To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [M] MGMT - Oracular Spectacular

martin.h - Śro 29 Lip, 2009
Temat postu: [M] MGMT - Oracular Spectacular

Data wydania: 10 Marzec 2008
Gatunek: Rock alternatywny
Utwory: 1. Time To Pretend 2. Weekend Wars 3. Youth 4. Electric Feel 5. Kids 6. 4th Dimensional Transition 7. Pieces Of What 8. Of Moons Birds And Monsters 9. Handshake 10. Future Reflections

MGMT to brooklyński duet, który płytą "Oracular Spectacular" zadebiutował na rockowej scenie. Ich muzyka to psychodeliczny rock-pop lat 70-tych połączony ze wsółczesnymi brzmieniami, gdzieniegdzie słychać wpływy orientalne. Świetne kompozycje i wokal powodują, że naprawdę przyjemnie się tego słucha. Widać, że chłopaki bawią się brzmieniem, a muzyka przełomu lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych jest im bliska. Co chwilę słychać wpływy Bowie'go, Stones'ów, Beatles'ów czy Jefferson Airplane. A syntezatory dodają świeżości i powodują, że MGMT nie tylko powielają to co już ktoś kiedyś stworzył, ale wnoszą też coś swojego. Nie wymieniam utworów, które należą do moich faworytów bo każdy jest świetny, jeden lepszy od drugiego. Miłego słuchania, naprawdę warto.

Niektóre utwory można posłuchać na MySpace -> http://www.myspace.com/mgmt

"Kids"

"Electric Feel"

"Time to Pretend"

Michał - Śro 29 Lip, 2009

hehehe
pierwszy kawałek dobrze znam :) bardzo mi sie podoba

Ja pierwszy poznałem dzięki Freemanowi, spodobało mi się i postanowiłem posłuchać całości.
siema - Śro 29 Lip, 2009

Naprawdę fajna muza. Katuję od dłuższego czasu.
Tym którym MGMT przypadnie do gustu polecam Keane "Perfect Symmetry" - podobny, acz ciut lżejszy klimat.

siema napisał/a:
Tym którym MGMT przypadnie do gustu polecam Keane "Perfect Symmetry" - podobny, acz ciut lżejszy klimat.

Nie wrzucał bym Keane i MGMT do jednego worka. MGMT to dużo psychodelli i nawiązania do przełomu lat 60-tych i 70-tych. U Keane tego nie ma, jest rock elektroniczny, ale nic ponadto.

siema - Śro 29 Lip, 2009

Nie jest to jeden worek, ale czy oznacza to, że tym którym spodoba się MGMT (a być może będzie dla nich właśnie trochę zbyt psychodeliczne) nie spodoba się Keane? Myślę że nie.