To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [f] Slumdog Millionaire

Anonymous - Czw 19 Lut, 2009
Temat postu: [f] Slumdog Millionaire
Tytuł oryginalny: Slumdog Millionaire
Czas trwania: 120 min.
Produkcja: Wielka Brytania, USA 2008
Premiera: 27 lutego 2009
Dystrybutor filmu: Monolith Plus

Reżyseria: Danny Boyle
Obsada: Dev Patel, Freida Pinto

Moment prawdy w indyjskim studiu telewizyjnym, w którym właśnie rejestrowany jest kolejny odcinek teleturnieju „Milionerzy”. Przed wstrzymującą oddech publicznością oraz skonsternowanym prowadzącym siedzi 18-letni Jamal Malik, chłopak ze slumsów Bombaju, który w niewiarygodnym stylu odpowiada prawidłowo na pytanie za pytaniem. Czy to możliwe, że właśnie pojawił się pierwszy w historii programu zdobywca 20-tu milionów rupii?

Prowadzący program Prem Kumar nie darzy Jamala sympatią. Słynny gwiazdor telewizyjny, sam wywodzący się z nizin społecznych, nie może znieść myśli, że chłopak swym brawurowym występem usuwa go w cień. Nie wierzy, że Jamal może znać wszystkie odpowiedzi. Powiadamia policję o oszustwie. Kiedy po serii tortur Jamal nie przyznaje się do winy, inspektor przystępuje do przesłuchania. Chłopak opowiada w jakich okolicznościach posiadł wiedzę, która pozwoliła mu odpowiedzieć na pytania teleturnieju.

Bardzo fajny film, ogladalem go wczoraj, Dziewczyna w ktorej sie glowny bohater kocha przepiekna. :rotfl: Jest to film godny polecenia, Niekoniecznie do obejrzenia w kinie, chyba ze w kinie domowy. Jednak patrzac na te wszystkie glupkowate komedie Polskie na ktore chodzi spora grupa polecam przejsc sie na to.

DeeS - Czw 19 Lut, 2009

Ogladalem wczoraj w kinie domowym. Racja dziewczyna jest cudowna. Sama fabula filmowa calkiem okej. Wkurzal mnie czasami brat Salim ale ogolnie film oceniam na 7/10
Anonymous - Czw 19 Lut, 2009

wtf movies & photos to moze i niefortunna nazwa (moze i powinno byc videos&pics) ale do filmow jest kulturka przyjacielu popielaty
r26rulez - Pią 20 Lut, 2009

Fajny trailer, dzieki niemu przypomnialem sobie b. fajny stary kawałek A-Ha :D
http://www.youtube.com/watch?v=c0DKHKVWwkg
słyszałem juz dwie rózne opinie - wiec na pewno obejrze :)

OSKAR - Pią 20 Lut, 2009

ja napewno jutro sie wybieram na niego ;d
GeKo - Pią 20 Lut, 2009

Widziałem już jakiś czas temu wg. mnie przyjemnie się ogląda no i ta Latika :D lepsze wydanie Jesici Alby ;) ... ale cycków nie pokazała.

P.S wszystko przed nami w końcu to jej debiut był ;D

gaugan - Wto 03 Mar, 2009

wlasnie zdecydowanie w kinie

nie chcialem isc w ogole na to, ale wyszedlem pod duzym wrazniem, zajebiste zdjecia i audio jakiego dawno nie bylo

pzdr

Anonymous - Wto 03 Mar, 2009

filmik spoko sympatyczny ale przewidywalny, nie powala, z oskarami to oskar przesadzil. ode mnie jakies 4+
Greg - Wto 03 Mar, 2009

Oglądałem. Podobał mi się, faktycznie - przewidywalny, ale dość ciekawy i odrobinę inny.

Latika rządzi. :D

Michał - Wto 03 Mar, 2009

gaugan napisał/a:
wlasnie zdecydowanie w kinie

nie chcialem isc w ogole na to, ale wyszedlem pod duzym wrazniem, zajebiste zdjecia i audio jakiego dawno nie bylo

pzdr

zgadzam w 100%

Vlodarsky - Wto 03 Mar, 2009

Ja jak Jimmi i Greg - to samo zdanie.
michool_vt - Wto 03 Mar, 2009

gdyby nie dostał tyle osraków to zapewne podobałby mi sie bardziej :)
anjas - Wto 03 Mar, 2009

Ja nie oglądałem ale zgadzam się ze wszystkimi przedmówcami.
k-mart - Śro 11 Mar, 2009

kozak kawalek z filmu:

m.i.a. - paper planes
http://www.youtube.com/watch?v=WOjqinyG9kE

szymlorek - Śro 11 Mar, 2009

Film imho bardzo fajny moze z wyjatkiem końcowego nawiązania do bolywood i tego tańca ;)
m.i.a - paper planes już chyba na stałe będzie dla mnie przypisane do tych scen jadącego pociągu ze szkrabami na dachu ;)
Latika w końcowej kreacji poprostu śliczna idealna, strasznie mi sie podobała.
Generalnie kto nie widział - marsz do kina ! :)
Polecam :)