Techniczne - [kłeszczon] Jakie sprzeglo do sporta??
Anonymous - Czw 09 Lip, 2009 Temat postu: [kłeszczon] Jakie sprzeglo do sporta??Zastanawiam sie nad wymiana sprzegla w najblizszym czasie. Polecacie cos??dzik - Czw 09 Lip, 2009 a seria nie dziala?k-mart - Czw 09 Lip, 2009 renault sport z pucharu, montowane do sekwencjiAnonymous - Czw 09 Lip, 2009 dziala dziala tyle, ze za jakis czas bedzie trzeba zmienic i zastanawiam sie poprostu jakiego producenta wybrac.dzik - Czw 09 Lip, 2009 mam valeo, zwykly zamiennik, dziala bardzo dobrze 50kkmAnonymous - Czw 09 Lip, 2009 czyli nie nalezy sie spuszczac nad tematem sprzegla. nie ma jakis wiekszych roznic?dzik - Czw 09 Lip, 2009 seria dziala, jest cywilizowana, dlugo wytrzymuje, pierwsze wytrzymalo 70kkm mysle ze nie ma sensu kombinowacpcs - Czw 09 Lip, 2009 u mnie seria wytrzymala 100tys km, zmienilem na Luka (bylo chyba troche tansze od valeo) i duzo lzej chodzi pedal. O trwalosc to trzeba juz pytac Rudella.GeKo - Nie 12 Lip, 2009 Orginał faktycznie dość ciężko spina, kolega ma Ngr Helixa i jest lżej Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 HEJA
Chciałem trochę odświeżyć temat. Czym się objawia uszkodzenie docisku sprzęgła...? Miałem wymieniane sprzęgło z dociskiem i wytrzymało ledwie 10kkm...Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 jakie miałeś sprzęgło? znaczy jakiej firmy?Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 Kurcze no właśnie musiałbym w faktury spojrzeć...
Na piątkowych wyścigach dojeżdżałem do miejsca spotu na dwójce i chciałem na luz wrzucić i już nie mogłem wyciągnąć biegu. Jak już się udało to w miejscu nie idzie wrzucić biegu, pedał sprzęgła chodzi ale pod koniec jest wyraźniej twardy jakby o coś zahaczał.. Podczas jazdy mogę wrzucić każdy bieg, a jak wcisnę sprzęgło to przyhamowuje cały samochód..Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 Czy jadąc z takim sprzęgłem bez zatrzymywania można uszkodzić coś więcej...? W tej chwili furę mam poza miastem ... Barejka - Pon 10 Sie, 2009 Ale bieg mozna wyjmowac bez sprzegla, moze cos ze skrzynia, pewno Ci sprezynki z tarczy powylataly jak mi ostatnio i bieg ciezko bylo wbic Anonymous - Pon 10 Sie, 2009 20 km na jedynce bez zatrzymywania się na krzyżówkach
Patrzyłem w skoroszyt - wymieniałem kompletne sprzęgło z dociskiem 7 listopada 2008 takie oznaczenia mam na papierach: sprzęgło PSA TU3/5...