemy sobie z psucia to nie jest na powaznie.
A nawet - to mnie to nie obchodzi.

qbus - Pią 06 Lut, 2009

Wlasnie na malych krotki bardzo kretych i wolnych probach honda ma mniejsze szanse... z wlasnego doswiadczenia wiem ze vti tudziesz ivt czy inne crxy dostawaly na ciasnych kjsowych probach nieraz nawet od mojego malego peugeocika ze skromnym silniczkiem, zakres obrotow w ktorych Honda chce jechac ciezko jest nieraz utrzymac, z dupy jest tez bardzo seryjna skrzynia w Hondach z silniczkiem 1.6 (co do innych nie mam porownania) my w rajdowce nawet na krotkim przelozeniu od klasycznych oporow dalej musimy odjezdzac na 1 zeby obroty nie spadly ponizej momentu zalaczenia sie Vteca... ale stabilnosc przy wyzszych predkosciach na oesie... moj pedzio mogl conajwyzej o takiej pomarzyc.
M - Pią 06 Lut, 2009

Oczywiscie, bierze się to z pojemnosci do wagi.
Stąd hondy to bardziej wyscigowki niż rajdówki.

qbus - Pią 06 Lut, 2009

to raz... a dwa z rozstawu osi imo...saxo/106 jest duzo bardziej zwrotne.
pit - Pią 06 Lut, 2009

HONDA na kreske
PUG na oesy
:D

Jeździłem tylko 4genem i powiem że strasznie nerwowo to auto się prowadzi w zakrętach, moim pedziem dużo pewniej latam po winklach.
Chociaż na kreske też nie narzekam vs civ ;)

M - Pią 06 Lut, 2009

honda sie na kreske nie nadaje...
to jest latwy start dla wielu osob, kupujesz vti za 10k i na dziendobry jestes szybki.. przez jakis czas...