słyszałem różne opinie, jedni mówią że dodatkowy będzie lepiej spełniał swoją rolę, inni natomiast mówią żeby zakładać z S3 i tyleŁukaszS3 - Wto 22 Wrz, 2009 Zakładać z S3 na pewno będzie prościej i bez kombinacji ale czy będzie większa różnica nie sądzę... Lepiej włożyć customowego pod zderzak jeśli się zmieści... A w Golfie masz 2 czy 1? Bo ja mam 2 u siebieKarQ - Wto 22 Wrz, 2009 Jeśli można podmienić seryjny na ten z S3 bez rzeźby to szedłbym w tym kierunku. Natomiast jeśli będzie się to wiązało z kombinowaniem, przesuwaniem czegoś, dokładałbym jakiegoś SMIC'a.Gaydek - Wto 22 Wrz, 2009 Żadna rzeźba, jest z tym nie mało roboty, ale sam ICek to p&p. Wystarczy dokupić rurki (dwie) z S3.
PiTT, wieczorkiem wszystkiego się dowiem, łącznie z numerami części Audi, które będziesz musiał kupić, żeby wszystko grało jak należy.
Aaa... i nie kupuj IC na Allegro, bo chyba jest za drogo. Podam Ci namiar na niejakiego Mamuta, który ma te ICki co jakiś czas a jak nie ma to załatwia na zamówienie .PiTT - Wto 22 Wrz, 2009
Gaydek napisał/a:
Żadna rzeźba, jest z tym nie mało roboty, ale sam ICek to p&p. Wystarczy dokupić rurki (dwie) z S3.
PiTT, wieczorkiem wszystkiego się dowiem, łącznie z numerami części Audi, które będziesz musiał kupić, żeby wszystko grało jak należy.
Aaa... i nie kupuj IC na Allegro, bo chyba jest za drogo. Podam Ci namiar na niejakiego Mamuta, który ma te ICki co jakiś czas a jak nie ma to załatwia na zamówienie .
spoko, dzięki
ja kiedyś miałem taką rozpiskę co trzeba kupić z rurek
u mnie jest 1 IC, też z S3 jest większy/szerszy/grubszy szczerze to nie wiem, pewnie trochę tak, ale pasuje w to samo miejsce
dodatkowy IC podobno nieco lepiej się sprawdza, ale zastanawiam się czy dołożenie dodatkowej chłodnicy nie wpłynie negatywnie na powietrze nawiewane na normalną chłodnicę i tą od ACKarQ - Wto 22 Wrz, 2009 W ogóle po co wymieniasz
Czujesz, że puchnie jak jest ciepło, czy dopiero przy mocnym pałowaniu
Jak się waha temperatura w dolocie PiTT - Wto 22 Wrz, 2009
KarQ napisał/a:
W ogóle po co wymieniasz
Czujesz, że puchnie jak jest ciepło, czy dopiero przy mocnym pałowaniu
Jak się waha temperatura w dolocie
puchnie jak chooj
na serio, do tego wymiana IC pomoże nieco wyrównać przebieg momentu u mnie - obecnie mi się nie podoba tak jak jest
wydechu nie robię chwilowo, a jedynym rozsądnym modem jest IC + remap
może kiedyś tam zdecyduję się na wydech i większe turbo, ale na chwilę obecną odpuściłem tematKarQ - Wto 22 Wrz, 2009 Nie wiedziałem że Gofer był dłubany...
W tych okolicznościach IC jest konieczny.
Ile można się spodziewać po IC, wydechu i dobrym czipsie strick - Wto 22 Wrz, 2009 IC sam cos daje?PiTT - Wto 22 Wrz, 2009
KarQ napisał/a:
Nie wiedziałem że Gofer był dłubany...
W tych okolicznościach IC jest konieczny.
Ile można się spodziewać po IC, wydechu i dobrym czipsie
mój ma tylko program zrobiony obecnie na ok. 236KM
po IC i programie powinien dochodzić w okolice 245-50KM
po wydechu + 15KM
potem idzie turbo k04 z S3 i mamy 300+
na koniec wtryski i siekamy pod 350KM
najlepszym modem jest: program, IC, wydech, turbo k04 - pęka spokojnie ponad 300KMPiTT - Wto 22 Wrz, 2009
strick napisał/a:
IC sam cos daje?
no daje tyle że masz niższa temp. powietrza
czyli efekt taki jak nieraz co jeździsz z nocy lub nad ranem i jest miły chłodek Gaydek - Wto 22 Wrz, 2009
PiTT napisał/a:
najlepszym modem jest: program, IC, wydech, turbo k04 - pęka spokojnie ponad 300KM
W Cuprze 300 pękło bez zmiany wydechu.strick - Wto 22 Wrz, 2009
PiTT napisał/a:
mój ma tylko program zrobiony obecnie na ok. 236KM
po IC i programie powinien dochodzić w okolice 245-50KM
Nie wiem czemu, ale nie sadze zeby sam IC dał Ci 9KM ...MoRToN - Wto 22 Wrz, 2009 Jeśli planujesz dalsze mody to może coś większego zapodać?KarQ - Wto 22 Wrz, 2009
Cytat:
Nie wiem czemu, ale nie sadze zeby sam IC dał Ci 9KM ...
Nie chodzi, że cooler daje 9KM, tylko dostarcza chłodne powietrze, a to powoduje że auto nie puchnie. Stąd wyższa moc.
Cupra ma nowy silnik. W GTI V nie jest jeszcze tak rozwojowa jednostka.