To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Honda Civic Coupe VII gen 1,7l VTEC

TOXIC - Pon 03 Sie, 2009
Temat postu: Honda Civic Coupe VII gen 1,7l VTEC
Ja tam sie na Hondzie nie znam ale mój tato postanowił sobie kupić bardziej lansiarska furę niż moja :rotfl: :rotfl: :rotfl:
padło na Honde Civic Coupe VII-gen 1,7 VTEC

No muszę przyznać ze moje pierwsze wrażenia za kierownica nie były dobre :D Patrzac przez pryzmat sporta to mułowate jest strasznie :D Bo to chyba jeszcze na jednym walku jest ? dobrze myślę ? Wiec zapytam czy można ten silniczek trochę ożywić :) I co się w przypadku takiego silnika sprawdza ?

Żeby nie było ze mi sie nie podoba :) wykonanie wewnątrz naprawdę super, komfort jazdy tez fajny, skrzynia krotka jak by short shiftera miała seryjnie :) Wygląd zewnętrzny w czarnym kolorze tez baja :) Tylko z tym silniczkiem muszę cos pomyśleć żeby więcej frajdy dawało. Podpowiedzcie cos :)

Michał - Pon 03 Sie, 2009

chyba VTEC jest na jednym wałku, tylko krzywka sie rpzesówa przy jakiś tam obrotach ....
MoRToN - Pon 03 Sie, 2009

A co to wogóle za motór ? to to samo co ma carlose vatos locos ?
TOXIC - Pon 03 Sie, 2009

zdaje się ze to D17A8 :D ale nie chce zabrzmieć zbytnio technicznie a wogole to ja sie w tych numerkach gubię :D
dzik - Pon 03 Sie, 2009

Jesli VTEC to chyba D17A9
M - Pon 03 Sie, 2009

dzik napisał/a:
Jesli VTEC to chyba D17A9

hohoho Dziku masz +10 respektu u mnie od dzisiaj :rotfl: :rotfl: :rotfl:

zefir - Pon 03 Sie, 2009

coz, skoro to d-seria to drog jest wiele, n/a, turbo burbo, kompresor ;) zalezy co kto lubi i ile monet chce wydac :)
M - Pon 03 Sie, 2009

Imho od razu trzeba pchac k20/k24 i w dupie.
A takie dłubanie, to mozna sobie w nosie podłubać :rotfl:

Anonymous - Pon 03 Sie, 2009

zdecydowanie jak tjuningowac to K-seria i już ..... albo co jakiś czas bo ojcu chyba nie potrzeba tryliarda koni z litra .... mamy chyba jakies CIA Fujity w ofercie wydech mozemy zrobic moze ECU (eM / dzik) i już .... wiecej nie ma co ruszac
wasq - Pon 03 Sie, 2009

jest jeszcze jedna opcja pozyczyc od kogos cc 700 pojezdzi tydzien wsiadzie do hondy i bedzie zapitalac az milo :P :P
Prezesiak - Wto 04 Sie, 2009

Wsadzenie K serii to raczej koszt drugiej takiej hondy bo chyba ta coupeta bardziej konstrukcyjnie przypomina 6 generacje.
TOXIC - Wto 04 Sie, 2009

Poczekamy zobaczymy, moze to tylko ja taki wybredny jestem co do tych przyspieszen ;)

:D Ale juz wiem wszystko :) poczekam az sie staremu znudzi i pomyślimy o swapie :) A w międzyczasie może mu jakiś markowy dolocik na gwiazdke sprezentuje ;)

Marcel jak cos to bede sie kontaktowal :)

Qukie - Wto 04 Sie, 2009

Swap na K20 nie wyjdzie źle, gdyż to w tej generacji Type-R'a zaczął swoją karierę ;-) na pewno jednak są doloty, wydechy, wałki i inne gadżety. :-)
dzik - Wto 04 Sie, 2009

Zostawic w spokoju, do tatowozu to w dieslu mozna program wrzucic.
TOXIC - Śro 05 Sie, 2009

dzik napisał/a:
Zostawic w spokoju, do tatowozu to w dieslu mozna program wrzucic.

Juz mial :) w Ladze 2.2DCi zle sie to skonczylo ;) daltego wrocil do starego poczciwego wolnossaka ;)