To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Homologacje oraz zagadnienia

Bad-i - Wto 22 Wrz, 2009
Temat postu: Homologacje oraz zagadnienia
Mysle ze tutaj bedzie latwiej dyskutowac o ewentualnych problemach czy zagadnieniach zwiazanych z homologacjami.

W nawiazaniu do SB ja zaczynam.

Peugeot 106 S16 gr.A - jaki kolektor wydechowy mozna stosowac, z tego co rozumiem z homologacji to tylko seryjny. Aczkolwiek wiemy ze jezdzily osoby na rurowych i byli puszczani na BK2 - WHY?

GeKo - Wto 22 Wrz, 2009

Też tak mi się kiedyś wydawało, ale potem mnie saxorula i ktoś jeszcze z błędu wyprowadzali.
106 - Wto 22 Wrz, 2009

widzialem kilka 106 po bk2 z nie seryjnymi kolektorami.... to chyba zalezy
(jak wszystko) od interpretacji komisarza z BK, nawet jak nie jest to zgodne
z homo to przechodzi w 99%

Bad-i - Wto 22 Wrz, 2009

Bartek ale czy to oznacza ze jak ktos nie oprotestuje to ryzyk fizyk i jedziemy?......

Czy moze jest jakis patent na to zeby przejsc.

GeKo - Sob 26 Wrz, 2009

Wychodzi na to że dobrze mówiłem co do kolektora w 106/saxo że nie wolno zmieniać w Agrupie. Artykuł o saxo Bednarskiego "Zgodnie z homologacją kolektor wydechowy pozostał seryjny"
Bad-i - Nie 27 Wrz, 2009

GeKo wszystko sie zgadza, nawet w homologacji jest taki zapis.

Pytanie sie nasowa w momencie kiedy Szeja i Nowak mowia ze byla taka kontrola w jego aucie i w obu przypadkach BK2 bylo pozytywne ;)

ŁukaszS3 - Nie 27 Wrz, 2009

Temat dla mnie już wałkowany we wszystkich możliwych miejscach w tym nawet dzwoniłem do p.Nowaka z PZM'otu... On mi powiedział że na 99% mogę go mieć w saxo. Dowiedziałem się też że Saxo jest o tyle fajne że w większości samochodów jeśli rozbudowujemy auto o VK czyli Variant Kit to musimy założyć wszystkie części jakie są w tym dokumencie tj: np. 4 tłokowe Alcony, 4 przepustnice, sekwencję itp. , to w saxo możemy założyć wybrane elementy tylko że w tedy musimy ważyć min 1000kg
GeKo - Nie 27 Wrz, 2009

ŁukaszS3 napisał/a:
p.Nowaka z PZM'otu... On mi powiedział że na 99% mogę go mieć w saxo
Cenię Nowaka i jego wiedzę, ale co to za Pie.rdo.ole.enie albo mogę albo nie. Co 3 razy z BK Cię nie wywalą na 4 tak a na 5 znów nie WTF. Dla mnie jak w homo nie ma zdjęcia innego kolektora niż seryjny to nie wolno i koniec i mam prawo każdego oprotestować.
CHRZANEK - Nie 27 Wrz, 2009

I po raz kolejny zgadzam się z Geko.

Bad-i: pytałeś już kilka razy na forum i mnie telefonicznie.
Nie MOŻNA i koniec.

Próby "naginania" regulaminu są nieeteyczne, a odpowiedzi reprezentanta BK niekompetentne.

W A grupie: NIE WOLNO
W VK (Kit-car lub S1600) : WOLNO - ale usi być Pug sport z rysunku.

Mick - Nie 27 Wrz, 2009

gdybyś Badi potrzebował kolektora to chyba mam seryjny od 16v
Bad-i - Nie 27 Wrz, 2009

Mick napisał/a:
gdybyś Badi potrzebował kolektora to chyba mam seryjny od 16v

no to dawaj cene i bo biore ;)