To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Elektryczna pompa wody?

Greg - Pią 12 Cze, 2009
Temat postu: Elektryczna pompa wody?
Siema!

Przeglądałem sobie jeden ze sklepów z gratami i zaciekawił mnie temat elektrycznej pompy wody. :) Taki zestaw kosztuje dużo, bo 312Ł, a ja pytam czysto z ciekawości. :) Czy taka opcja faktycznie uwalnia spory zapas mocy? Jakie to mogą być różnice? Jak to wygląda w praktyce? Zwykłą pompę się po prostu usuwa czy trzeba coś przerabiać? Są tańsze patenty na taki mod?

http://www.demon-tweeks.c...D&pcode=DCP8020

106 - Pią 12 Cze, 2009

OT ale dodaj do tego jeszcze taki zestaw odpinajacy alternator i kolejne konie twoje...
Barejka - Pią 12 Cze, 2009

Greg, co z tego ze zrobisz takie druciarstwo skoro ta pompa pobiera tyle watuf ze i tak bedzie jechal slabiej :]
Greg - Pią 12 Cze, 2009

Ja nie mówię, że chcę coś takiego zrobić - po prostu zastanawiam się jak to wygląda w praktyce, bo temat chyba mało popularany. ;)

106 napisał/a:
OT ale dodaj do tego jeszcze taki zestaw odpinajacy alternator i kolejne konie twoje...

:rotfl:

106 - Pią 12 Cze, 2009

heh w uk powaznie sprzedaja takie kity. gdzies na angielskim forum 106 bylo to
zlinkowane. w micrze rajdowce mieslimy taki przelacznik ale chyba duzo to nie
dawalo...

GeKo - Pią 12 Cze, 2009

w GSMP często jadą na samym aku, to może dać na 4km jakieś 0,5sek co się równa nawet 2-3 pozycje :D
Barejka - Pią 12 Cze, 2009

Ta cala elktryczna pompa to taki sam badziew jak elektryczny kompresor podnoszacy moc o 15 procent :]
tomecki - Pią 12 Cze, 2009

miałem w maluchu-swapie pompę elektryczną jako wspomaganie obiegu wody w układzie
dzik - Sob 13 Cze, 2009

Zwykla pompa wody bierze pewnie kilkanascie W energii, faktycznie jest co poczuc :lol2: