To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Clio sport-amory i sprezyny?

Anonymous - Sob 14 Mar, 2009
Temat postu: Clio sport-amory i sprezyny?
Czy seryjne amorki mozna zalozyc do obnizonych sprezyn???
Okazalo sie ze znajomy szwed ma tez Sporta,i chce mi po promocji opylic prawie nowe seryjne amory,a ze nadal zbieram na B14 a moje amorki juz dawno powiedzialy papa to ja na to jak na lato,ale nie wiem czy takowe mozna zastosowac do sprezyn nizszych o ok 20-30 mm

saxorulez - Sob 14 Mar, 2009

nizsze niz 30 nie pozwolą im pracować poprawnie, na doturlanie się można wsadzić, ale uważał bym na szybkie skręcanie (szczególnie na nierównym)
Rudello - Sob 14 Mar, 2009

ja mam -20mm i nie ma problemow
TOXIC - Nie 15 Mar, 2009

Koni i Vogtland zgodnie twierdza ze do -30mm mozna zakladac na serie.
Czy sie zuzyja szybciej ?? Na naszych drogach to naprawde ciezko powiedziec co je zabija :) czy te springi czy nasze gladkie jak jedwab autostrady ;)

Ja zapodalem amory KONI i przy miekkim ustawieniu sa ciut twardsze niz seria, wiec nie powinno byc zle

Rudello - Nie 15 Mar, 2009

TOXIC napisał/a:
Ja zapodalem amory KONI i przy miekkim ustawieniu sa ciut twardsze niz seria,

co to za zestaw?? i hał macz??

TOXIC - Nie 15 Mar, 2009

Ja wiem czy zestaw, sparował mi to koles ktory sprzedaje amorki koni
Kupilem zolte koni sport z regulacja i do tego springi Vogtlanda - 40mm
Wyszlo cos koło 1850 za amorki i 650pln za sprezyny

...jak narazie spisuje sie wzorowo.

Wiem ze KONI robi tez zestawy z jakimis springami ktore sami branduja, ale ciezko tak naprawde ustalic od kogo oni te sprezyny biora :) za to zestaw KONI wyjdzie taniej niz ja zaplacilem

M - Nie 15 Mar, 2009

TOXIC napisał/a:
Ja wiem czy zestaw, sparował mi to koles ktory sprzedaje amorki koni
Kupilem zolte koni sport z regulacja i do tego springi Vogtlanda - 40mm
Wyszlo cos koło 1850 za amorki i 650pln za sprezyny

...jak narazie spisuje sie wzorowo.

Wiem ze KONI robi tez zestawy z jakimis springami ktore sami branduja, ale ciezko tak naprawde ustalic od kogo oni te sprezyny biora :) za to zestaw KONI wyjdzie taniej niz ja zaplacilem

Koni kupuje sprezyny od vogtlanda...
kupiles po prostu zestaw koni sport... :)

TOXIC - Nie 15 Mar, 2009

Ale za to mam springi w ladnym fiolecie ;P :D
TOXIC - Nie 15 Mar, 2009

A tak serio to slyszalem ze vogtland robi dla Koni ale zastanowila mnie roznica ceny

Sprezyny i amory osobno wychodzily ponad 400pln drozej niz komplet dedykowany od koni. Rozumiem 100-200pln ale zeby az taka przebita ?

GeKo - Nie 15 Mar, 2009

TOXIC napisał/a:
A tak serio to slyszalem ze vogtland robi dla Koni ale zastanowila mnie roznica ceny

Sprezyny i amory osobno wychodzily ponad 400pln drozej niz komplet dedykowany od koni. Rozumiem 100-200pln ale zeby az taka przebita ?

To tak jak ze szlifierkami marki HILTI. A szlifierki dla nich produkuje BOSCH tylko obudowa jest czerwona. No i cena oczywiście :)

saxorulez - Nie 15 Mar, 2009

TOXIC,

korzyści skali - proste jak barszcz

TOXIC - Nie 15 Mar, 2009

saxorulez napisał/a:
TOXIC,

korzyści skali - proste jak barszcz

:) spoko :) kupione, zaplacone, zostaje miec nadzieje ze sie za szybko nie rozleci ;)

Michał - Pon 16 Mar, 2009

ja miałem vogtlandy w saxo. Myślałem że to jakiś tuningowy wymysł ... a to koni :D