polll - Pią 13 Lut, 2009 hehe 2 sondy i to jest problem a niechce checka stosowałem 2 patenty na sondę i po jakimś czasie komp się orientuje ze coś jest nie takGeKo - Pią 13 Lut, 2009
polll napisał/a:
hehe 2 sondy i to jest problem a niechce checka stosowałem 2 patenty na sondę i po jakimś czasie komp się orientuje ze coś jest nie tak
A próbowałeś sondę wkręcić w ślepą rurkę, jednocześnie zostawiając ją podpiętą. Ja jeżdzę tak od sierpnia i wszystko jest OK.polll - Pią 13 Lut, 2009
nie sprawdza sie
podniesienie sondy w gore tez nie sprawdza sieAnonymous - Pią 13 Lut, 2009 Dziwne...
Jak to rozwiązał saxorulez?GeKo - Pią 13 Lut, 2009 Moze głupie pytanie ale sprawdzałeś czy spaw jest na bank szczelny? bo ja swój poprawiałem ze 2-3 razy ale spawacz ze mnie lichy:DGeKo - Pią 13 Lut, 2009
AndreXSi napisał/a:
Dziwne...
Jak to rozwiązał saxorulez?
Saxoruleza to już teraz nie będzie dotyczyć ma Vemsa polll - Pią 13 Lut, 2009 tak wszystko jest szczelne pit - Pią 13 Lut, 2009
GeKo napisał/a:
polll napisał/a:
hehe 2 sondy i to jest problem a niechce checka stosowałem 2 patenty na sondę i po jakimś czasie komp się orientuje ze coś jest nie tak
A próbowałeś sondę wkręcić w ślepą rurkę, jednocześnie zostawiając ją podpiętą. Ja jeżdzę tak od sierpnia i wszystko jest OK.
Działa
Zapala się raz na pół roku.Przem_106 - Pią 13 Lut, 2009 Andre, gdzie mozna kupic taka rurke? Ja potrzebuje De-catqbus - Pią 13 Lut, 2009 czemu de-cat? przeciez w rajdach wymagany jest katalizatorsaxorulez - Pią 13 Lut, 2009 AndreXSi,
tak jak chłopcy - problemów nie miałemCHRZANEK - Pią 13 Lut, 2009
qbus napisał/a:
czemu de-cat? przeciez w rajdach wymagany jest katalizator
Owszem
Ale im dalej od silnika tym lepiej
Kat ma być i ma spełniać swoją funkcję - reszte proszę się domyślić samemu polll - Pią 13 Lut, 2009