To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Problem z OC

Anonymous - Czw 16 Lip, 2009
Temat postu: Problem z OC
Panowie mam problem.12.07 konczyło mi sie Oc w PZU,na kilka dni wczesniej zmieniłem ubezpieczyciela i wykupiłem OC w Link 4,niestety zapomnialem wypowiedziec umowe w PZU.Chciałem to zrobic dzisiaj,4 dni po upłynieciu terminu,babka z Pzu powiedziala mi ze musze zapłacic u nich,bo umowa została automatycznie przedłużona.Co z tym zrobic?Olac i nie płacic??
Vlodarsky - Czw 16 Lip, 2009

rabarbar napisał/a:
Panowie mam problem.12.07 konczyło mi sie Oc w PZU,na kilka dni wczesniej zmieniłem ubezpieczyciela i wykupiłem OC w Link 4,niestety zapomnialem wypowiedziec umowe w PZU.Chciałem to zrobic dzisiaj,4 dni po upłynieciu terminu,babka z Pzu powiedziala mi ze musze zapłacic u nich,bo umowa została automatycznie przedłużona.Co z tym zrobic?Olac i nie płacic??

Nie darują Ci... zrobiłem kiedyś dokładnie to samo. Napisz jakiś wniosek/podanie/prośbę. Ja niestety musiałem zapłacić i nic nie pomogło.

M - Czw 16 Lip, 2009

sprzedaj komus z rodziny auto za jakis symboliczny grosz i napisz ze chcesz zwrot z ubezpieczenia.
budzik - Czw 16 Lip, 2009

eM napisał/a:
sprzedaj komus z rodziny auto za jakis symboliczny grosz i napisz ze chcesz zwrot z ubezpieczenia.

Dobry pomysł.
Równiez miałem podobną sprawę, PZU nie odpuści :/

pit - Czw 16 Lip, 2009

To jest jedyna opcja.
Ja tak zrobiłem z datą wsteczną "no jak przecież przesyłałem wam umowe!" :D

M - Czw 16 Lip, 2009

z drugiej strony takim przedłuzaniem powinien sie zająć uokik. Ale pewnie by tego nie ruszyli bo jeszcze duzo udzialow ma panstwo w PZU

A skąd weźmiesz pieczątkę z wsteczną datą z poczty ? Jedynym wyjściem jest agent który wbije Ci pieczątkę z napisem przyjąłem, data i podpis ale czy zgodzi się na to ?
M - Czw 16 Lip, 2009

Pieczątka bedzie z kartofla, nie robiles nigdy w przedszkolu? :rotfl:

eM napisał/a:
Pieczątka bedzie z kartofla, nie robiles nigdy w przedszkolu?

robiłem :) tylko, że w razie czego przedszkolanka nie potwierdzi przyjęcia wymówienia :)

Mick - Czw 16 Lip, 2009

a nie masz 30 dni na wypowiedzenie umowy ubezpieczeniowej?
czy to tylko funkcjonuje w momencie sprzedaży/zakupu samochodu?

wg mnie masz jeszcze na to czas i po prostu do nich wyślij wypowiedzenie umowy.

Bart - Czw 16 Lip, 2009

mylisz się, Mick
M - Czw 16 Lip, 2009

do barta dzwonili cyganie i powiedzieli ze sie tak nie da :rotfl:
Anonymous - Czw 16 Lip, 2009

qurwa mac,przeciez nie dam im 1100 pln za nic,jutro chyba podjade do jakiegos prawnika ,albo po prostu podaruje auto ojcu,jaki jest podatek od darowizny??
GeKo - Czw 16 Lip, 2009

eM napisał/a:
z drugiej strony takim przedłuzaniem powinien sie zająć uokik.

NIE, z prostej przyczyny. Nie zapłacilem OC wjechałem Ci w Hondę, i kto Ci teraz odda. CIągaj mnie po sądach przez 5 lat. A tak PZU z automatu przedłużyło, umowa obowiązuje, kasiorkę dostaniesz.

Niestety zmieniając ubezpieczyciela trzeba umowę wypowiedzieć minimym 1 dzień wcześniej przed końcem inaczej z automatu przedłużają.

pP - Czw 16 Lip, 2009

z tego co się orenituję to nie przedłużają na rok, tylko na miesiąc!