To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Nie Odpala

Anonymous - Wto 07 Lip, 2009
Temat postu: Nie Odpala
Siema,

Mam problem z Colciną otóż ostatnio postawiłem go elegancko pod domem , wsiadam rano przekręcam kluczyk , kreci , kręci zapalił normalnie , daje gazu a on schodzi z obrotów i gaśnie , Wiec jeszcze raz go odpalam i tu jest problem muszę go kręcic od 2 do 5 minut zeby na chwilę zapalił i zgasł samoczynnie . Przy odłączonym przepływomierzu jest to samo ;/

Ma ktoś pomysły co to może być ??

saxorulez - Wto 07 Lip, 2009

Zepsuty Colt?
M - Wto 07 Lip, 2009

sprawdz czy nie masz zadnej wloskiej lub francuskiej czesci :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Nie chyba sie nie zepsuł po prostu tak sobie nie pali ;D
CHRZANEK - Wto 07 Lip, 2009

Dla mnie to jest na tyle proste ze nie ma sensu zakładania nowego topicu.

NIE ODPALA - bo sie sp-ier-do-lił

Tak ale co może być przyczyna tego ze nie odpala ??
anjas - Wto 07 Lip, 2009

grifin010 napisał/a:
Tak ale co może być przyczyna tego ze nie odpala ??

no to, że się spier-dolił... proste

M - Wto 07 Lip, 2009

Grifin.

1.Iskra? jest?
2.Jest cisnienie paliwa?
3.Są błędy ECU?

Analize musisz zacząć nie od pytania czemu silnik nie dziala, lecz czemu działa.

Michał - Wto 07 Lip, 2009

CHRZANEK napisał/a:
Dla mnie to jest na tyle proste ze nie ma sensu zakładania nowego topicu.

NIE ODPALA - bo sie sp-ier-do-lił

:/

dzik - Wto 07 Lip, 2009

To nie francuz, nie mogl sie popsuc, to prowokacja :)

Sprawdz zasilanie w paliwo, pompa np.

Młody Papież - Wto 07 Lip, 2009

słuchaj słuchaj... nic sie nie martw... ja kiedyś miałem bardzo podobną sytuacje w poprzedniej 205... szukałem naprawde długo co to może być, jezdziłem wszędzie z tym problemem... jezdziłem i po mietkach magikach i odwiedziłem 2 serwisy Peugeot, zrobiłem więcej km niz to bylo warte, bo nie były to tylko okoliczne warsztaty... wkońcu na Tym właśnie forum dostałem informacje o jednym serwisie w Warszawie, który wiedział gdzie ma ręce wetknąć... nie było grzebania tu gdzie nie trzeba, nie było wymiany wszystkich części na próbe... oby tylko wiecej takich firm w Polsce się pojawiało... fakt, musiałem troche poczekać, ale wkońcu to prawdziwa jaskinia motorsportu, więc spokojnie poświęciłem te 5dni... okazało się (bo przecież o tym temat, a ja się rozwodze nad jakimis pierdołami), że samochód się zepsuł, ale nie jestem pewien jak moznaby to odnieść do Twojego samochodu, bo to akurat nie jest francuz... ale naprawde polecam warsztat, do którego udało mi sie trafić, jak będziesz zainteresowany to 'MarcelPW' albo 'WCPicker' czy inne tam ustrojstwo...
życze powodzenia kolego... no i... uważaj tam na siebie...

Vlodarsky - Śro 08 Lip, 2009

Musisz jechać na komputer do ASO - nie widzę innego wyjścia !! Chyba, że k-mart jeszcze coś podpowie ale jak nie to tylko ASO i trzeba zrestartować windowsa !!
k-mart - Śro 08 Lip, 2009

zrob swap i sprawdz czy pali.
jesli nie, to stacyjka

martin.h - Śro 08 Lip, 2009

Pierwsze co to sprawdź silniczek krokowy, potem sprawdź czy nie ma problemów z podawaniem paliwa (pompa, przewody itp.), a może coś tkwi w elektronice, w takim wypadku tylko podłączenie do kompa.

PS: Ale moja wypowiedź jest mało profesjonalna w porównaniu do powyższych, ja tylko amator jestem, a nie mechanik.

Vlodarsky - Śro 08 Lip, 2009

k-mart napisał/a:
zrob swap i sprawdz czy pali.
jesli nie, to stacyjka

no i wszystko jasne - uff... :faja: