Kulturka - [R] Smaczne jadło
KarQ - Śro 03 Cze, 2009 Temat postu: [R] Smaczne jadło Przeczytałem temat Chrzanka i postanowiłem, że zareklamuję Karczmę znajomej.
Restauracja znajduje się na ul. Sabały 32 (wjazd od ul. Hynka)
http://mapy.google.pl/map...12&z=16&iwloc=A
Z menu można wybrać tradycyjne Polskie dania, które gwarantuje, skosztuje się ze smakiem. Porcje się naprawdę solidne i wystarczające dla głomodora jak ja
Ceny:
zupy - ~10zł
drugie danie - 20-30zł
piwo butla - 6zł
mocniejsze trunki - cen nie pamiętam
Na terenie Karczmy znajdują się ogródki pod zadaszeniem, gdzie można spożywać spokojnie napoje i posiłki. Cały teren odgrodzony od al. Krakowskiej i Hynka drzewami niwelując dokuczliwe hałasy z ulic.
Możliwość organizacji imprez okolicznościowych.
Ja bardzo lubię tam jadać. Osobiście polecam Żurek i De volaille z ziemniaczkami, bądź Golonkę w piwie.
Walle - Śro 03 Cze, 2009
gotują od początku, z pólproduktów, czy gotowe z mikrofali?
Bad-i - Śro 03 Cze, 2009
Walle napisał/a: | gotują od początku, z pólproduktów, czy gotowe z mikrofali? |
co za pytanie, oczywiscie ze od początku z mikrofali
KarQ - Śro 03 Cze, 2009
Dania robione są od podstaw, począwszy od mięs, pierogów skończywszy na surówkach.
Rudello - Śro 03 Cze, 2009
KarQ napisał/a: | począwszy od mięs, pierogów skończywszy na surówkach. |
maja hodowle zwierząt i zaczarowany ogród z warzywami??
KarQ - Pią 05 Cze, 2009
Nie zaglądałem na zaplecze
Anonymous - Pią 05 Cze, 2009
Rudello napisał/a: | KarQ napisał/a: | począwszy od mięs, pierogów skończywszy na surówkach. |
maja hodowle zwierząt i zaczarowany ogród z warzywami?? | musiales sie nie przypatrzyc i nie zauwazyles pastwisk i sadow na zapleczu
Anonymous - Pią 05 Cze, 2009
tj jak dawna Drewutnia czy vis a vis?
KonradMK - Sob 06 Cze, 2009
Kiedyś się to nazywało Heineken (nie mylić z Heinekenem przy Królikarnii) a wcześniej Pub 101. Kilka razy się tam najebałem ale nie pamiętam żeby dawali szamę
|
|
|