Techniczne - saxo/106 tylna guma wahacza
michool_vt - Czw 11 Cze, 2009 Temat postu: saxo/106 tylna guma wahacza siema
chciałbym wykonać coś takiego
zna ktoś miejsce gdzie zrobią mi tą metalowa część bez śrub i tej tuleji gumowej.
w sumie to juz mam wymiary i jaki materiał użyć, ale w miejscu gdzie pytałem trochę chorą kwotę mi podali za wykonanie tego..
jezeli ktos zna jakies miejsce gdzie wykonają mi to TANIO to bede bardzo wdzieczny
ps. jeżeli ktoś się zastanawia czemu nie kupie gotowego?
- bo w uk kosztuje 42funty/sztuka + przesyłka
ps2. po co to chce?
- bo tak
ŁukaszS3 - Czw 11 Cze, 2009
Michał wyślij mi na maila co masz tzn wymiary i materiał a ja zapytam w pracy hał macz. Ale zrobić to u mnie firmie to z zamkniętymi oczami można...
Anonymous - Czw 11 Cze, 2009
To jak cena będzie dobra to ja też bym się pisał na takie coś
GeKo - Czw 11 Cze, 2009
masz rysunek techniczny w DXF lub czymś pokrewnym od autocada?
106 - Czw 11 Cze, 2009
material kupuje sie w dawnym polmozbycie na al pokoju...jest tam taki sklep
z roznego rodzaju stopami hehe
tokarz - u nalepy sa w stanie to zrobic.... czy zrobia to musialbys podjechac
cen duzych nie maja
michool_vt - Pią 12 Cze, 2009
GeKo napisał/a: | masz rysunek techniczny w DXF lub czymś pokrewnym od autocada? | mam w paint zrobiony nie mam autocada zaisntalowanego, ale jak trzeba to sie poswiece i go zainstaluje
ŁukaszS3 napisał/a: | Michał wyślij mi na maila co masz tzn wymiary i materiał a ja zapytam w pracy hał macz. Ale zrobić to u mnie firmie to z zamkniętymi oczami można... | wysylam,paintrulez!
p106rallye napisał/a: | To jak cena będzie dobra to ja też bym się pisał na takie coś | git, środek chce poliuretanem wypelnic i w to tulejka
106 napisał/a: | material kupuje sie w dawnym polmozbycie na al pokoju...jest tam taki sklep
z roznego rodzaju stopami hehe
tokarz - u nalepy sa w stanie to zrobic.... czy zrobia to musialbys podjechac
cen duzych nie maja | bedzie trzeba obadac, dzieki!
saxorulez - Pią 12 Cze, 2009
to i ja to chce - serio!
OSKAR - Pią 12 Cze, 2009
Dobra tylko nie smiac sie ze mnie Co to i do czego to??
Skoro na przyklad mam juz poliuretany i jakies tam wzmocnienia?? teoretycznie wszystko git w belce to do czego to sluzy??
Pytam powaznie bo nie wiem.
GeKo - Pią 12 Cze, 2009
michool_vt napisał/a: | mam w paint zrobiony nie mam autocada zaisntalowanego, ale jak trzeba to sie poswiece i go zainstaluje |
Jeśli będę to miał w Autocadzie pyknięte, to wysyłam to do firmy i oni na podstawie rysunku podają cenę. No i jest o tyle taniej że nie muszą robić rysunku za który sobie nie mało liczą. Całość cięta piłą wodną.
Cytat: | Dobra tylko nie smiac sie ze mnie Co to i do czego to??
Skoro na przyklad mam juz poliuretany i jakies tam wzmocnienia?? teoretycznie wszystko git w belce to do czego to sluzy??
Pytam powaznie bo nie wiem. | to jest część na wahaczu, jezeli masz poliuretany zalozone to: (patrz rysunek)
GeKo napisał/a: | michool_vt napisał/a:
mam w paint zrobiony nie mam autocada zaisntalowanego, ale jak trzeba to sie poswiece i go zainstaluje
Jeśli będę to miał w Autocadzie pyknięte, to wysyłam to do firmy i oni na podstawie rysunku podają cenę. No i jest o tyle taniej że nie muszą robić rysunku za który sobie nie mało liczą. Całość cięta piłą wodną. | no to instaluje autocada
106 - Pią 12 Cze, 2009
ja prosze 2szt
GeKo, ŁukaszS3, dajcie adres email to wam wysle plik z autocada
OSKAR - Pią 12 Cze, 2009
dzieki michal za info
poprosze 2 sztuki
michool_vt - Pon 22 Cze, 2009
dobra już wiem co i jak
po pierwsze - myślałem że będzie taniej..
po drugie - na gotowa to będzie koło 130zeta za sztukę
po trzecie - ja w to nie wchodzę
po czwarte - jak ktoś jednak chce poliuretan to można wysłać starą zużyta gumę tutaj -> http://polibusze.istore.pl/ za 70zł/sztuka regenerują, a dokładniej to wypalają gumę, piaskują element metalowy i zalewają nowa tulejkę poliuretanem
jakbyście to robili to mówicie jaki chcecie twardości poliuretan i sprawdźcie średnice wewn tulejki jaka wam wsadzili ( ma byc 17mm) u mnie nie trafili... było 17,5mm
<papusie>
|
|
|