Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [k] Skuter Vespa
saxorulez - Czw 16 Kwi, 2009 Temat postu: [k] Skuter Vespa Panowie,
poszukuję skuteru Vespa o pojemności 50cc - używka of course. jadę pooglądać skutery i mam pytanie na co się patrzy? Bo nie mam zielonego pojęcia. Nie chciał bym wejść na tak zwaną minę.
Ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Jak to się serwisuje?
mi - Czw 16 Kwi, 2009
Bart wozi dupę na piadżdżio, pewnie wesprze
FreeMan - Czw 16 Kwi, 2009
Ziom daj znac kiedy jedziesz, to pojade z Toba , bo ja na lato chyba tez musze kupic Vespe...
rasta - Czw 16 Kwi, 2009
saxorulez, co po wczorajszym powrocie z 08PSS szlag trafił
Anonymous - Czw 16 Kwi, 2009
Kupilem Vespe LX 2 lata temu jestem z niej bardzo zadowolony, w zeszlym roku posciągalem wszystkie blokady i teraz smiga na prostej drodze 75 km/h, co w zupelnosci wystarcza do poruszania sie po miescie. Generalnie jesli moge polecic to polecam gorąco ten model. Tam nei ma sie co zepsuc, wazne zeby nie kupic jakiegos skladanca pokrzywionego, bo jak wiesz juz pewnie to vespa LX jest w calosci zrobiona z blachy.
kubas - Czw 16 Kwi, 2009
oo mega lukasz ! vespa jest super !
saxorulez - Czw 16 Kwi, 2009
Ale to dla żony - nic tam nie będe zdejmował dokładał, dla niej total seria najlepiej bezowa.
Co trzeba obejżeć? Na coś zwrócic uwage? Z czegoś tam cieknie? Silniik to dwu-sów więc zakąłdam że musi troche kopcić. Jak to sie tankuje?
saxorulez napisał/a: | Ale to dla żony - nic tam nie będe zdejmował dokładał, dla niej total seria najlepiej bezowa.
Co trzeba obejżeć? Na coś zwrócic uwage? Z czegoś tam cieknie? Silniik to dwu-sów więc zakąłdam że musi troche kopcić. Jak to sie tankuje? |
Tankuje sie tak: podnosisz siedzenie odkrecasz korek i lejesz, cos pieknego lejesz pelny bak za 30zl i jezdzisz i jezdzisz.
Generalnie to silnik powinien byc suchy, w LX jest zalecana wymiana wariatora co 4000 km * nie pamietam jaki to byl koszt ale chyba kolo 350-400 zl), mozesz zerknac równiez jak wyglada przedni hamulec, czy zapala zarówno z kluczyka jak i z kopa, to chyba tyle. jak sobie cos przypomne to napisze, jak bys cos jeszcze potrzebowal słuze rada.
KonradMK - Czw 16 Kwi, 2009
to do dwusuwa nie leje się oleju? przecież trzeba dolać do benzyny czegoś lepkiego bo się zatrze
Mick - Czw 16 Kwi, 2009
Łukasz, wysłałem Ci smsem foto.
mam numer tel do gościa i cena dosć dobra.
do tego ma kufer i szybe.
i jest w kolorku który Cie interesuje
KonradMK napisał/a: | to do dwusuwa nie leje się oleju? przecież trzeba dolać do benzyny czegoś lepkiego bo się zatrze |
Konrad dzisiejsze skutery to nie są komarki , ogary , motorynki czy Simsony , te nowoczesne sa łatwiejsze w obsłudze , prowadzeniu , mnie się psuja , sa szybsze itp
Teraz jest automatyczne dozowanie oleju do mieszanki w seryjnych skuterach , w tych podkręcanych o zwiększonej pojemności lub z cylindrami tzw. tuningowymi należy natomiast samemu robić mieszankę .
grifin010 napisał/a: | KonradMK napisał/a: | to do dwusuwa nie leje się oleju? przecież trzeba dolać do benzyny czegoś lepkiego bo się zatrze |
Konrad dzisiejsze skutery to nie są komarki , ogary , motorynki czy Simsony , te nowoczesne sa łatwiejsze w obsłudze , prowadzeniu , mnie się psuja , sa szybsze itp
|
i jeżdżą bez oleju, czy smarują się samą benzyną? wiem że się nie znam bo ostatnim dwusuwem jakim jeździłem była WFM z 1962 roku
Teraz masz specjalne dozowniki oleju , wiec nie ma potrzeby tworzenie mieszanki . Dzisiaj tylko podchodzisz siadasz przekręcasz kluczyk , naciskasz guzik i jedziesz , do tego najczęściej ogranicza się obsługa skuterów
Taka ta WFM- ka ??
http://www.moto.allegro.p...todoly_wsk.html
edit.
ta jest z 62
http://www.moto.allegro.p...cz_polecam.html
wyglądała identycznie jak ta
saxorulez - Czw 16 Kwi, 2009
KonradMK, grifin010,
dzięki za pomoc
|
|