106 - Wto 26 Maj, 2009 Temat postu: kosiarkaBad-i kosi Geko kosi.... inni pewnie tez wiec prosze o porade :D
dopiero musze zakupic kosiarke bo trawa jeszcze rosnie....
chce spalinowa... ktos cos moze polecic? (traktorek nie wchodzi w gre
(nie mam tyle kasy)) w +- 1k chcialbym sie zmiescic....Michał - Wto 26 Maj, 2009
ja natomiast sprzedam branzoletkeAnonymous - Wto 26 Maj, 2009 Jeśli masz sąsiadów - okaż serce i nei kupuj żadnego ścierwogówna do koszenia trawy, pozwól jej rosnąć. Chyba że będziesz robił to kiedy wszyscy są w pracy
Masakrycznie wqurwia mnie kiedy w czasie sobotniego odprężenia banda debili odpala swoje pyrkające zabawki i kosi trawkę, bo od zeszłej soboty urosła o 3mm michool_vt - Wto 26 Maj, 2009 panie a ila tam u Ciebie tych hektarów?
na wsi bez traktora... zero szacunku wsrod sąsiadówk-mart - Wto 26 Maj, 2009 ciekawe czy sa r888 do kosiaro-traktorowVlodarsky - Wto 26 Maj, 2009
106 napisał/a:
Bad-i kosi Geko kosi....
I ja też koszę. Parę lat użerałem się z elektryczną - zapomnij o takiej (nawet jak jej nie chcesz to i tak zapomnij )
spalinowa jest najlepsiejsza. traktorkiem też próbowałem ale mam za mały plac, żeby kosić traktorkiem więc używam tylko do odśnieżania.
Kosiare trzeba dobrać do tego ile się kosi rocznie i jak duży obszar, czy masz zakamarki (bo za szeroka nie wjedzie wszędzie itd) Co do firm to ja mam taką czerwoną Vlodarsky - Wto 26 Maj, 2009
k-mart napisał/a:
ciekawe czy sa r888 do kosiaro-traktorow
łańcuchy na zimę są na 100% k-mart - Wto 26 Maj, 2009 A Adamant obsluguje serwis tych sprzetow??
Jak wyglada temat glowicy takiej kosiarki?
Dolot? Wydech?
Nie mam ogrodka, ale sam sie zaczalem interesowac, takie hobby!106 - Wto 26 Maj, 2009 o bosszzzzzz
dobrze ze choc michal napisal cos na temat michool_vt - Wto 26 Maj, 2009
polecam
michool_vt - Wto 26 Maj, 2009
Vlodarsky napisał/a:
Co do firm to ja mam taką czerwoną
ja tez mam taka czerwoną + podkaszarkę spalinową - tez czerwona KonradMK - Wto 26 Maj, 2009
hahahahaGaydek - Wto 26 Maj, 2009 106, polecam firmę http://briggsandstratton.com.pl/ . Mam kosiarkę z silnikiem B&S już drugi rok i nie mam z nią żadnych problemów.
Ktoś mi kiedyś powiedział, że kosiarka spalinowa powinna mieć napęd (jeżeli masz trawnik, na którym są "długie proste"; moja ma napęd) i nie powinna być zbyt słaba (moja ma 5,5 KM i jest OK).
AndreXSi napisał/a:
Masakrycznie wqurwia mnie kiedy w czasie sobotniego odprężenia banda debili odpala swoje pyrkające zabawki i kosi trawkę, bo od zeszłej soboty urosła o 3mm
No wiesz... to akurat jest przegięcie, ale czasami trzeba skosić. Ja koszę jak urośnie tak bardzo, że już trzeba kosić. Np. od ostatniego koszenia minęło niespełna 1,5 tygodnia i już trzeba kosić (właśnie dziś), wszystko przez opady i wysoką temperaturę .KonradMK - Wto 26 Maj, 2009 najlepiej takiemu zaszczepić kreta w ogrodzie i powiedzieć że dźwięk kosiarki przyciąga te zwierzęta. będzie kosił max raz w roku GeKo - Wto 26 Maj, 2009 106 Również polecam Briggsa. To już nasz 2 w rodzinie, z pierwszym sie rozstaliśmy ze względu na brak kosza, bo było to cholernie męczące gdy po koszeniu jeszcze 2xtyle czasu poświęcałeś na zebranie tego co skosiłeś. Można nie korzystać z kosza jak właśnie Ci trawka urosła 3mm to wtedy pyk pyk i jest naturalny nawóz
Z obecnego Briggsa korzystamy już chyba 9 rok. Olej i ostrzenie noża raz w roku, a kosi raz na 3tyg. po 3-4h non stop więc lekko nie ma
Elektryczna jest dobra jak masz naprawdę mały trawniczek, typu 20x20m. Ja mam 130metrów długości to by mnie chyba pojebało jakbym miał tyle kabla ciągać.