Techniczne - Chip Peugeot Sport do 106 16V - warto?
Przem_106 - Czw 23 Kwi, 2009 Temat postu: Chip Peugeot Sport do 106 16V - warto? Panowie co o tym myslicie?
http://cgi.ebay.fr/EPROM-...1742.m153.l1262
Ma to sens?
Czy to tylko przesunieta odcinka? Docelowo mialoby to byc w N-ce.
Handluje ktos czyms takim w Polsce?
Anonymous - Czw 23 Kwi, 2009
Sprawdź firmę BitPowers, mają przedstawicielastwo we Wrocławiu. Ziom ma ich chip w 106 s16, odcinka przesunięta na 8000
Tutaj są przedstawicielastwa wszystkie: http://www.bitpowers.cz/flash/tab_pol/partneri.htm
Najlepiej chyba uderzyć do Motor Tuning Kazula
uuuuu gruuuuubbbboooo,obiecuja ze u mnie bedzie 190 kuni i 233 nm
Przem_106 - Czw 23 Kwi, 2009
Chyba wiem o jakim aucie mowisz. Po niejakim Krolikowskim? Mialem okazje nim jechac i widzialem jak zamyka obrotka do konca. Ale z tego co mi sprzedawca mowil, to stoili te auto indywidualnie za duze siano.
Tak, dokładnie o tym. W sumie to nie jestem pewien jak stroili, natomiast wiem że K. czasem koloryzuje warto się dowiedzieć u źródła
GeKo - Pią 24 Kwi, 2009
BIT POWER, nie polecam. U nas w rajdówce robili program, bo poprzedni był totalną kupą. Obecnie jest 160Nm przy 3000 i 190 przy 6000 czyli tyle samo co na starym kompie. Dalszych wartości nie znamy bo przy 6000 sie hamownia zjebała.
Odcinka przesunięta na 7500. Pacjent 306 GTI-6
Robili to czesi, nie w PL
SPROSTOWANIE
Nasze auto robilli w BITPOWER a nie BITPOWERS, więc powyższy komentarz tyczy się firmy bez S na końcu w nazwie.
saxorulez - Pią 24 Kwi, 2009
Przem_106 napisał/a: | Chyba wiem o jakim aucie mowisz. Po niejakim Krolikowskim? Mialem okazje nim jechac i widzialem jak zamyka obrotka do konca. Ale z tego co mi sprzedawca mowil, to stoili te auto indywidualnie za duze siano. |
Ci to przesuneli limiter na 8000 na hydraulice nie znaja się na mechanice - sorry to jest tak ryzykowne rozwiązanie i na seryjnych wałkach nie ma najmniejszego sensu poza zarzynaniem silnika i osprzętu w rozrządzie!!!! Jeżlei auto to A grupa na mechanice to ok.
Przem_106 - Pią 24 Kwi, 2009
saxorulez napisał/a: |
Ci to przesuneli limiter na 8000 na hydraulice nie znaja się na mechanice - sorry to jest tak ryzykowne rozwiązanie i na seryjnych wałkach nie ma najmniejszego sensu poza zarzynaniem silnika i osprzętu w rozrządzie!!!! Jeżlei auto to A grupa na mechanice to ok. |
Lukasz wiem ze 8000 w seryjnym silniku jest ryzykowne. Czytalem twoje wpisy na forum i pamietam, ze gdzies pisales ze 7800 to max co seryjna mechanika wytrzymuje w tym silniku.
Mi chodzi natomiast o co innego.
W pierwszym poscie zapytalem czy ktos wie jakie efekty daje taki EPROM, co jest na E-bayu.
Czy tylko podnosi odcinke, czy wzbogaca mieszanke, czy ogolnie cos daje?
Docelowo przeznaczony jest do silnikow seryjnych a wiec do N-ek. Ja mam wywazony silnik, ktory bdb sie wkreca i mysle ze 7800 spokojnie wytrzyma.
Majac 106 rallye i jezdzac na programie seryjnym, a pucharowy czulem roznice. Silnik spokojnie znosil 7800 - z reszta w pucharze smigali na tym wszyscy.
A po 2 nie trzeba zawsze do tylu krecic. Czasami gdzies na odcinku brakuje tych 400-500 obrotow.
Ale do rzeczy. Czy ktos probowal w 16V takiego chipa i poprostu czy ma to sens?
Wiem rowniez o tym ze strojenie indywidualne to inna bajka i roznica w cenie tez jest podejrzewam taka jak w efektach.
Przem_106 napisał/a: | Ale do rzeczy. Czy ktos probowal w 16V takiego chipa i poprostu czy ma to sens?
Wiem rowniez o tym ze strojenie indywidualne to inna bajka i roznica w cenie tez jest podejrzewam taka jak w efektach. |
efekt proporcjonalnie mniejszy do ceny indywidualnego strojenia.
Jest to ryzykowne bo nie wiadomo co jest w tym programie.
Z doświadczenia na tym forum powiem Ci że nikt tego nie zrobił tutaj.
Ok Twoje zdanie juz znam:-)
ale przem
Cytat: | Z doświadczenia na tym forum powiem Ci że nikt tego nie zrobił tutaj. |
Jaco707 - Pią 24 Kwi, 2009
Ja dostałem taki chip od poprzedniego właściciela 106.
Miał go zamontowanego przez chwile, ale ponoć spalanie mocno wzrosło, więc został szybko zdemontowany. Podobno na hamowni był widoczny jakiś przyrost mocy, ale szczegółów nie znam.
saxorulez napisał/a: | ale przem
Cytat: | Z doświadczenia na tym forum powiem Ci że nikt tego nie zrobił tutaj. |
|
Ok w takim razie zamykamy temat
Jaco707 napisał/a: | Ja dostałem taki chip od poprzedniego właściciela 106.
Miał go zamontowanego przez chwile, ale ponoć spalanie mocno wzrosło, więc został szybko zdemontowany. Podobno na hamowni był widoczny jakiś przyrost mocy, ale szczegółów nie znam. |
Przem_106 jak widać ktoś to miał
Jaco707 - Pią 24 Kwi, 2009
Mam go jeszcze, tylko że w schowku
|
|
|