leon - Sob 18 Kwi, 2009 Temat postu: Myjka ciśnieniowa - pianowanieczy ktoś z Was myje samochod karcherem lub inna myjka ciśnieniową i uzyskał na samochodzie cos w ten deseń:
http://www.youtube.com/watch?v=0S7X0r7FjB0
kupilem jeden chyba z najlepszych srodków do aktywnej piany bezposrednio od dostawcy zaopatrujacego pobliskie myjnie, niestety moja myjka (taniocha za cos okolo 200 zl z Castoramy produkcji rowniez Castorama) zamiast wytwarzac z pojemnika na detergent piane wytwarza metna wode i za cholere nie myje to tak jak powinno - znajomy na myjni powiedzial mi ze to i kwestia miekkiej wody i posiadania czegos takiego:
http://allegro.pl/item605...luga_k_2_3.html
i dopiero wtedy mozna uzyskac efekt piany gestej jak tej do golenia.. moze ktos to potwierdzic czy znacie inne sposoby ?GeKo - Sob 18 Kwi, 2009 Ja myję Oleo-mac PW170, ale od pian to się trzymam z daleka. Skoro to ma usuwać zabrudzenia poprzez spłynięcie ich to musi być w jakiś sposób żrące.nox - Nie 19 Kwi, 2009 Do efektu takiej piany po 1 musisz zakupić aktywną piane + zakupić lance z pianownicą .
PS.
Nie myj auta za cześto aktywną pianą jak sama nazwa wskazuje środek jest aktywny fajnie myje wszelkie zanieczyszczenia lecz przy częstym stosowaniu niszczy lakier .leon - Nie 19 Kwi, 2009 piane mam super prosto od profi dostawcy - pieni sie we wiadrze az milo czysta smietana, ale gorzej z nakladaniem jej na auto za pomoca myjki
poczytalem troche roznych forum w uk i tak jak nox piszesz potrzebna jeszcze jest lanca ktora w tym tygodniu mam plan zakupic ... pytanie czy zajdzie potrzeba zmiany myjki bo castoramowa moze nie wydolic
jakie macie karchery ? GeKo - Pon 20 Kwi, 2009 jakbyś był zaintersowany Oleo-mac to zaprazam na PWsaxorulez - Pon 20 Kwi, 2009 GeKo,
przygotuj oferte i dla mnie.GeKo - Pon 20 Kwi, 2009 na PW 170?nox - Pon 20 Kwi, 2009 Geko jak one się mają do karchera ??GeKo - Pon 20 Kwi, 2009 Trudno mi powiedzieć Karcherem nie handluje w ogóle. Jeśli karcher to jakiś wyższy model bo te marketowe za parę stówek to kiła. Wujek ma przemysłówkę Karchera ropniaka i już 20 lat działa.
Niestety jeśli coś ma być dobre to nie może być tanie.Jakarti - Wto 21 Kwi, 2009 Dariano ma karchera Jacek - Śro 22 Kwi, 2009 w T. Górach koło lLidla mają taką myjkę, podjedź i zapytaj może pomogąleon - Czw 23 Kwi, 2009 heh mieszkam obok nich i jestem w ciaglym kontakcie bo pracuje tam moj kumpel oni takie myjki i pianownice maja ale za sama myjke zaplacili kilka tysiecy PLN wiec dla mnie to nie osiagalne
sam natomiast przerobilem troche swoja myjke z Castoramy tak ze pistolety Karchera podejda i zamowilem ta pianownice.. czekam na przesylke i bede robil testy czy 100 bar wystarczy na spienienie piany Jacek - Czw 23 Kwi, 2009 to daj znaka podjedziem:)DeeS - Czw 23 Kwi, 2009 GeKo, ja tez poprosze taka oferte .leon - Pon 27 Kwi, 2009 dzisiaj przyszła pianownica:
http://allegro.pl/item614...k7.html#gallery
i od razu 3 autka umyte w czasie ktory zazwyczaj potrzebowalem na wiaderkowanie jednego
Panowie na aukcjach wszedzie mowili mi ze potrzebna bedzie do tego super myjka za minimum 850zl a okazalo sie ze sprzet za 200zl tez daje w domowych realiach rade i to fantastycznie - oby jak najdluzej
od razu zapowiadam ze w nadchodzacy weekend planuje zrobic maly - bardziej profi - detaling samochodu i umiescic caly proces w foto story ciekawe czy pogoda mi na to pozwoli