Techniczne - Honda Civic Coupe VII gen 1,7l VTEC
TOXIC - Pon 03 Sie, 2009 Temat postu: Honda Civic Coupe VII gen 1,7l VTEC Ja tam sie na Hondzie nie znam ale mój tato postanowił sobie kupić bardziej lansiarska furę niż moja
padło na Honde Civic Coupe VII-gen 1,7 VTEC
No muszę przyznać ze moje pierwsze wrażenia za kierownica nie były dobre Patrzac przez pryzmat sporta to mułowate jest strasznie Bo to chyba jeszcze na jednym walku jest ? dobrze myślę ? Wiec zapytam czy można ten silniczek trochę ożywić I co się w przypadku takiego silnika sprawdza ?
Żeby nie było ze mi sie nie podoba wykonanie wewnątrz naprawdę super, komfort jazdy tez fajny, skrzynia krotka jak by short shiftera miała seryjnie Wygląd zewnętrzny w czarnym kolorze tez baja Tylko z tym silniczkiem muszę cos pomyśleć żeby więcej frajdy dawało. Podpowiedzcie cos
Michał - Pon 03 Sie, 2009
chyba VTEC jest na jednym wałku, tylko krzywka sie rpzesówa przy jakiś tam obrotach ....
MoRToN - Pon 03 Sie, 2009
A co to wogóle za motór ? to to samo co ma carlose vatos locos ?
TOXIC - Pon 03 Sie, 2009
zdaje się ze to D17A8 ale nie chce zabrzmieć zbytnio technicznie a wogole to ja sie w tych numerkach gubię
dzik - Pon 03 Sie, 2009
Jesli VTEC to chyba D17A9
M - Pon 03 Sie, 2009
dzik napisał/a: | Jesli VTEC to chyba D17A9 |
hohoho Dziku masz +10 respektu u mnie od dzisiaj
zefir - Pon 03 Sie, 2009
coz, skoro to d-seria to drog jest wiele, n/a, turbo burbo, kompresor zalezy co kto lubi i ile monet chce wydac
M - Pon 03 Sie, 2009
Imho od razu trzeba pchac k20/k24 i w dupie.
A takie dłubanie, to mozna sobie w nosie podłubać
Anonymous - Pon 03 Sie, 2009
zdecydowanie jak tjuningowac to K-seria i już ..... albo co jakiś czas bo ojcu chyba nie potrzeba tryliarda koni z litra .... mamy chyba jakies CIA Fujity w ofercie wydech mozemy zrobic moze ECU (eM / dzik) i już .... wiecej nie ma co ruszac
wasq - Pon 03 Sie, 2009
jest jeszcze jedna opcja pozyczyc od kogos cc 700 pojezdzi tydzien wsiadzie do hondy i bedzie zapitalac az milo
Prezesiak - Wto 04 Sie, 2009
Wsadzenie K serii to raczej koszt drugiej takiej hondy bo chyba ta coupeta bardziej konstrukcyjnie przypomina 6 generacje.
TOXIC - Wto 04 Sie, 2009
Poczekamy zobaczymy, moze to tylko ja taki wybredny jestem co do tych przyspieszen
Ale juz wiem wszystko poczekam az sie staremu znudzi i pomyślimy o swapie A w międzyczasie może mu jakiś markowy dolocik na gwiazdke sprezentuje
Marcel jak cos to bede sie kontaktowal
Qukie - Wto 04 Sie, 2009
Swap na K20 nie wyjdzie źle, gdyż to w tej generacji Type-R'a zaczął swoją karierę na pewno jednak są doloty, wydechy, wałki i inne gadżety.
dzik - Wto 04 Sie, 2009
Zostawic w spokoju, do tatowozu to w dieslu mozna program wrzucic.
TOXIC - Śro 05 Sie, 2009
dzik napisał/a: | Zostawic w spokoju, do tatowozu to w dieslu mozna program wrzucic. |
Juz mial w Ladze 2.2DCi zle sie to skonczylo daltego wrocil do starego poczciwego wolnossaka
|
|
|