Techniczne - Czym one się różnia ?Renault Clio III F1 Team
Anonymous - Nie 26 Kwi, 2009 Temat postu: Czym one się różnia ?Renault Clio III F1 TeamWitam na prośbę kolegi zakładam ten temat i mam nadzieje ze pomożecie
Czym różni się wersja Renault Clio III Sport F1 Team od Reno Clio III Sport ?
Czy chodzi tylko o kolor i naklejki ? i kolor zacisków hamulcowych ? io wersje limitowana ?
Z tego co wiem to kolega jest zainteresowany zakupem takiego clio wiec czy warto dopłacać do F1 team ?
I co możecie powiedzieć o tych autkach ? Warto nabyć taki model ?
Czy Reno zrobiło duży postęp ,porównując Clio II do III ?
Sory za mało składnie napisany temat ale kolega tak dużo wymieniał pytań ze połowę zapomniałem ;]
Ogolnie napiszcie coś o Clio III Sport i o tych wersjach
Kolega znalazł Clio III Sport roczne z minimalnym przebiegiem ale niestety było uszkodzone tzn-uszkodzony byl centralnie przod - maska, reflektory, zderzak, blotniki, pas przedni, chlodnice, airbag'i - wszystko zostało naprawione w serwisie Renault na oryginalnych czesciach Warto sie zainteresowac takim autkiem cena ok 55kanjas - Nie 26 Kwi, 2009 F1 ma inne siedzenia (kubły Recaro) - bardzo ładne, ale moim zdaniem mniej wygodnie i wcale nie trzymające lepiej niż standardowe fotele w clio. W kubłach Recaro nie ma ISOFIX'a a w standardowych fotelach jest.
F1 ma też troche twardsze zawieszenie niż zwykły sport.
Poza tym F1 ma naklejki, kolorowe zaciski i polakierowane felgi.
To chyba wszystko.ŁukaszS3 - Nie 26 Kwi, 2009
anjas napisał/a:
F1 ma inne siedzenia (kubły Recaro)
Ale do normalnego Sporta można je dokupić prawda? Bo znajomy kupił dwa lata temu i pytali go czy chce Recaro. Na marginesie koleś ma auto niecałe dwa lata i przebieg 6 tyś km przebiegu ma w tej chwili GeKo - Nie 26 Kwi, 2009
Bari napisał/a:
Czy Reno zrobiło duży postęp ,porównując Clio II do III ?
- Dużo precyzynijesza skrzynia i krótsze przełożenia zwłaszcza model z 2006r Od 2007 5 i 6 bieg były dłuższe.
- Lepsza pozycja za kierownicą, możliwość regulacji kolumny w 2 płaszczyznch,
- Brzydsze wg mnie ale wygodniejsze nowe fotele.
- Lepsze prowadzenie i większy komfort.
- Poręczniejsza kierownica
- Wolniejszy na prostej i więcej pali.anjas - Nie 26 Kwi, 2009
GeKo napisał/a:
- Wolniejszy na prostej i więcej pali.
no właśnie... pewnie rzeczywiście tak jest, ale tylko raz los dał mi stanąć na światłach z clio sport II ph.II i było równiutko. Znaczy ja wystarowałem trochę szybciej i gość mnie nie dogonił. Ja jechałem sam a gość z pasażerem. Może ten dodatkowy balast sprawił, że się mniej-więcej wyrównało.GeKo - Nie 26 Kwi, 2009 Sorki Anjas, ja to troche źle ująłem, bo ja to rozpatruje do swojego Clio ph3 a tam inne kolektory siedzą, więc od serii clio ph2 nowy RS197 będzie szybszy.anjas - Nie 26 Kwi, 2009 Spoko spoko, ja słyszałem, że każda faza CII jest szybsza na prostej od CIII.
Kiedyś nawet dzik i freeman (z tego co pamiętam) testowali i okazało się, że CIII przegrywało.
CIII jest większe i sporo cięższe, więc specjalnie mnie nie dziwi taki wynik Anonymous - Nie 26 Kwi, 2009 Rozumiem a czy te brakujące rzeczy od F1 Team można dokupić do Sporta III ?kubas - Nie 26 Kwi, 2009 poczekajmy na freemana on wszystko opowie ladnie Anonymous - Nie 26 Kwi, 2009 No to czekamy GeKo - Nie 26 Kwi, 2009 Dokupić można, tylko po co płacić dodatkowo kasę za zmianę amorów, spręzyn i foteli i nalepek. średnio można liczyć za taki zestaw 10-12k dodatkowo. Same nalepki to koszt około 2k przynajmniej tyle do Megane kosztuje kompletAnonymous - Nie 26 Kwi, 2009 Kolega znalazł Clio III Sport roczne z minimalnym przebiegiem ale niestety było uszkodzone tzn-uszkodzony byl centralnie przod - maska, reflektory, zderzak, blotniki, pas przedni, chlodnice, airbag'i - wszystko zostało naprawione w serwisie Renault na oryginalnych czesciach
Warto sie zainteresowac takim autkiem cena ok 55k ??
Troche chyba jednak duzo wiec ile ew moze zaproponowac za to auto ?GeKo - Nie 26 Kwi, 2009 Moje zdanie już znasz, ale poproś Freemana żeby go prześwietlił.KonradMK - Nie 26 Kwi, 2009 Mój kumpel naprawił bejcę po czołówce z ambulansem za 80tys pln w ASO i jest jak nowa tzn niezależny rzeczoznawca ocenił stan jako idealny więc jeśli zderzenie nie naruszyło konstrukcji nadwozia (części nie nadające się do deomontażu) to chyba nie ma problemu a z ceny można zejśćleon - Nie 26 Kwi, 2009 jesli pytasz o to samo clio co w ogloszeniach to to nie jest F1 tylko normalne Clio III RS stylizowane na F1 poprzez polakierowanie felg i dodanie naklejek... nie ma kubelkow recaro zawieszenia z F1 i kilku innych bajerow...